Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΣΚΑ Μ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 75 - 81
Με όπλο την ομαδικότητα

Να είναι άραγε σημαδιακή η νίκη 81 - 75 του Ολυμπιακού χτες στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ; Στις 6 Φλεβάρη του 1997 είχε επίσης πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και στο τέλος κατέκτησε τον τίτλο της Ευρωλίγκας.

Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν πειθαρχημένα και σοβαρά το ματς από την αρχή, όπου και πήραν κεφάλι στο σκορ. Μάλιστα δυο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου η διαφορά ήταν 12 πόντοι. Ομως στα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός πήγε με την εύθραυστη διαφορά των 4 πόντων (40 - 36) αφού οι Ρώσοι με τρία διαδοχικά τρίποντα έφεραν τον αγώνα περίπου στα ίσα.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε αν και στις αρχές η ΤΣΣΚΑ πέρασε για μία και μοναδική φορά μπροστά στο σκορ (40 - 41) εκμεταλλευόμενη την απουσία των Κόμαζετς, Γκολντγουάιρ που φορτώθηκαν νωρίς με 4 φάουλ από τον αυστηρό Σλοβένο ρέφερι Ρεμς.

Η μηχανή του Ντούσαν Ιβκοβιτς πήρε μπρος και με μαγικό τετράγωνο τους Τάρλατς, Κόμαζετς, Παπανικολάου και Γκολντγουάιρ (μαζί με τον Ρότζερς πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων) έβαλαν το νερό στο αυλάκι, πήραν μια σημαντική διαφορά 15 πόντων στο 35 (67 - 52) και έτσι έστω και με λίγο άγχος στο τέλος πήραν τη νίκη που δίνει πλέον σημαντικό προβάδισμα στους "ερυθρόλευκους" να πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλό τους. Ματς - κλειδί αυτό της ερχόμενης αγωνιστικής με την Κίντερ στο ΣΕΦ.

"Είμαστε σοβαροί στο παιχνίδι μας και παρά τα προβλήματα στα φάουλ βρήκαμε τη δύναμη να επιβάλουμε το ρυθμό μας. Η ομαδικότητα ήταν το μεγάλο μας όπλο. Πιστεύω ότι η ΤΣΣΚΑ είναι ανώτερη από την Εθνική Ρωσίας. Εύχομαι γρήγορα να βρει το δρόμο της", τόνισε ο Ντούντα.

Σε άλλο ματς του 4ου ομίλου η Ρεάλ κέρδισε 73 - 66 στην Ιταλία την Τιμσίστεμ.

ΤΣΣΚΑ: Κισούριν 12 (1τρ.), Πανόφ 2, Κουντέλιν 13 (3τρ.), Καράσεφ 16 (3τρ.), Νόσοφ 7, Γκουντόροφ 2, Βέτρα 13 (1τρ.), Ντομανί 3, Νταϊνένκο 7 (1τρ.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κόμαζετς 22 (2τρ.), Γκολντγουάιρ 15 (1τρ.), Βούκσεβιτς 1, Παπανικολάου 17, Μενσά 1, Φασούλας 1, Τάρλατς 14, Ρότζερς 10.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ