Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΧΑΚΑ 2 - 0
Μπορούσε να σφραγίσει την πρόκριση

Ανώτεροι οι Νεοσμυρνιώτες, έχασαν την ευκαιρία για ευρύτερη νίκη

Μετά από 11 χρόνια ο Πανιώνιος... ξαναφόρεσε χτες την ευρωπαϊκή του φορεσιά, με περισσότερη όμως επιτυχία. Υποδέχτηκε στη Ν. Σμύρνη τη φινλανδική Χάκα και σε ρυθμό ρελαντί την κέρδισε 2 - 0 θέτοντας τις βάσεις για πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Μάλιστα οι "κυανέρυθροι", αν στην επανάληψη δεν παρουσίαζαν εικόνα χαλάρωσης που δε βλέπεις ούτε σε... προπόνηση, θα είχαν μετατρέψει τη ρεβάνς σε αμιγώς τυπική διαδικασία.

Από την αρχή οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και έχασαν αρκετές ευκαιρίες. Το σκορ άνοιξαν στο 35 με γκολ του Χέιλοκ ύστερα από ωραίες ενέργειες των Σαπουντζή, Ρόμπινς. Οι Φινλανδοί προσπάθησαν ν' αντιδράσουν αλλά μια φορά που χρειάστηκε ο Στρακόσια απέκρουσε σουτ του Νιέμι. Στο δεύτερο ημίχρονο εκτός από το γκολ του Ρόμπινς με πλασέ ύστερα από σέντρα του Φύσσα είχαν μόνο 1 - 2 ευκαιρίες. Με την απόδοσή τους έδειχναν πως τους αρκούσε το 2 - 0 και σκέφτονταν το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αρη.

Ο προπονητής των "κυανέρυθρων", Ρόνι Γουίλαν, δήλωσε: "Θα ήμουν πιο ευχαριστημένος αν είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ. Η πρόκριση δεν έχει τελειώσει ακόμα. Κάναμε το εύκολο κομμάτι, μένει το δύσκολο, δηλαδή ο επαναληπτικός. Μετά το 2 - 0 "πέσαμε" όπως και στους άλλους αγώνες".

Από την άλλη ο τεχνικός των φιλοξενουμένων, Κιθ Αμστρονγκ, έδειξε να ελπίζει: "Τ' αποτέλεσμα είναι άσχημο αλλά δίκαιο, ενώ αμυνθήκαμε σωστά και έξυπνα. Παρ' όλα αυτά είμαι ικανοποιημένος γιατί στην έδρα μας θα κάνουμε ευκαιρίες. Αν βάλουμε ένα γκολ νωρίς θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στον Πανιώνιο".

Την κίτρινη του Μαλτέζου διαιτητή Τσαρλς αντίκρισαν οι Χαϊκίνεν, Σάλι, Μπουγάς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Στρακόσια, Κρούσε, Ιωαννίδης, Μπουγάς, Ρόμπινς (87 Κούβαλης), Χέιλοκ (91 Ναλιτζής), Σαπουντζής (64 Κάφαλης), Μητσιόπουλος, Φύσσας, Ζαχόπουλος, Καρασαββίδης.

ΧΑΚΑ: Βιλνρότερ, Χαϊκίνεν, Καργιαλάινεν, Σάλι, Ρασάνεν (68 Χιοκιβαάρα), Ιβάνοφ, Ρουχάνεν (72 Ραντάλα), Πόποβιτς, Ιλόνεν, Νιέμι (80 Τορκέλι), Μακέλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ