ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Οχτώβρη 1998
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΚ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Οσα διακηρύξαμε θα τα παλέψουμε

Φανερά ενισχυμένος αναδείχτηκε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο συνδυασμός της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Σταυρούπολης" στη Θεσσαλονίκη. Ο συνδυασμός της ΔΑΚ με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Τσακίρη κατέλαβε την τρίτη θέση στις επιλογές των ψηφοφόρων και μόλις για ελάχιστες ψήφους έμεινε έξω από την αναμέτρηση του δεύτερου γύρου. Η ΔΑΚ σχεδόν διπλασίασε τις δυνάμεις της, αφού από το 12,77% που είχε λάβει το 1994, εκτινάχτηκε στο 21,1%.

Πτώση της τάξης του 10% υπέστη ο νυν δήμαρχος Σ. Μπαρούτας, που στις προηγούμενες εκλογές είχε βγει από την πρώτη Κυριακή. Ετσι την επόμενη Κυριακή θα αναμετρηθεί με τον "αντάρτη" του συνδυασμού του Ν. Καριπίδη, ο οποίος στηρίχτηκε από την επίσημη ΝΔ και πέρασε με ποσοστό 22,7%.

Πίσω από τον συνδυασμό της ΔΑΚ με υποψήφιο τον Χ. Τσακίρη ακολουθούν ο "αντάρτης" της ΝΔ Πάντσης, με ποσοστό 8,3% και τελευταίος ο υποψήφιος του ΣΥΝ Λαζαρίδης με 3,9%.

Ο συνδυασμός της ΔΑΚ, που πάλεψε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στο ψέμα, τη ρεμούλα και τις ψεύτικες υποσχέσεις, σ' αυτές τις εκλογές βγήκε πολύ πιο δυνατός, διπλασιάζοντας σχεδόν τη δύναμή του. Εισέπραξε την αναγνώριση που είχε η συνεπής αγωνιστική στάση του, αλλά και η απήχηση που είχε το πρόγραμμά του στους πολίτες της Σταυρούπολης. Και δεσμεύεται πως αγωνιστικά θα συνεχίσει την πορεία του την επόμενη τετραετία, αντιπαλεύοντας κάθε είδους αντιλαϊκές επιλογές που θα επιχειρήσει η νέα διοίκηση του δήμου.

Σε ανακοίνωσή της προς τους δημότες, η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Σταυρούπολης" αναφέρει: "Η παράταξή μας δεν έκρυψε από κανέναν τις αιτίες που κατάντησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια νέα εφορία, δεν έκρυψε τις αιτίες που έκαναν τη Σταυρούπολη πρωτεύουσα της ανεργίας. Μέσα από το πρόγραμμά μας προτείναμε ως μοναδική λύση τη συμπαράταξη με τα συνδικάτα σε αγώνα για ανατροπή αυτής της πολιτικής. Καταδικάσαμε τον σημερινό δήμαρχο για τη στυγνή εκμετάλλευση των ανέργων, σ' αυτές τις εκλογές. Σταθήκαμε κοντά στα προβλήματα των επαγγελματιών, επισημαίνοντας τους κινδύνους που διατρέχουν από την πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της. Υπερασπιστήκαμε τα νιάτα της πόλης, με ολοκληρωμένη πρόταση για μια άλλη ζωή χωρίς ανεργία και ναρκωτικά. Σταθήκαμε στο πλευρό της τρίτης ηλικίας για καλύτερες συντάξεις, καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής. Διεκδικήσαμε και υποσχεθήκαμε πως θα παλέψουμε για την πλήρη εκμετάλλευση από το δήμο του στρατοπέδου Π. Μελλά.

Υποσχόμαστε ότι όλα όσα διακηρύξαμε θα τα παλέψουμε για 4 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ενημερώνουμε πλήρως το λαό της Σταυρούπολης".

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με αισιοδοξία για νίκη την Κυριακή

Στο Δήμο του Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης, ο συνδυασμός της "Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης",που υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ, με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιχάλη Μοσχονά,εξασφάλισε στις εκλογές της Κυριακής ποσοστό 26,8% και διεκδικεί το δήμο την επόμενη Κυριακή.

Αντίπαλος του Μ. Μοσχονά θα είναι ο νυν δήμαρχος, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Δ. Παπαδάμης.Ενόψει της δύσκολης εκλογικής μάχης της Κυριακής, ο Μιχάλης Μοσχονάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Εμείς σαν παράταξη και γενικά ο συνδυασμός μας απευθύνθηκε στον ψηφοφόρο, στον πολίτη του Αγίου Παύλου και όχι στην κομματική τοποθέτησή του. Ως επακόλουθο, είχαμε μια συσπείρωση γύρω από το ψηφοδέλτιό μας, που πέτυχαν οι Αγιοπαυλίτες που ενδιαφέρονται για τα προβλήματα και τη λύση τους. Αυτή τη στιγμή παρόλο ότι από μια πρώτη ματιά φαίνεται να έχουμε μια μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στα εκλογικά ποσοστά του πρώτου και του δεύτερου, αυτή η απόκλιση είναι τεχνητή. Κι αυτό γιατί είχαμε μια μεγάλη μεταφορά εκλογικού σώματος που δεν έχει σχέση με το δήμο μας και αφορά στους παλιννοστούντες. Δηλαδή, χωρίς να είναι ποτέ κάτοικοι του Αγίου Παύλου, μεγάλος αριθμός παλιννοστούντων Ποντίων γράφτηκαν κατά κάποιο περίεργο τρόπο την τελευταία στιγμή στους καταλόγους για να αλλοιωθούν τα εκλογικά αποτελέσματα.

Πιστεύω ότι αν αφεθεί το εκλογικό σώμα του Αγίου Παύλου ελεύθερο, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και προσπάθειες αλλοίωσης των εκλογικών καταλόγων, σίγουρα θα είμαστε η επόμενη διοίκηση του δήμου".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ