ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Στην πρώτη γραμμή του αγώνα και στις 12 Οκτώβρη

Στην "Ιντρακόμ" περιόδευσαν χτες, ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά και οι Θεοχάρης Παπαμάργαρης και Νίκος Στεφανίδης, υποψήφιος Νομάρχης Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, αντίστοιχα

Τη δέσμευση πως η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ) θα συνεχίσει, και μετά τις εκλογές, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη διεκδίκηση φιλολαϊκών λύσεων στα προβλήματα,έστειλαν οι Σπύρος Χαλβατζής,Θεοχάρης Παπαμάργαρης και Νίκος Στεφανίδης,υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας και υποψήφιος νομάρχης Ανατολικής Αττικής, αντίστοιχα, κατά τη χτεσινή περιοδεία τους στην "Ιντρακόμ", στην Παλλήνη, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο του συνδυασμού.

Αλλωστε, όπως επεσήμαναν και εργαζόμενοι της Διοίκησης του Σωματείου της επιχείρησης, με τους οποίους συναντήθηκαν οι υποψήφιοι της ΝΑΣ, εκπρόσωποι του συνδυασμού και του κόμματος που τον στηρίζει - του ΚΚΕ - "έχετε έρθει και σε περιόδους μη προεκλογικές". "Εχουμε μία μόνιμη επαφή με τους εργαζόμενους όλων των χώρων και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής.

Οπως τόνισε ο Θ. Παπαμάργαρης, μιλώντας στους εργαζόμενους, το γεγονός ότι οι συνθήκες στην "Ιντρακόμ" αυτή τη στιγμή είναι καλύτερες από άλλες επιχειρήσεις, δεν αποτελεί δεδομένο. Κι αυτό γιατί υπάρχει ένα καθεστώς αβεβαιότητας και αστάθειας που δεν προμηνύει θετικά μηνύματα. "Δεν μπορεί κανείς να εφησυχάζει όταν έχει πιάσει φωτιά το σπίτι του διπλανού", τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας. Για να συμπληρώσει ο Σπ. Χαλβατζής πως "κανείς δε ζει σε συνθήκες εργαστηρίου. Υπάρχουν πάντα κίνδυνοι". Στο σημείο αυτό ο υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά, τόνισε πως "εγγύηση για το μέλλον των εργαζομένων και του λαού, είναι η συσπείρωσή τους και η αντίσταση απέναντι στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική". Γι' αυτό - συνέχισε - έχει σημασία η κάλπη αυτή να αναδείξει δημάρχους και νομάρχες, οι οποίοι θα στέκονται στο πλευρό του δημότη, του εργαζόμενου και θα διεκδικούν μαζί του.

Γι' αυτό - συμπλήρωσε ο Νίκος Στεφανίδης - ήρθαμε και σήμερα να απαιτήσουμε την ψήφο σας. "Γιατί ήμασταν η μόνη παράταξη που βρέθηκε δίπλα στους κατοίκους και στους εργαζόμενους στα προβλήματα και στους αγώνες τους. Που έχει θέσεις βγαλμένες από αυτά ακριβώς τα προβλήματα". Κάτι που γνωρίζουν οι εργαζόμενοι και στην "Ιντρακόμ", οι οποίοι ζήτησαν τη συμπαράσταση της ΝΑΣ στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, στο κακό οδικό δίκτυο, στο συγκοινωνιακό, αλλά και στην ανεργία. Μάλιστα πολλοί είναι οι υποψήφιοι που επιχειρούν να "αξιοποιήσουν" για ίδιον όφελος το πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή, τάζοντας και τώρα, προεκλογικά, θέσεις εργασίας στην "Ιντρακόμ". "Τα δημαρχεία έχουν γίνει γραφεία εύρεσης εργασίας", είπε χαρακτηριστικά ένας από τους εργαζόμενους.

Αναφορικά με τις εκλογές, ο Θ. Παπαμάργαρης τόνισε πως: "πρέπει να απαντήσουμε τι είδους Αυτοδιοίκηση θέλουμε. Θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση φορομπήχτη, το μακρύ χέρι του κράτους ή μια Αυτοδιοίκηση δίπλα στα προβλήματα και στις αγωνίες του λαού;". Εμείς, σημείωσε, έχουμε ξεκαθαρίσει τα πράγματα... "Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην κυβερνητική επιλογή να μετατραπούν οι δήμοι και οι νομαρχίες σε επιχειρήσεις, συμπλήρωσε ο Σπ. Χαλβατζής. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην πολιτική που συρρικνώνει τις κοινωνικές παροχές και μας καλεί να πληρώσουμε δυο και τρεις φορές για τις όποιες παρεχόμενες υπηρεσίες. Είναι γνωστό άλλωστε πως το 30% των άμεσων φόρων πληρώνουν οι εργάτες, οι μισθοσυντήρητοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι. Το μεγάλο κεφάλαιο φοροδιαφεύγει νόμιμα και παράνομα".

Τέλος, ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και με την ψήφο τους. Και εξέφρασε την πεποίθηση πως "το χάραμα της 12ης Οκτώβρη θα είναι ρόδινο για τη ΝΑΣ. Για ν' αρχίσει να ροδίζει η γκρίζα πραγματικότητα. Για να βάλουν και οι εργαζόμενοι τη δική τους πινελιά στο ρόδινο... ".

ΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μηνύματα αισιοδοξίας από το λαό

Περιοδεία του υποψήφιου νομάρχη της ΝΑΣΘ Μιχάλη Σπυριδάκη στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού

Tο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού επισκέφτηκε ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣΘ, Μιχάλης Σπυριδάκης. Στη διάρκεια της περιοδείας του ενημερώθηκε για την πορεία του έργου και είχε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους εργαζόμενους.

"Το γεγονός ότι παρόμοια έργα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί πριν δεκαετίες, ώστε να προληφθούν οι καταστροφικές συνέπειες της ρύπανσης στο Θερμαϊκό, δείχνει - πέρα απ' τα μεγάλα λόγια - ποιες είναι οι πραγματικές προτεραιότητες όλων των κυβερνήσεων και των εκφραστών τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση", τόνισε στους εργαζόμενους ο Μιχάλης Σπυριδάκης.

Ο υποψήφιος της ΝΑΣΘ κάλεσε τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν τους εκφραστές της πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή της παραγωγικής βάσης του νομού και τη διόγκωση της ανεργίας. Τους κάλεσε να καταψηφίσουν όλους εκείνους που συμφωνούν στο ξεθεμελίωμα των κατακτήσεων των εργαζομένων και να ενισχύσουν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς και υποψηφίους που δε συμβιβάζονται με την κεντρική εξουσία, αλλά διεκδικούν και παλεύουν για τη λύση των λαϊκών προβλημάτων.

Στο μεταξύ ενώ έχει ολοκληρωθεί ο προεκλογικός αγώνας και μένουν μόνο ώρες πριν ν' ανοίξουν οι κάλπες, τα μηνύματα απ' όλους τους χώρους είναι πολύ ενθαρρυντικά και αισιόδοξα για τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία". Οι ενδείξεις απ' όλο το νομό, απ' τις συνοικίες της πόλης, τα εργοστάσια, τις βιοτεχνίες, τα χωριά, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις δημόσιες υπηρεσίες, δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο κόσμος έχει σαφώς απαυδήσει από την αντιλαϊκή πολιτική και αποδέχεται τα μηνύματα και την πολιτική των αγωνιστικών συνδυασμών. Δείχνουν ακόμα ότι πολλοί από τους ανθρώπους του μόχθου σ' αυτές τις εκλογές θα αποτολμήσουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή τους σε ψήφο υπέρ των συνδυασμών αγωνιστικής συμπαράταξης, για να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της ριζικής αλλαγής στα πράγματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πού θα ψηφίσουν

Η υποψήφια νομάρχης Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη θα ψηφίσει στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας (474ο εκλογικό τμήμα) Ακροπόλεως και Παντιχήου στις 11 π.μ.

  • Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της κίνησης "Πειραιάς- Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας θα ψηφίσει στις 10 π.μ. στο 992 εκλογικό τμήμα στο 3ο ΤΕΛ Πειραιά (Γορδίου 1, λόφος Βώκου), της ενορίας Εισοδίων Θεοτόκου Καραβά, στο Ε Διαμέρισμα Πειραιά.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΜΝΑΚΗΣ
Ψηφίστε Παν. Τσουκαλά

Κάλεσμα στον Ιωνιώτικο λαό απευθύνει ο επίτιμος δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Γιάννης Δομνάκης να στηρίξει, με όλες του τις δυνάμεις, τη "Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία" (ΔΗΠΙ) και τον υποψήφιο δήμαρχο, Παναγιώτη Τσουκαλά,στις αυριανές εκλογές.

ΟΣπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά, θα ψηφίσει στο 3184ο εκλογικό τμήμα ανδρών της ενορίας Αγίου Ευσταθίου Νεάπολης (11ο, 15ο - 18ο Δημοτικά Σχολεία, οδός Φερτεκίου 1 και Μηδείας, πλατεία Τσαλδάρη), στις 12 μ.μ.

  • Ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης υποψήφιος Νομάρχης Αθήνας, θα ψηφίσει στο εκλογικό κέντρο της ενορίας Αγίου Γεωργίου Μελισσίων που βρίσκεται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων οδός 17ης Νοέμβρη, στη 1 μ.μ.

Οι υποψήφιοι της ΝΑΣ μιλούν στους εργαζόμενους και τους καλούν να καταδικάσουν την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ