ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Οργή για τη διαιτησία

Με πικρή γεύση στο στόμα επέστρεψαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού από τη Λανς. Ο τρόπος που γνώρισε την ήττα 0 - 1, από λάθος του Γκούμα, αλλά και η διαιτησία του Ολλανδού Ντικ Γιολ, έχει σταθεί στο... λαιμό των πρασίνων. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Βασίλη Δανιήλ: "Αυτή η ήττα ήταν πικρή. Οχι γιατί η Λανς δεν παρουσίασε καλά στοιχεία, αλλά γιατί καταφέραμε να περιορίσουμε τους κυνηγούς και θα μπορούσαμε να πάρουμε το βαθμό της ισοπαλίας". Ο Καβαλιώτης κόουτς στάθηκε και στη φάση του 90' όπου ο Ασάνοβιτς σωριάστηκε στο έδαφος από αγκάλιασμα του Μιαρκό μέσα στην περιοχή: "Ο διαιτητής αγνόησε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό υπέρ μας. Η τηλεόραση έδειξε ακριβώς τι έγινε. Ομως η απόφαση του διαιτητή δεν αλλάζει. Μας περιμένουν δύο εντός έδρας αγώνες και όλα είναι ανοιχτά μετά την ισοπαλία Αρσεναλ - Ντιναμό Κιέβου". Στην αντίπερα όχθη ο Γάλλος τεχνικός Φρανσουά Λεκλέρ απέφυγε να απαντήσει για τη συγκεκριμένη φάση: "Δε θυμάμαι για ποια φάση μιλάτε. Θα πρέπει να δω το βίντεο για να σας πω την άποψή μου. Δεν πρόσεξα τίποτα από τον Παναθηναϊκό. Είδα μόνο την ομάδα μου".

Στο "Φελίξ Μπολέρ" ο ΠΑΟ στάθηκα καλά παρά τις ελλείψεις του. Το μοιραίο λάθος του νεαρού Γκούμα που... ξέχασε τον Ελοά στάθηκε αρκετό στους Γάλλους να πάρουν τη νίκη. Οι τριφυλλοφόροι είχαν ευκαιρίες με τους Λυμπερόπουλο, Ντα Σίλβα όμως στην τελική προσπάθεια δεν υπήρχε καθαρό μυαλό.

Σίγουρα η απουσία του Κριστόφ Βαζέχα ήταν καθοριστική. Ο Πολωνός σε θέση βολής δύσκολα συγχωρεί.

Οσον αφορά τον διαιτητή; Ο Ολλανδός απέφυγε να πει πολλά λόγια για την περίπτωση ανατροπής του Ασάνοβιτς και λακωνικά δήλωσε: "Θα δω το βίντεο του αγώνα για να κρίνω αν έκανα λάθος". Τότε θα είναι αργά μίστερ Γιολ

ΛΑΝΣ: Βαρμούζ, Ντεού, Μερίντ, Ρολ, Ντεμπέβ, Νταλμά (65' Ελοά), Νουμά, Σμίτσερ (71' Μορέιρα), Βερέλ, Σικορά, Μιαρκό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Κιάσσος (46' Μπασινάς), Λαγωνικάκης (82' Μίκλαντ), Βόκολος, Γκούμας, Αποστολάκης, Κωνσταντινίδης, Ασάνοβιτς, Κόλα, Λυμπερόπουλος, Ντα Σίλβα (60' Αλεξούδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Απίστευτο δώρο γενεθλίων

Στο βίντεο συνειδητοποίησε τη δυσκολία του γκολ που πέτυχε ο Αλεξανδρής και έδωσε τη μεγάλη νίκη επί του Αγιαξ με 1 - 0

"Δεν κατάλαβα το μέγεθος της δυσκολίας του γκολ που πέτυχα. Οταν το είδα στην τηλεόραση συνειδητοποίησα τι έγινε. Ηταν αναμφίβολα το καλύτερο δώρο στον εαυτό μου και στους φιλάθλους του Ολυμπιακού για τα γενέθλιά μου". Λόγια του... ήρωα στον αγώνα Ολυμπιακού - Αγιαξ, Αλέξη Αλεξανδρή, που με ένα προσωπικό και δύσκολο γκολ στο 38' έστειλε τους ερυθρόλευκους όχι μόνο στην κορυφή του ομίλου αλλά και με τρεις βαθμούς διαφορά από τους διώκτες τους!

Ο Ολυμπιακός ήταν χάρμα ιδέσθαι. Αναμφίβολα τυχεροί ήταν οι 75.000 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου. Ηταν μια διαφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν ο πρωτομάστορας της μεγάλης νίκης. Με έξυπνη τακτική και κινήσεις ματ, άφησε στα κρύα του λουτρού τον Μόρτεν Ολσεν. Ο Δανός τεχνικός αναγκάστηκε να αλλάξει την επιθετική τριπλέτα, χωρίς αποτέλεσμα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας με άμυνα μπετόν αρμέ και κέντρο που έτρεχε με... χίλια (ηγέτης ο Καραπιάλης) και "χαμάληδες" τους Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτο, πήραν τα ηνία του αγώνα και άφησαν τον Αίαντα να ψάχνει λύσεις που όμως δε βρήκε ποτέ...

Το γεγονός ότι ο Βαν Ντερ Σάαρ ήταν ο κορυφαίος των Ολλανδών τα λέει όλα. Είχε σωρεία σπουδαίων αποκρούσεων... σύμμαχο και το δοκάρι στο σουτ του Γιαννακόπουλου. Η απάντηση του Αγιαξ; Ενα δοκάρι σε φάουλ του Βίτσχε. Τίποτα περισσότερο. Σίγουρα δεν είναι η ομάδα του πρόσφατου παρελθόντος, αυτό όμως δε σημαίνει ότι η νίκη των Πειραιωτών χάνει την αίγλη της.

Δεν έκρυβε την ικανοποίησή του μετά το τέλος του αγώνα ο Ντ. Μπάγεβιτς, που πάντα σεμνός έβγαλε τον εαυτό του περίπου... απέξω από το μεγάλο θρίαμβο: "Η νίκη είναι κατόρθωμα των παικτών και του κόσμου. Είχαμε απόλυτη πειθαρχία και οι παίκτες έκαναν πάρα πολλά από αυτά που τους είπα. Αυτό που θέλω είναι να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα".

Από τη μεριά του ο τεχνικός του Αγιαξ Μόρτεν Ολσεν δήλωσε: "Οι παίκτες που διαθέτει ο Ολυμπιακός είναι υψηλού επιπέδου και άξια παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Περίμενα καλύτερη την ομάδα μου. Ομως για να μην παίξουμε καλά έβαλε το χέρι του και ο αντίπαλος".

Το "καρπούζι" στη μέση μοίρασε ο Ισπανός διαιτητής Μανουέλ Ντιαζ Βάγκα. Αμανατίδης και Πουρσανίδης συμπλήρωσαν δύο κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσουν από τον αγώνα του Αμστερνταμ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Γκόγκιτς (73' Οφορίκουε), Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης (85' Νινιάδης), Γεωργάτος, Αλεξανδρής (68' Πασσαλής), Ανατολάκης.

ΑΓΙΑΞ: Βαν Ντερ Σάαρ, Τόμπιανσεν, Φ. Ντε Μπουρ, Ρ. Ντε Μπουρ, Βίτσχε, Λιτμάνεν, Ολίσε, Γκρούνκερ (46' Κινκλάντζε), Ρούντι, Αρβελάντζε (78' Μπένι), Βαμπέρτο (46' Ντάνι)

Δελτίο για τολμηρούς

Επιστροφή στη δράση για τις ομάδες της Α' Εθνικής μετά από δύο βδομάδες λόγω των δημοτικών εκλογών. Το δελτίο παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες και χρειάζεται έμπνευση και τόλμη για να πάτε... ταμείο. Αναλυτικά τα προγνωστικά του "Ρ":

1. ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Οι Πειραιώτες μετά το θρίαμβο επί του Αγιαξ και με κεκτημένη ταχύτητα λογικά δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην Καισαριανή. Προτείνεται: 2

2. ΗΡΑΚΛΗΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ: Αμφίρροπο ματς αναμένεται να γίνει στο Καυτατζόγλειο, αφού οι δύο ομάδες είναι περίπου ισοδύναμες. Προτείνεται:

3. ΟΦΗ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Από το κακό στο χειρότερο πάνε οι Κρητικοί και μια νίκη θα είναι βάλσαμο. Ομως και η Ελευσίνα μπορεί να πάρει την ισοπαλία. Προτείνεται:

4. ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Οι Πυργιώτες είναι καλύτεροι και στην έδρα τους θα τα καταφέρουν απέναντι στον αδύναμο Απόλλωνα. Προτείνεται: 15. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΑΕΚ: Η Ενωση έχει προβλήματα, όμως στον Κορυδαλλό θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Οι "βυσσινί" δύσκολα θα αποφύγουν το μοιραίο. Προτείνεται: 2

6. ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ: Από τα δύσκολα παιχνίδια του δελτίου. Η Σκόντα είναι σε εξαιρετική φόρμα, ενώ ο δικέφαλος ακόμη δεν έχει βρει τη φόρμα του. Προτείνεται: 12Χ

7. ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Νίκη πάση θυσία θέλει η ομάδα του Βύρωνα για να ανέβει στο βαθμολογικό πίνακα. Οι Σέρρες δύσκολα θα αποφύγουν την ήττα. Προτείνεται: 1

8. ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Ψάχνει μια επιτυχία για να ανακάμψει η Καρδίτσα, όμως η Καλλιθέα είναι πρώτη στον πίνακα και ασφαλώς θα παίξει με άλλο αέρα. Προτείνεται: 12

9. ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ: Το συγκρότημα της Πέλλας είναι φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών μιας και η Δόξα μακριά από το Βύρωνα δεν είναι απειλητική. Προτείνεται: 1

10. ΛΥΚΟΙ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Σαλονικιώτικο ντέρμπι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Προτείνεται: 1Χ2

11. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ενα ακόμη δύσκολο παιχνίδι. Η ισοπαλία είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα. Προτείνεται: Χ

12. ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ: Σε καλή αγωνιστική κατάσταση και οι δύο ομάδες. Λόγω έδρας οι Κατερινιώτες είναι πλησιέστερα στην επιτυχία. Προτείνεται:

13. ΜΙΛΑΝ - ΡΟΜΑ: Στο "Μεάτσα" οι "ροσονέρι" είναι ισχυροί και οι ρωμαίοι μάλλον θα φύγουν χωρίς βαθμό. Προτείνεται: 1

Σ13: ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΙΝΤΕΡ: Μεγάλο ντέρμπι στο "Ντέλε Αλπι". Κλασική ιταλική συνταγή. Προτείνεται: Χ

Ο 14ος

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Συνωστισμός στον τρίτο όμιλο

"Χρυσή" μπορεί να κάλλιστα να χαρακτηριστεί η νίκη του Ολυμπιακού επί του Αγιαξ, αφού εκτός της βαθμολογικής και ιστορικής σημασίας που έχει για τον σύλλογο του Πειραιά έφερε καλά νέα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Και αυτό γιατί οι τρεις βαθμοί που κατέκτησαν οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν ακόμα πιο ψηλά τη χώρα μας στη γενική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ που κατέχει καθαρά πλέον την προνομιούχο 8η θέση έχοντας 29.050 βαθμούς. Παράλληλα απομακρύνθηκε από την 9η στην οποία βρίσκεται η Ρωσία με 27.866 βαθμούς. Πάντως η ήττα του Παναθηναϊκού στη Γαλλία ψαλίδισε τις ελπίδες για κατάκτηση της 6ης θέσης (στην οποία βρίσκεται η Αγγλία με 31.191) που θα έδινε το δικαίωμα στην Ελλάδα για τρίτο εκπρόσωπο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα ύψη η αγωνία

Κατακόρυφα ανέβηκε το... θερμόμετρο της αγωνίας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στους περισσότερους ομίλους και οι τέσσερις ομάδες είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης και δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα ακόμη.

Η μεγάλη μάχη γίνεται στον Γ Ομιλο όπου μετά τη νίκη της Ιντερ στην έδρα της επί της Σπαρτάκ Μόσχας με 2 - 1 ισοβαθμούν στην πρώτη θέση τρεις ομάδες με έξι βαθμούς, η Ιντερ, η Σπαρτάκ και η Ρεάλ Μαδρίτης. Και στο Δ Ομιλο όμως τα πράγματα είναι ανοιχτά, αφού η Μπάγερν επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 1 - 0 στο Μόναχο και ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 3ης αγωνιστικής: Α ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός - Αγιαξ 1 - 0, Πόρτο - Κροάσια 3 - 0. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 7, Πόρτο 4, Αγιαξ 4, Κροάσια 1. Β ΟΜΙΛΟΣ: Ρόζεμποργκ - Γαλατάσεραϊ 3 - 0, Ατλέτικο Μπιλμπάο - Γιουβέντους 0 - 0. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ρόζεμποργκ 5, Γαλατάσεραϊ 4, Γιουβέντους 3, Ατλέτικο Μπιλμπάο 2. Γ ΟΜΙΛΟΣ: Ιντερ - Σπαρτάκ Μόσχας 2 - 1, Ρεάλ Μαδρίτης - Στουρμ Γκρατς 6 - 1. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ρεάλ Μ. 6, Σπαρτάκ Μ. 6, Ιντερ 6, Στουρμ Γκρατς 0. Δ ΟΜΙΛΟΣ: Μπάγερν - Μπαρτσελόνα 1 - 0, Μπρόντμπι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2 - 6. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μάντσεστερ 5, Μπαρτσελόνα 4, Μπάγερν 4, Μπρόντμπι 3. Ε ΟΜΙΛΟΣ: Αρσεναλ - Ντιναμό Κιέβου 1 - 1, Λανς - Παναθηναϊκός 1 - 0. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Αρσεναλ 5, Λανς 5, Παναθηναϊκός 3, Ντιναμό Κιέβου 2. ΣΤ ΟΜΙΛΟΣ: Ελσίνκι - Μπενφίκα 2 - 0, Αϊντχόβεν - Καϊζερσλάουτερν 1 - 2. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Καϊζερσλάουτερν 7, Ελσίνκι 4, Αϊντχόβεν 3, Μπενφίκα 3.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΗΜΕΙΩΝ

1 Χ 2

1. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π. 2 3 5

2. ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣ. - ΙΩΝΙΚΟΣ 4 3 3

3. ΟΦΗ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ5 3 2

4. ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘ.5 3 2

5. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΑΕΚ3 3 4

6. ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ3 4 3

7. ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 4 3 3

8. ΑΝΑΓ/ΣΗ ΚΑΡΔ. - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 3 4 3

9. ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - YTONG ΔΟΞΑ Β. 4 3 3

10. ΗΛΤΕΞ ΛΥΚΟΙ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΕΣ.4 3 3

11. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4 3 3

12. ΠΙΕΡΙΚΟΣ - STAFF ΛΑΡΙΣΑ 4 3 3

13. ΜΙΛΑΝ - ΡΟΜΑ4 3 3

Σ13 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΙΝΤΕΡ 4 3 3

O Αλέξης Αλεξανδρής ήταν ο σκόρερ του χρυσού γκολ του Ολυμπιακού κόντρ

O Αλέξης Αλεξανδρής ήταν ο σκόρερ του χρυσού γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στον Αγιαξ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ