Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Συνωστισμός στον τρίτο όμιλο

"Χρυσή" μπορεί να κάλλιστα να χαρακτηριστεί η νίκη του Ολυμπιακού επί του Αγιαξ, αφού εκτός της βαθμολογικής και ιστορικής σημασίας που έχει για τον σύλλογο του Πειραιά έφερε καλά νέα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Και αυτό γιατί οι τρεις βαθμοί που κατέκτησαν οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν ακόμα πιο ψηλά τη χώρα μας στη γενική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ που κατέχει καθαρά πλέον την προνομιούχο 8η θέση έχοντας 29.050 βαθμούς. Παράλληλα απομακρύνθηκε από την 9η στην οποία βρίσκεται η Ρωσία με 27.866 βαθμούς. Πάντως η ήττα του Παναθηναϊκού στη Γαλλία ψαλίδισε τις ελπίδες για κατάκτηση της 6ης θέσης (στην οποία βρίσκεται η Αγγλία με 31.191) που θα έδινε το δικαίωμα στην Ελλάδα για τρίτο εκπρόσωπο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα ύψη η αγωνία

Κατακόρυφα ανέβηκε το... θερμόμετρο της αγωνίας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στους περισσότερους ομίλους και οι τέσσερις ομάδες είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης και δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα ακόμη.

Η μεγάλη μάχη γίνεται στον Γ Ομιλο όπου μετά τη νίκη της Ιντερ στην έδρα της επί της Σπαρτάκ Μόσχας με 2 - 1 ισοβαθμούν στην πρώτη θέση τρεις ομάδες με έξι βαθμούς, η Ιντερ, η Σπαρτάκ και η Ρεάλ Μαδρίτης. Και στο Δ Ομιλο όμως τα πράγματα είναι ανοιχτά, αφού η Μπάγερν επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 1 - 0 στο Μόναχο και ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 3ης αγωνιστικής: Α ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός - Αγιαξ 1 - 0, Πόρτο - Κροάσια 3 - 0. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 7, Πόρτο 4, Αγιαξ 4, Κροάσια 1. Β ΟΜΙΛΟΣ: Ρόζεμποργκ - Γαλατάσεραϊ 3 - 0, Ατλέτικο Μπιλμπάο - Γιουβέντους 0 - 0. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ρόζεμποργκ 5, Γαλατάσεραϊ 4, Γιουβέντους 3, Ατλέτικο Μπιλμπάο 2. Γ ΟΜΙΛΟΣ: Ιντερ - Σπαρτάκ Μόσχας 2 - 1, Ρεάλ Μαδρίτης - Στουρμ Γκρατς 6 - 1. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ρεάλ Μ. 6, Σπαρτάκ Μ. 6, Ιντερ 6, Στουρμ Γκρατς 0. Δ ΟΜΙΛΟΣ: Μπάγερν - Μπαρτσελόνα 1 - 0, Μπρόντμπι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2 - 6. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μάντσεστερ 5, Μπαρτσελόνα 4, Μπάγερν 4, Μπρόντμπι 3. Ε ΟΜΙΛΟΣ: Αρσεναλ - Ντιναμό Κιέβου 1 - 1, Λανς - Παναθηναϊκός 1 - 0. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Αρσεναλ 5, Λανς 5, Παναθηναϊκός 3, Ντιναμό Κιέβου 2. ΣΤ ΟΜΙΛΟΣ: Ελσίνκι - Μπενφίκα 2 - 0, Αϊντχόβεν - Καϊζερσλάουτερν 1 - 2. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Καϊζερσλάουτερν 7, Ελσίνκι 4, Αϊντχόβεν 3, Μπενφίκα 3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ