Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ 3 - 2
"Πόναγε" στη μέση

"Το πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής" χτες στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης. Ετσι ο Πανιώνιος κέρδισε με το "φτωχό" 3 - 2 τον Απόλλωνα Λεμεσού. Η πρόκριση λοιπόν παραμένει ουσιαστικά ανοιχτή υπόθεση, αφού οι Κύπριοι έδειξαν αρκετά δυνατό σύνολο και φυσικά εντός έδρας αποκτούν υπολογίσιμο βάρος. Ο ελληνικός σύλλογος καλείται τώρα να διατηρήσει ή ν' αυξήσει το... ένα βήμα που προηγείται. Ο αγώνας δεν ήταν κατάλληλος για καρδιακούς, τόσο στην εξέλιξη του σκορ όσο και στη μορφή του.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε "μουδιασμένα" και με τον Σαπουντζή... κλειδωμένο από τον Χριστοφή ήταν "κομμένος" στη μέση. Κακή κυκλοφορία, αργές επιστροφές, στατικός, με θολωμένο το μυαλό των παιχτών του. Από την άλλη οι Κύπριοι ήξεραν τι ήθελαν στο γήπεδο και με σφιχτή άμυνα, σωστή κυκλοφορία και έξυπνες αντεπιθέσεις δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Εκτός από ατομικές εξάρσεις και περιστασιακές ενέργειες, οι κυπελλούχοι Ελλάδας δεν έκαναν τίποτα. Ετσι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ούτε την αριθμητική τους υπεροχή μετά τη σωστή αποβολή του Φιλίππου.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν και μόλις στο 14 με κεφαλιά του Σπόλιαριτς ξεκίνησαν το... χορό των γκολ. Μ' απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Σαπουντζής ισοφάρισε στο 25 και δεκατέσσερα λεπτά αργότερα ο Χέιλοκ με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ομως στο 43 ο Σπόλιαριτς, καλύτερος των 27 που αγωνίστηκαν, μιμήθηκε τον Σαπουντζή. Η σχετική λύτρωση για τους "κυανέρυθρους" ήρθε στο 59 ξανά με κεφαλιά από το Ρόμπινς αυτή τη φορά.

Ο Ρόνι Γουίλαν δήλωσε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, επισημαίνοντας πάντως ότι αυτός και οι παίχτες του είναι δυσαρεστημένοι από τα δύο γκολ που δέχτηκαν. Την κακή εμφάνιση απέδωσε στην αποχή των 17 ημερών και πρόσθεσε: "Αν συγκεντρωθούμε μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση". Ο Στάροβλαχ δήλωσε σχετικά ευχαριστημένος γιατί "μπορούσαμε 1 - 2 γκολ αλλά μην ξεχνάτε πως παίζαμε και για 25 με δέκα. Οι πιθανότητες είναι 50 - 50".

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Στρακόσια, Κρούσε, Ιωαννίδης, Ρόμπινς, Χέιλοκ, Σαπουντζής (45 Κόφαλης), Μπέργκενσεν, Μητσιόπουλος, Φύσσας, Ζαχόπουλος (83 Ναλιτζής), Καρασαββίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Αυγουστής (45 Μιχαήλ), Φιλίππου, Θεμιστοκλέους, Καβάζης, Σπόλιαριτς, Μλαντένοβιτς, Κιρστέα (66 Παπαβασιλείου), Χρ. Χριστοφής, Πίττας, Χαραλάμπους, Κυριακού (73 Κάης).

Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Ολσεν αντίκρισαν οι Καβάζης, Σπόλιαριτς και Πίττας.

  • Ο Σαπουντζής αντικαταστάθηκε γιατί από το 30 είχε υποστεί διάσειση και σύμφωνα με τον Γουίλαν δε θυμόταν τα τελευταίο 15. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα για λόγους τακτικής, αφού σύμφωνα με τον Στάροβλαχ "είχε προβλήματα στις στατικές φάσεις".

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βόλτα στην "αιώνια πόλη" (1999-03-18 00:00:00.0)
Α? ΕΘΝΙΚΗ (1998-11-10 00:00:00.0)
Μπορούσε να σφραγίσει την πρόκριση (1998-09-18 00:00:00.0)
Ο καθένας και τα προβλήματά του... (1998-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ