ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ
Συμφωνία μόνο με το λαό!

Μ' αυτόν τον τρόπο απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", στα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί "μυστικών συμφωνιών", στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών

Απάντηση - καταπέλτη στην πιο βρώμικη λάσπη και στην πιο σκοτεινή συκοφαντία που εξαπολύονται μέσω - αυτοαποκαλούμενων - "δημοσιογραφικών" δημοσιευμάτων, έδωσε κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", Παναγιώτης Σαλπέας.

"Φαίνεται, τις δύο τελευταίες βδομάδες, ότι το επιτελείο και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του κυβερνητικού υποψηφίου δίνουν τη μάχη της λασπολογίας, που μαζί με τη ρουσφετολογία, τους εκβιασμούς και τις εξαγορές, προσπαθούν να πείσουν τους ψηφοφόρους του κόμματος που τον στηρίζει, να τον ψηφίσουν",τόνισε ο Π. Σαλπέας για να συνεχίσει: "όσα σενάρια και να δημιουργήσουν, όσα ψέματα και να κατασκευάσουν περί δήθεν "μυστικών συμφωνιών" για το δεύτερο γύρο, όσο και να προσπαθήσουν να καλλιεργήσουν πολωτικό κλίμα για να αποσπάσουν ψήφους, δεν πρόκειται να πείσουν. Γιατί η ίδια η κυβερνητική πολιτική και η έκφρασή της σήμερα στη Νομαρχία και το Δήμο, είναι βαθιά συντηρητική, αντιλαϊκή, αδιέξοδη, απάνθρωπη και σε βάρος των εργαζομένων, γι' αυτό είναι καταδικασμένη στη συνείδηση του πειραϊκού λαού".

Μόνο μια συμφωνία

Ο Π. Σαλπέας κατήγγειλε στον πειραϊκό λαό "τη λασπολογία, τα ανέντιμα, ανεύθυνα και προβοκατόρικα δημοσιεύματα και υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός "Πειραιάς - Αναγέννηση" και ο επικεφαλής του, έχουν καταξιωθεί στην πειραϊκή κοινωνία για το ήθος, την εντιμότητα, τη γνώση και την αγωνιστικότητά τους.Είναι καθαροί σα γυαλί και η λάσπη δεν τους πιάνει", τόνισε. "Εμείς μόνο μία συμφωνία έχουμε κάνει στο φως και πάνω στο τραπέζι, με τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες. Οτι θα δουλέψουμε με συνέπεια, υπευθυνότητα και εντιμότητα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δημοτών και της πόλης".

Οσο για την υποτιθέμενη... "συμφωνία" της "Πειραιάς - Αναγέννηση", με τον υποψήφιο δήμαρχο του συνδυασμού "Ωρα Πειραιά" Αγραπίδη,ο Π. Σαλπέας τόνισε ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο συνδυασμών είναι τεράστιες στην ιδεολογία, στις θέσεις, στα προγράμματα, στην πρακτική. Τόνισε επίσης ότι η "Πειραιάς - Αναγέννηση" έχει την ελπίδα ότι θα μπει στο δεύτερο γύρο, ελπίδα που πηγάζει από την καθημερινή επαφή με τον κόσμο στις περιοδείες στις γειτονιές. Κόσμο με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες που όμως γνωρίζουν την Κίνηση από τη συμπαράσταση στους αγώνες τους.

Αλλού, τα πραγματικά γκάλοπ

Σε αυτό το σημείο, ο υποψήφιος δήμαρχος σχολίασε και το γκάλοπ της "ΑΛΚΟ" λέγοντας ότι "οι πραγματικές μετρήσεις γίνονται στην άμεση επαφή με το λαό και τα προβλήματά του και σας διαβεβαιώνουμε ότι η ανταπόκριση και αποδοχή του συνδυασμού, των θέσεων και του προγράμματός μας είναι μεγάλη". Πρόσθεσε, ότι τα διάφορα γκάλοπ έχουν σκοπό να επηρεάσουν την κοινή γνώμη στη διαμόρφωση του αποτελέσματος και θύμισε ότι το ποσοστό που πήρε η Κίνηση στις προηγούμενες εκλογές ήταν υπερτριπλάσιο από αυτό που της έδιναν ανάλογα γκάλοπ προεκλογικά.

Ο Π. Σαλπέας χαρακτήρισε σαν "θεατρική παράσταση για τα ΜΜΕ" την αποκαθήλωση μερικών πανό από την πλατεία Κοραή στο όνομα της "καθαρής πόλης". Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές βρίσκονται σκόρπια στην πόλη με τη μορφή διαφημιστικών ταμπλό, πανό και αφισών, που δε διαφημίζουν μόνο τους συνδυασμούς, αλλά ακόμη και δημοτικούς, νομαρχιακούς και διαμερισματικούς συμβούλους!

Σημείωσε επίσης, ότι η Κίνηση δε διαθέτει παρά το 1/100 των ποσών των άλλων μεγάλων συνδυασμών για διαφήμιση, γεγονός που την αποκλείει πρακτικά από την πανάκριβη διαφήμιση των ταμπλό και των ΜΜΕ. "Πρέπει κάποια στιγμή να αποδείξουν την πηγή αυτών των υπέρογκων ποσών και να σταματήσουν τους φαρισαϊσμούς. Η έχουν "μπάρμπα στην Κορώνη", γεγονός που τους καθιστά εξαρτημένους πολιτικά, ή στηρίζονται στην κυβέρνηση, που είναι το ίδιο. Αν θέλουν καλαισθησία, να την επιβάλλουν σε όλο τον Πειραιά και όχι στην Κοραή, που έτσι κι αλλιώς με δικά τους πανό είχε γεμίσει".

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι καταγγελίες του Π. Σαλπέα για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα επιβεβαιώθηκαν στην ίδια τη συνέντευξη Τύπου από τον εκπρόσωπο της τοπικής εφημερίδας που τα "φιλοξενεί" και ο οποίος, με προκλητικό τρόπο προσπαθούσε να επιβεβαιώσει από τον Π. Σαλπέα τις συκοφαντίες, παρά τις ήδη ξεκάθαρες διαψεύσεις. Οταν όμως ρωτήθηκε από τον ίδιο τον υποψήφιο δήμαρχο, από πού εξάγει το "συμπέρασμα" περί "συμφωνιών" μεταξύ "Ρηγίλλης και Περισσού" για τον δεύτερο γύρο, ο "δημοσιογράφος" αναγκαστικά, σιώπησε...

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Μοναδική εγγύηση η ΔΑΣ

Συγκέντρωση της Κίνησης στην Αμφιάλη, όπου μίλησε η υποψήφια Δήμαρχος Ελένη Παπαδοπούλου

Μοναδική εγγύηση για τους Κερατσινιώτες είναι το ψηφοδέλτιο της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης",τόνισε η επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφια δήμαρχος Ελένη Παπαδοπούλου,μιλώντας σε συγκέντρωση στην Αμφιάλη.

"Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ είναι η εγγύηση για την αποτελεσματικότητά του. Ολοι όσοι συμμετέχουν σ' αυτό, από τη νοικοκυρά μέχρι τον συνταξιούχο, από το νεολαίο μέχρι τον επιστήμονα και τον εργάτη μέχρι τον συνδικαλιστή είναι άνθρωποι, που συμμετέχουν ενεργά σε συλλόγους, σωματεία και παίρνουν μέρος στους αγώνες", σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος και πρόσθεσε: "Είναι το μόνο ψηφοδέλτιο, που θα αγωνιστεί μαζί με το λαό και το μαζικό κίνημα για τη λύση των προβλημάτων. Είναι το μόνο ψηφοδέλτιο που θ' αντιπαλέψει την αντιλαϊκή και αντιανθρώπινη πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης". Ακολούθως, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 11 Οκτώβρη θα δοθεί μια και μοναδική απάντηση: Καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής με την υπερψήφιση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της ΔΑΣ.

"Το Κερατσίνι των μακρόχρονων αγώνων, το Κερατσίνι των κατακτήσεων δίνει τώρα την τελική του μάχη, για να μην υπάρξει άλλη μια χαμένη τετραετία. Για να κατακτήσουμε και πάλι μαζί όσα μας ανήκουν. Για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης. Για να γίνουν και πάλι τα όνειρά μας πράξη. Για να δώσουμε την ελπίδα και το όραμα στη νεολαία μας ψηφίζουμε εμπειρία και γνώση, συνέπεια, ήθος και ανιδιοτέλεια, αγωνιστικότητα και διεκδίκηση, ικανότητα. Ψηφίζουμε τον πρώτο συνδυασμό. Ψηφίζουμε "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση"",κατέληξε η Ελένη Παπαδοπούλου.

Προηγουμένως, είχε υπογραμμίσει ότι στις 11 Οκτώβρη ο λαός πρέπει να πει το μεγάλο ΟΧΙ στην πολιτική της ανεργίας και της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος των πάντων, του αυταρχισμού και των ΜΑΤ, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της φορολόγησης των μη εχόντων, του ρουσφετιού, της μίζας και της αδιαφάνειας, της συρρίκνωσης και της εξαφάνισης των παραγωγικών μονάδων της χώρας. Να πει το μεγάλο ΟΧΙ στους καταπατητές των ονείρων και των ιδανικών μας, τους καταστροφείς των αγώνων του λαού και της νεολαίας. ΟΧΙ στους δημάρχους - υποτελείς και εκτελεστές αυτής της πολιτικής, στους υποψήφιους - αποδέκτες αυτής της πολιτικής, των υποσχέσεων και των ανέξοδων "θα".

Του Δημήτρη Αυγερόπουλου, υποψήφιου δημάρχου Αγίας Παρασκευής, της Κίνησης "Ανθρώπινη Πόλη"

- Ποια είναι τα πιο βασικά πράγματα που δεν πρέπει να... ξεχάσουν όταν σταθούν μπροστά στην κάλπη οι δημότες;

Δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι:

  • Αυτές οι δημοτικές εκλογές έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία για την αρνητική ή όχι πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τη συνέχιση ή όχι της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.
  • Εκτός από ικανότητες ψηφίζουν και την πολιτική που εκφράζουν οι συνδυασμοί.
  • Πρέπει να ψηφίζουν αγωνιστές δημάρχους και συμβούλους που το έχουν αποδείξει με τις πράξεις τους και όχι με υποσχέσεις, που θα τους συναντήσουν και μετά τις εκλογές στους καθημερινούς αγώνες και διεκδικήσεις τους.

- Ποια είναι τα πιο βασικά που δεν ξεχάσατε εσείς αυτό το διάστημα;

  • Να τονίσουμε την πολιτική σημασία αυτών των δημοτικών εκλογών.
  • Οτι τα τοπικά προβλήματα είναι μέρος των γενικών προβλημάτων και ότι η λύση τους εξαρτάται και από τις γενικότερες πολιτικές επιλογές της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας.
  • Να τονίσουμε ότι τα προβλήματα των δημοτών δε θα τα λύσουμε εμείς, αλλά μαζί τους, με αγώνες και διεκδικήσεις από την κεντρική εξουσία και τα κατεστημένα συμφέροντα.

- Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που οπωσδήποτε δε θα ξεχάσετε αν την επομένη των εκλογών είστε δήμαρχος;

  • Πρώτα και κύρια ότι δεν είμαστε "διαχειριστές" της δημοτικής εξουσίας, ότι πρέπει να διεκδικήσουμε πόρους και αρμοδιότητες από την κεντρική εξουσία, από την πρώτη στιγμή.
  • Να ζητήσουμε τη γνώμη και τη συμμετοχή του δημότη για τον προγραμματισμό των έργων και των υπηρεσιών στο δήμο μας.
  • Ο,τι υποσχεθήκαμε στο λαό, δηλαδή συμπαράσταση και στήριξη στους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες του.
Εντονη διάψευση του Διον. Κορφιάτη

Εντονα αντέδρασε ο πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Διονύσης Κορφιάτης σε δημοσίευμα της εφημερίδας του Πειραιά "Δημοτικό Μέλλον - Καθημερινά Νέα", το οποίο ανέφερε ότι συμμετείχε σε εκδήλωση του υποψήφιου νομαρχιακού συμβούλου Ζαχαρία Ζούπη (του συνδυασμού Σαράφογλου) σε μπαρ - ρεστοράν της πόλης.

"Δεν μπορώ να μη διαψεύσω τη μεθόδευση αυτή να με παρουσιάσουν ότι συμμετείχα σε εκδήλωση ενός συνδυασμού που δεν υποστηρίζεται από το ΚΚΕ. Τη βραδιά αυτή πράγματι βρέθηκα στο εν λόγω εστιατόριο. Οχι όμως με πρόσκληση για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά για επαγγελματικούς λόγους με πρόσκληση της εταιρίας "Μηχανική ΑΕ" και δεν είχαμε καμιά σχέση με την εκδήλωση του κ. Ζούπη", ξεκαθαρίζει ο Δ. Κορφιάτης.

Και συνεχίζει στη διάψευσή του: "Οπως είναι γνωστό στον πειραϊκό λαό, διαχρονικά ανήκω στο ΚΚΕ και είμαι στέλεχός του. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι υποστηρίζω το συνδυασμό ΝΑΣ, με επικεφαλής του και υποψήφιο πρόεδρο τον Σπύρο Χαλβατζή και υποψήφια νομάρχη Πειραιά την Ελπίδα Παντελάκη".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ