ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Οχτώβρη 1998
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Δεν μπορούν να μας εξαγοράσουν!

Το μήνυμα των κατοίκων του Ελληνικού στη χτεσινή συγκέντρωση ήταν σαφές και προς κάθε κατεύθυνση: "Θέλουμε Δημοτική Αρχή αγωνιστική και όχι δεκανίκι της κυβέρνησης! "

"Ολοι μαζί, ενωμένοι, θα προσθέσουμε και νέες σελίδες στην ιστορία της πόλης μας. Νέες σελίδες δημιουργίας, αγώνα, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας". Με αυτά τα λόγια ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοτικής Συνεργασίας για το Ελληνικό", Χρήστος Κορτζίδης έδωσε χτες το σύνθημα στο λαό του Ελληνικού που κατέκλυσε την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, για μια νέα αγωνιστική, τετραετία, μακριά από τα κυβερνητικά "πλοκάμια" και τον εκλεκτό τους υποψήφιο Ι. Εφραιμίδη.

"Μέρα τη μέρα, μετά την προηγούμενη Κυριακή, αποκαλύπτεται στο λαό της πόλης μας το παιχνίδι που έχει στηθεί. Αποκαλύπτεται ότι κυβερνητικά επιτελεία επιδιώκουν πάση θυσία να τοποθετήσουν στο Ελληνικό, Δημοτική Αρχή της αρεσκείας και των συμφερόντων τους",επισήμανε στην ομιλία του ο Χρήστος Κορτζίδης. "Το γιατί γίνεται αυτό το γνωρίζουμε πλέον όλοι. Αεροδρόμιο - Παραλία - Μεγάλο Φαγοπότι. Δεν είναι τυχαίο αυτό που είχε πει ο κ. Λαλιώτης σε ανύποπτο χρόνο. Είπε δε θα καθορίσει ο δήμος Ελληνικού τι θα γίνει στο αεροδρόμιο". "Δηλαδή ποιος θα το καθορίσει κ. υπουργέ, εσείς και οι εκλεκτοί σας;", ρώτησε δημόσια ο Χρ. Κορτζίδης.

"Τους ενοχλεί η στάση της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Τους ενοχλεί η δράση που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, με τη συσπείρωση όλων των φορέων και των συνδημοτών μας. Ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και χρωματισμούς, με τη δημιουργία της Πανδημοτικής Επιτροπής Αγώνα. Θέλουν να βάλουν το Ελληνικό "στο χέρι"", τόνισε. Και ξεκαθάρισε στο λαό του Ελληνικού: "Δε θα τους το επιτρέψουμε. Είναι για μας ζήτημα ουσίας, ζήτημα ζωής, ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας. Δεν μπορούν να μας εξαγοράσουν. Εχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε την πόλη μας".

Μαζί σας συνεχίζουμε!

"Η κάθε Δημοτική Αρχή, πρόσθεσε, έχει μπροστά της δύο δρόμους. Ο ένας είναι αυτός, στον οποίο σπρώχνει η κυβέρνηση και πολλοί δήμαρχοι, ευχαρίστως, ακολουθούν. Να γίνει ο δήμος, επιχείρηση. Να αυξάνει τα δημοτικά τέλη, να βάζει νέους φόρους, για να δημιουργήσει επιχειρήσεις για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τους παιδικούς σταθμούς, την αστυνόμευση, την υγεία, τη συγκοινωνία. Ε, εμείς τέτοιο δήμο δεν τον θέλουμε", ξεκαθάρισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

"Μπορούμε με τον αγώνα μας να απαιτήσουμε τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής σε όλους τους τομείς και να οργανώσουμε μαζί την ανάπτυξη πλούσιων δραστηριοτήτων. Δεν τάζουμε θέσεις. Δεν υποσχόμαστε ρουσφέτια. Αυτό το αφήνουμε για τους άλλους. Ημασταν και θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους. Ηδη τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει αρκετά. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι, μεταξύ των οποίων και ο κ. Εφραιμίδης, να μας πείσουν για το αντίθετο".

"Την Κυριακή, τόνισε ο Χρ. Κορτζίδης, θα κριθεί τι Δήμαρχο και τι Δημοτική Αρχή θα έχουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Και εμείς ξέρουμε αυτό που ξέρουν όλοι οι συνδημότες μας: πως ο εκλεκτός του κ. Σημίτη θα συρθεί και θα κινηθεί σε λύσεις που θα είναι σε βάρος του λαού της περιοχής. Την Κυριακή θα κριθεί αν θα έχουμε Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή ανοιχτή στο λαό που θα ασκήσει Διοίκηση με εντιμότητα, με ήθος και ανιδιοτέλεια. Η επιλογή σας να είναι, Ελληνικό μπροστά και όχι πίσω. Ολοι μαζί, ενωμένοι", κατέληξε ο Χρ. Κορτζίδης.

Αποκάλυψη πριν την κάλπη!

Η απόφαση έχει παρθεί! Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να "βγάλει στο σφυρί" το χώρο του αεροδρομίου στο Ελληνικό. Γαλλικές, γερμανικές και αμερικανικές εταιρίες, καθώς και μεγάλες κοινοπραξίες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να αγοράσουν τεράστια τμήματα του αεροδρομίου για να χτίσουν ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και πολλά άλλα.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρίες θεωρούν μάλιστα χαμηλό το ποσό που ζητά η κυβέρνηση για να ξεπουλήσει την έκταση, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κοστίσει συνολικά περίπου 700 δισ. δρχ... Η κυβέρνηση σκέφτεται να ξεκινήσει τις προπωλήσεις οικοπέδων το 1999 και να ολοκληρωθεί το 2003...

Αυτά, έχουν γραφτεί σε σελίδες οικονομικού περιοδικού, που διανέμεται σε ξενοδοχεία, πρεσβείες, εμπορικά επιμελητήρια και άλλους χώρους, με επενδυτικό ενδιαφέρον.

* * *

Τον περασμένο Γενάρη, μέσα από τις σελίδες του "Ρ", ο Λουδοβίκος Βασενχόφεν,επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας του Πολυτεχνείου, που εκπονεί μελέτη για λογαριασμό του ΥΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με τις χρήσεις γης του αεροδρομίου, είχε δηλώσει: "Ελπίζουμε πάντα ότι ο χώρος του αεροδρομίου θα χρησιμοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό, για να ικανοποιήσει πολιτιστικές και κοινωνικές ανάγκες. Δε θα πρέπει όμως να φτάσουμε στο σημείο η οποιαδήποτε εμπορική εκμετάλλευση τμήματος του χώρου να αναιρέσει τους βασικούς στόχους ανάπτυξης του χώρου του αεροδρομίου που είναι η δημιουργία πάρκου και άλλων πολιτιστικών χρήσεων".

Τότε, μέλος της ερευνητικής ομάδας μάς είχε αποκαλύψει πως "... όλοι θέλουν να βάλουν χέρι στο Ελληνικό", εννοώντας ότι οι οικονομικοί κολοσσοί που έχουν βάλει στο μάτι την έκταση, είναι τόσο αχόρταγοι που δεν τους αρκεί ένα μεγάλο κομμάτι, αλλά θέλουν να οικοπεδοποιηθεί ολόκληρη η έκταση του αεροδρομίου.

* * *

Χτες, επικοινωνήσαμε ξανά με μέλη της ερευνητικής ομάδας του ΕΜΠ. Δε μάθαμε νεότερες εξελίξεις για το θέμα του αεροδρομίου. Η Β φάση της μελέτης έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τον Οργανισμό Αθήνας στο τέλος του μήνα... Πληροφορίες λένε ότι στους κόλπους της μελετητικής ομάδας επικρατεί έντονος προβληματισμός για το ποσοστό πρασίνου στο, δήθεν, Μητροπολιτικό Πάρκο που έχει εξαγγείλει ο Κ. Λαλιώτης. Προβληματισμός υπάρχει και για το κατά πόσο θα εφαρμοστεί τελικά η πρόταση του Πολυτεχνείου, που ήδη είναι αρκετά κουτσουρεμένη σε πράσινο και χώρους αναψυχής για τους κατοίκους του Ελληνικού.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο το ότι η μελέτη θα δοθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ στο τέλος του μήνα. Η κυβέρνηση περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών. Και στο Ελληνικό είναι κοινό μυστικό για όλους ότι τα καταστροφικά σχέδια δε θα αποκαλυφθούν τώρα... Πρέπει πρώτα να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

* * *

Ο κατάλληλος άνθρωπος έχει βρεθεί, του λείπει όμως η θέση. Πρόκειται για τον. κ. Ι. Εφραιμίδη, υποψήφιο δήμαρχο που διεκδικεί στο δεύτερο γύρο τη δημαρχία.Και δεν πρόκειται να πει ΟΧΙ σε ό,τι θελήσουν οι πολυεθνικές και οι πολιτικοί τους υφιστάμενοι. Είναι εκείνος που διορίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, χωρίς καμία γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού. Κι επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε, υπενθυμίζουμε ότι το ΔΣ του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά είναι εκείνο που παρέδωσε στον εφοπλιστή Ρέστη την παραλία του Αγίου Κοσμά για 12 χρόνια έναντι μισθώματος 1,5 εκατομμυρίου δρχ...

Πρόκειται για εκείνον που στις 2 Ιούνη 1995 απουσίαζε "τυχαία" από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δηλαδή, από τη συνεδρίαση που προέκυψε ψήφισμα με το οποίο ο δήμος ζητούσε από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή να προβεί άμεσα στο κλείσιμο του κέντρου διασκέδασης "Νέα Δειλινά" που λειτουργούσε παράνομα και να επισπεύσει την κατεδάφιση του μαντρότοιχου που ανήγειρε η "Ποσειδών Πετροκλάμπ ΕΠΕ", εταιρία του κ. Ρέστη. Στο ίδιο ψήφισμα ο δήμος ζητούσε από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα να υλοποιήσουν τις επανειλημμένες εξαγγελίες για απόδοση της παραλίας του Αγίου Κοσμά στο δήμο για ανάπλαση, αξιοποίηση και ελεύθερη χρήση της από όλους τους πολίτες. Κι ο κ. Εφραιμίδης ήταν απών...

* * *

Μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης - Βουλιαγμένης και Ιασωνίδου - ανταλλάξαμε μερικές κουβέντες με κάποιον, γνωστό στο Ελληνικό, ομοϊδεάτη του κ. Εφραιμίδη. "Ο Κορτζίδης έχει τον τσαμπουκά να πηγαίνει κόντρα στην εξουσία. Να παίρνει αυτό που θέλει για τον Ελληνικιώτη. Ο "άλλος" υπόσχεται θέσεις εργασίας, κάνει εμπόριο ελπίδας. Και μετά θα τα δώσει όλα...". Αυτά μας είπε και ανηφόρισε προς την πλατεία. Κι οι κάτοικοι του Ελληνικού πρέπει να απαντήσουν αύριο στο εξής ερώτημα: Ψήφος ενάντια στην κυβέρνηση και τον εκλεκτό της ή όχι; Ενάντια στην υποταγή ή όχι; Ενάντια στο Ελληνικό ή όχι;

Κ. Π.

Ο Λεων. Αυδής

Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα", με επικεφαλής τον Λεων. Αυδή θα επισκεφτεί γειτονιές του Ελληνικού, δηλώνοντας έμπρακτα την υποστήριξή της στη "Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό" και τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη για τους κοινούς αγώνες για τη διάσωση του χώρου του αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού.

Ψηφίστε Κορτζίδη!

Με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός "Ελληνικό 2000 - Νέα Πορεία" καλεί τους ψηφοφόρους του, να ψηφίσουν τον Χρήστο Κορτζίδη στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών

Με ανακοίνωσή της η παράταξη "Ελληνικό 2000 - Νέα Πορεία" και ο επικεφαλής της Γιώργος Ζωγόπουλος καλεί τους ψηφοφόρους, που ψήφισαν το συνδυασμό του στον πρώτο γύρο, να ψηφίσουν την Κυριακή το συνδυασμό "Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό" και τον υποψήφιο Δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζεται: "Είναι προφανές, πως πολλοί από σας προβληματίζεστε για τη στάση που θα τηρήσετε στις επαναληπτικές εκλογές της 18ης Οκτώβρη 1998. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες όπως ήταν πάντοτε, άλλωστε:

  • Οφείλουμε να αποτρέψουμε τη δικαίωση όσων με την αποστασία τους έφεραν την παράταξή μας εκτός δευτέρου γύρου, μη διστάζοντας να προδώσουν το κόμμα τους και να ενισχύσουν τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ.
  • Πεποίθησή μας, επίσης, είναι ότι ο κυβερνητικός υποψήφιος (σ. σ. Ι. Εφραιμίδης) θα κλείσει τα μάτια του και δε θα αντιδράσει στα όποια σχέδια της κυβέρνησης, για το φιλέτο της παραλίας και του αεροδρομίου.

Με τις σκέψεις αυτές καλούμε τους Ελληνικιώτες, που στον πρώτο γύρο μάς εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους και όσους Νεοδημοκράτες στήριξαν υποψήφιους του κυβερνητικού συνδυασμού, να σταθούν φραγμός στα κυβερνητικά σχέδια με μαζική προσέλευση στις κάλπες και την ερχόμενη Κυριακή.

Να ψηφίσουν για το δήμο μας τον αντικυβερνητικό υποψήφιο ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΡΤΖΙΔΗ" αναφέρει η ανακοίνωση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ