ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Οχτώβρη 1998
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Κρίσιμη στροφή

Αυλαία του πρώτου γύρου με σημαντικές αναμετρήσεις για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Ο,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει... Υπομονή μέχρι το βράδυ, που οι τρεις ελληνικές ομάδες ολοκληρώνουν τους αγώνες τους στον Α γύρο της ευρωλίγκα. Οποιος νικήσει, μπορεί να θεωρεί ότι ολοκλήρωσε κατά το ήμισυ το έργο του με επιτυχία.

ΤΣΣΚΑ Μ. - Ολυμπιακός

Στη Μόσχα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Η ΤΣΣΚΑ, που θα αντιμετωπίσει στις 18.15 (απευθείας μετάδοση ΣΤΑΡ), τελευταία δεν τα πηγαίνει καλά, μέσα κι έξω απ' τη Ρωσία. Πριν μια βδομάδα ηττήθηκε στην έδρα της από την Κίντερ Μπολόνια και λίγα εικοσιτετράωρα μετά γνώρισε την τρίτη ήττα για το ρώσικο πρωτάθλημα από την Αρσεναλ Τούλα με 94-80. Ο Ερέμιν στο ξεκίνημα της περιόδου συγκέντρωσε στην ομάδα του στρατού το σύνολο των παικτών της εθνικής Ρωσίας, πήρε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ τον Αμερικανό Ράντι Γουάιτ, με στόχο να οδηγήσει την ομάδα του στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 28 ολόκληρα χρόνια. Δεν υπολόγισε όμως τον "εκσυγχρονιστή" κ. Γιέλτσιν. Τα χάλια της ρωσικής οικονομίας και η κρίση των τελευταίων εβδομάδων έφεραν την ΤΣΣΚΑ στα πρόθυρα διάλυσης. Οι παίκτες είναι απλήρωτοι, ο Γουάιτ απειλεί ότι δε θα αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού αν προηγούμενα δε δει... το χρώμα του χρήματος κι ο Ερέμιν έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο ρωσικό φιλότιμο.

ΠΑΟ - Εφές Πίλσεν

Η ελληνοτουρκική αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Εφές Πίλσεν, κυριαρχεί στο Β όμιλο της ευρωλίγκα (21.15 απευθείας μετάδοση ΣΚΑΪ). Αήττητες μετά από 4 αγώνες οι δύο ομάδες, θα διεκδικήσουν, κατά τα φαινόμενα, στις μεταξύ τους συναντήσεις την προνομιούχο πρώτη θέση. Από την άποψη αυτή, σημαντικό ρόλο έχει εκτός από τη νίκη και η τελική διαφορά. Θεωρητικά ο Παναθηναϊκός στην έδρα του... δεν παίζεται, ακόμα κι αν δεν αγωνιστεί ο Τζεντίλε, που έχει πρόβλημα στη μέση. Οταν έχεις όμως απέναντί σου την Εφές Πίλσεν, ποτέ μην πεις ποτέ. Με τις "παλαιομοδίτικες", αλλά αποτελεσματικές άμυνες ζώνης, η Εφές Πίλσεν στο παρελθόν νίκησε στην Αθήνα Πανιώνιο, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να εκπροσωπηθούν στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Εκαναν καλό ποδαρικό με εκτός έδρας νίκες επί της Μανρέσα με 68-67 και της Μακάμπι με 68-66 κι ελπίζουν ότι αν κρατήσουν και τον Παναθηναϊκό κάτω από τους 68 πόντους θα κερδίσουν και στην Αθήνα. Θα στερηθούν όμως των υπηρεσιών του Ζ. Σάβιτς, που υποβλήθηκε σε εγχείρηση μηνίσκου.

ΠΑΟΚ - Σαμάρα

Η δεύτερη ελληνορωσική αναμέτρηση της ημέρας, είναι αυτή ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Σαμάρα, στις 21.00 στο Αλεξάνδρειο (απευθείας μετάδοση (ΣΤΑΡ). Η Σαμάρα θεωρείται η ασθενέστερη ομάδα της διοργάνωσης και δύσκολα θα απειλήσει τον ΠΑΟΚ, έστω κι αν δεν αγωνιστεί τελικά ο τραυματίας Κινγκ, τον οποίο ο Σβι Σερφ πιθανότατα θα προφυλάξει για τον αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
Με "συνταγή" Χάκα

Νίκη με 2 - 0, όπως και με τους Φινλανδούς, θέλει σήμερα ο Ρ. Γουίλαν

Νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ επιδιώκει ο Πανιώνιος απόψε στη Ν. Σμύρνη (17.30, ΣΚΑΪ), στη χειρότερη περίπτωση, ήττα με δύο τέρματα διαφορά αλλά έχοντας πετύχει γκολ, είναι το ζητούμενο για τους ανθρώπους του Απόλλωνα Λεμεσού. Το παιχνίδι θα γίνει στα πλαίσια του Κυπέλλου Κυπελλούχων και αμφότερες οι ομάδες ελπίζουν ότι θα θέσουν τις βάσεις για παρουσία και στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Ο προπονητής των "κυανερύθρων", Ρόνι Γουίλαν, προβληματίζεται για δύο θέματα. Αφ' ενός την απουσία του τιμωρημένου Μπουγά και την πιθανή αδυναμία του Κούβαλη ("θα τον περιμένω ως την τελευταία στιγμή") και αφ' ετέρου το μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς επίσημους αγώνες. "Προπονηθήκαμε 17 μέρες και προσπαθήσαμε να 'μαστε έτοιμοι. Δε θα 'ναι εύκολο παιχνίδι. Σκέπτομαι μόνο τη νίκη και ελπίζω να πάμε στην Κύπρο για τον επαναληπτικό μ' ένα σκορ τουλάχιστον 2 - 0, όπως έγινε και με τη Χάκα", ανέφερε.

Τη θέση του Μπουγά θα καλύψει ο Καρασαββίδης, ενώ αν δεν αγωνιστεί ο Κούβαλης τη θέση του θα πάρει ο Μπέργκενσεν. Την 11άδα θα στελεχώσουν ακόμα οι Στρακόσια, Κρούζε, Ζαχόπουλος, Ιωαννίδης, Μητσιόπουλος, Φύσσας, Σαπουντζής, Ρόμπινς, Χέιλοκ.

Οι Κύπριοι

Από την άλλη ο τεχνικός των Κυπρίων, Νένταν Στάροβλαχ, επισήμανε πως ήρθαν στην Ελλάδα ως φίλοι "να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Εχουμε προβλήματα και δεν είμαστε τόσο έτοιμοι αλλά θα παλέψουμε. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι ως πρώτο ημίχρονο. Ακόμα και με 3 - 1 έχουμε πιθανότητες να κάνουμε νέα έκπληξη αφού στο γήπεδό μας είμαστε δυνατοί. Πάντως το φαβορί είναι ο Πανιώνιος".

Μάλλον θα ξεκινήσουν οι Αυγουστής, Πίττας, Χαραλάμπους, Φιλίππου, Χριστοφής, Σπόλιαριτς, Βοσκαρίδης, Καβάζης, Κάης, Μλαντένοβιτς, Θεμιστοκλέους.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΜΠΡΟΤΝΟ 79-67
Ξύπνησε στην επανάληψη

Τη δεύτερη νίκη του στο Κύπελλο Κόρατς σημείωσε ο Απόλλωνας, που νίκησε στην Πάτρα τη βοσνιακή Μπρότνο με 79-67. Η ομάδα του Κ. Μίσσα αγωνίστηκε επιπόλαια στο α ημίχρονο όταν και βρέθηκε να χάνει με 35-37. Στην επανάληψη, με κορυφαίους τους Βετούλα, Ολιβερ, επικράτησε κατά κράτος και πήρε διαφορά 20 πόντων πέντε λεπτά πριν το τέλος (72-52). Τους πόντους του Απόλλωνα σημείωσαν οι: Ρόμπινσον 15, Γεωργικόπουλος 5, Κούισμα 8, Μολφέτας 12, Βετούλας 8, Ολιβερ 23, Αθανασόπουλος 4 και Χάσλαμ 3. Από την ομάδα της Βοσνίας ο Κλάιτζα σημείωσε 16 πόντους, ο Γκόλουζα 12 και ο Κόλεμαν 14.

  • Για την Ευρωλίγκα των γυναικών, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της σλοβακικής Ρουζόμπεροκ με 90-67 (41-34). Ξεχώρισαν η Καλέντζου με 32 πόντους και η Τριαλώνη με 23.

Για το Κύπελλο Ρονκέτι, ο Σπόρτιγκ ηττήθηκε στα Πατήσια από τη βοσνιακή Μπάνια Λούκα με 65-72 (37-35).

ΑΕΚ - ΜΠΑΣΚΕΤ
Ομάδα Β' ημιχρόνου

Σε ομάδα του Β ημιχρόνου εξελίσσεται η ΑΕΚ. Μετά από ένα μέτριο Α ημίχρονο, όπου η Πιβοβάρνα προηγήθηκε 44-43, οι παίκτες του Γ. Καλαφατάκη σοβαρεύτηκαν και με κορυφαίο τον Μ. Κακιούζη πέτυχαν την πέμπτη τους νίκη στο ευρωπαϊκό κύπελλο με 87-82. Ο Κορωνιός, για τον οποίο ο προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε πως "όταν θα βρει τον εαυτό του η ομάδα θα αλλάξει πρόσωπο", έδειξε σημάδια βελτίωσης.

ΑΕΚ: Παπανικολόπουλος 2, Κορωνιός 15 (2), Μπαρλάς, Νικολαϊδης 1, Αρλάουκας 16, Χατζής 3 (1), Τσακαλίδης 6, Πάτερσον 18 (1), Αντερσεν 4, Κακιούζης 22 (1).

ΠΙΒΟΒΑΡΝΑ: Γιούρακ 6, Ντόντσιτς 10, Λίσιτσα 14, Γκόλιοβιτς 26 (5), Μπετσίροβιτς 4, Ντραγκστς 9 (3), Κουντς 3.

ΝΟΤΟΣ

ΝΟΤΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 2 ματς)

1. Λεβαδειακός6-26

2. Αίγιο4-26

3. Αιγάλεω4-23

4. ΕΑΡ4-33

5. Ναυπακτιακός 4-43

6. Κερατσίνι3-33

7. Αιολικός 2-23

8. Αργος2-23

9. Αχαϊκή 3-43

10. Ατρόμητος 2-43

11. Μαρκό 1-30

12. Αγερσανί1-40

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Το δράμα της Δόξας

Αδοξη... παρουσία για την ιστορική Δόξα Δράμας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής στον όμιλο του Βορρά. Συνετρίβη 0-5 στην Κρύα Βρύση από τον τοπικό Απόλλωνα, όμως το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι οι"μαυραετοί" αγωνίστηκαν με 11 παίκτες εκ των οποίων 3 ήταν τερματοφύλακες και 4 στρατιώτες. Αιτία για την εικόνα διάλυσης της ιστορικής ομάδας ήταν η μη καταβολή ποσού 17 εκατομμυρίων για την ασφαλιστική ενημερότητα των 13 νέων παικτών που αποκτήθηκαν. Αραγε πώς έγιναν τόσες πολλές μεταγραφές χωρίς να υπάρχουν "στοκ" τα εκατομμύρια που χρειάζονται για να κατοχυρωθούν; Ο πρόεδρος Κ. Τσιτσόπουλος υποσχέθηκε ότι θα βρεθούν τα χρήματα μέχρι τις 29 του μήνα. Μακάρι...

Στο όμιλο του Νότου το ντέρμπι ανάμεσα στο Αιγάλεω και τον Ατρόμητο ήταν μόνο στα χαρτιά. "Περίπατο" έκανε το "Σίτι" στην Αγ. Βαρβάρα με γκολ των Τσιαμπουρή, Κατσαρού και Γκότση. Στην κορυφή του ομίλου μετά τη 2η αγωνιστική έμειναν δυο ομάδες, που ζευγάρωσαν τις νίκες τους. Ο Λεβαδειακός και το Αίγιο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους δυο ομίλους: ΝΟΤΟΣ: Αργος - Αιολικός 1-0, Αίγιο - Μαρκό 1-0, Αιγάλεω - Ατρόμητος 3-0, Κερατσίνι - Λεβαδειακός 1-2, Αχαϊκή - Αγερσανί 2-0, Ναυπακτιακός - ΕΑΡ 2-1. ΒΟΡΡΑΣ: Πρέβεζα - Μηχανιώνα 1-2, Νάουσα - Ολυμπιακός Βόλου 2-1, Καστοριά - Κιλκισιακός 1-2, Αετός Σκύδρας - Αμπελόκηποι 1-0, Κρύα Βρύση - Δόξα Δράμας 5-0, Κοζάνη - ΑΟ Καρδίτσας 2-0.

ΠΟΛΟ
Nικηφόρο ξεκίνημα

Nικηφόρα άνοιξαν την πρεμιέρα των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων στο Κύπελλο Λεν Τρόφι τα Χανιά, που επικράτησαν της Κόζιτσε με 13-10 στην παράταση, στο πρώτο παιχνίδι του προ-προκριματικού ομίλου που διεξάγεται στη Μαδρίτη. Ο κανονικός αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 9-9. Ετσι τα Χανιά έκαναν το πρώτο βήμα για το στόχο τους, που είναι η κατάκτηση μιας εκ των δύο θέσεων του ομίλου που οδηγούν στην επόμενη φάση, αφού οι Σλοβάκοι ήταν εκ των βασικών αντιπάλων των Κρητικών. Σήμερα η ομάδα της Κρήτης αντιμετωπίζει τη διοργανώτρια του ομίλου Ρεάλ Κανόε.

@

Με πρώτο αντίπαλο το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η εθνική ομάδα παίδων, ανοίγει τους αγώνες της στην αυστριακή πόλη Σααλφέντεν για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η τελική φάση του οποίου θα γίνει το Μάη του 1999 στην Τσεχία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μάκης Σεντελίδης, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Στον όμιλο της Εθνικής μας μετέχουν, ακόμη, η γηπεδούχος ομάδα της Αυστρίας και η Γεωργία.

Ο Μάκης Σεντελίδης αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν με τους: Πέτκαρη, Παστό, Αναστασιάδη, Σιλιγαρδάκη, Κισκαμπάνη, Δέντσα, Κούστα, Δασκαλάκη, Τσούκλη, Ανδρεαδάκη και Λαμπριανίδη.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Γαλλική βραδιά

Ο,τι δεν κατάφερε η ΑΕΚ, το κατάφερε η Μπορντό, που στα πλαίσια της Α φάσης του Β γύρου στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ άλωσε το "Αρνεμ", επικρατώντας με 1 - 0 της Βίτεσε του Νίκου Μαχλά και του Κώστα Χανιωτάκη. Οι Γάλλοι με απροσπέλαστη άμυνα και ξαφνικές αντεπιθέσεις πήραν αυτό που ήθελαν, κάνοντας το μεγάλο βήμα για την πρόκριση.

Εξάλλου, η Λιόν συμπλήρωσε τη σπουδαία βραδιά για τους Γάλλους, αφού επικράτησε στο Βελιγράδι του Ερυθρού Αστέρα με 2 - 1. Στις εκπλήξεις της μέρας συγκαταλέγεται και η λευκή ισοπαλία της Λίβερπουλ στο "Ανφιλντ" με τη Βαλένθια.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν: Γκρατς - Μονακό 3 - 3, Στουτγκάρδη - ΦΚ Μπριζ 1 - 1, Βίλεμ - Ρεάλ Μπετίς 1 - 1, Σέλτικ - Ζυρίχη 1 - 1, Βέρντερ Βρέμης - Μαρσέιγ 1 - 1, Μπολόνια - Σλάβια Πράγας 1 - 1, ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Ατλέτικο Μαδρίτης 2 - 4, Ρόμα - Λιντς 1 - 0.

ΒΟΛΕΪ
Δύσκολα τα φαβορί

Αν και δυσκολεύτηκαν, Βριλήσσια και Πανελλήνιος πήραν τη νίκη στα σημαντικότερα παιχνίδια της μέρας. Στο Χαλάνδρι τα Βριλήσσια κέρδισαν το Φιλαθλητικό, που αντιστάθηκε αρκετά, με 3-1 (25-16, 25-15, 11-25, 26-18). Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στην Κυψέλη όπου οι γηπεδούχες κέρδισαν τη Νίκη Αλεξ. με 3-2 (25-16, 10-25, 25-11, 23-25, 15-10). Τα άλλα αποτελέσματα: Βύρωνας - Ηλιούπολη 3-0 (25-14, 26-14, 25-13), Αρης - Αγ. Σώστης 3-0 (25-18, 25-15, 25-19), Λάρισα - ΠΑΟ 0-3 (21-25, 21-25, 15-25) .

Σε αγώνες του ομίλου του βορρά στο τουρνουά της Α1 Εθνικής σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Ηφαιστος - Αρης 0-3 (21-25, 14-25, 22-25), Ηρακλής - ΠΑΟΚ 3-0 (25-18, 25-17, 25-17), Ορεστιάδα - Κομοτηνή 3-1 (25-20, 25-22, 21-25, 25-20).

Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Καυτατζόγλειο στάδιο ο Ηρακλής νίκησε χτες την εθνική ομάδα του Κουβέιτ με 2-1. Τα γκολ σημείωσαν οι Κωφίδης 15, Κωνσταντινίδης 27,ενώ μείωσε για τους Κουβεϊτιανούς ο Αλ Σαμερί στο 75. Το παιχνίδι έγινε κάτω από την επίβλεψη του νέου τεχνικού του Ηρακλή, Ματς Γίνγκμπλαντ, που την Κυριακή θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο της ελληνικής ομάδας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ