ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Οχτώβρη 1998
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Μαζί για νέες σελίδες αγωνιστικής ιστορίας

"Δήμαρχε, σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει". Ηταν μια άγνωστη φωνή, που ξεπήδησε από τις εκατοντάδες φωνές ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στο γλέντι που έκανε την Πέμπτη το βράδυ η "Δημοκρατική Συνεργασία Πετρούπολης" για τη μεγάλη νίκη της στις εκλογές. Μια φωνή, που έκρυβε αλήθεια, χαρά και διάθεση για αγώνα. Μια φωνή, που τις τελευταίες μέρες έγινε πιο βροντερή και κατάφερε να "σκεπάσει" τις προσποιητές κραυγές των διάφορων λασπολόγων που παρουσιάστηκαν ως σωτήρες στην Πετρούπολη. Το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και "ζήτω" μόλις είδε το δήμαρχό του, τον επικεφαλής της παράταξης, Γιώργο Γιώγο.

"Στην τελευταία συγκέντρωση που είχαμε κάνει, είχαμε πει ότι η νίκη ανήκει στην Πετρούπολη",τόνισε χαρακτηριστικά, στο χαιρετισμό του, ο Γ. Γιώγος. "Ανήκει σε όλους εσάς που ψηφίσατε "Δημοκρατική Συνεργασία", γυρίσατε την πλάτη στο ρουσφέτι και το ψέμα και κάνατε, για άλλη μια φορά, την παράταξη Δημοτική Αρχή της πόλης μας. Η αγάπη μας φτάνει για όλο τον κόσμο".

Αναφερόμενος στην προεκλογική δουλιά και δράση, ο δήμαρχος Πετρούπολης σημείωσε: "Ολο αυτό το διάστημα μάθατε να βρίσκεστε μαζί με άλλους ανθρώπους, να λέτε ο ένας στον άλλον τα προβλήματά σας, αποκτήσατε μια επαφή. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Εμείς σαν Δημοτική Αρχή αισθανόμαστε ότι η υποχρέωση και η ευθύνη απέναντί σας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Η Πετρούπολη θα πάει πολύ μπροστά, όχι μόνο γιατί είναι η "Δημοκρατική Συνεργασία" στη Διοίκηση του δήμου, αλλά γιατί όλοι εσείς θα βοηθήσετε ώστε η πόλη μας να γράψει πολλές σελίδες ακόμα ιστορίας".

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του αντιδημάρχου, Λευτέρη Απολλωνάτου,ο οποίος υπογράμμισε: "Το σημερινό γλέντι είναι η χαρά των ανθρώπων που μαζί τους δουλέψαμε σε όλους τους δρόμους της πόλης, από σπίτι σε σπίτι. Ολη αυτή η κούραση μετατράπηκε σε χαμόγελο. Το εκλογικό αποτέλεσμα απέδειξε ότι είμαστε μαζί με το λαό της Πετρούπολης και μαζί θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας. Μαζί θα παλέψουμε ενάντια στην πολιτική της λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση Σημίτη".

Ο Γιώργος,κάτοικος Πετρούπολης για 25 χρόνια, που πήγε κι αυτός να γλεντήσει τη νίκη της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", δήλωσε στο "Ρ": "Ξέρουμε πως η "Δημοκρατική Συνεργασία" θα συνεχίσει να προβάλλει και να αντιμετωπίζει αγωνιστικά τα προβλήματα του πετροπουλιώτικου λαού. Δυσκολευτήκαμε να κερδίσουμε τη νίκη και σήμερα τη γιορτάζουμε".

Ο κυρ - Γιάννης,75 χρόνων, μας είπε: "Σ' αυτή την εκλογική μάχη παλέψαμε με θεούς και δαίμονες. Είναι μια τριπλή νίκη του λαού της Πετρούπολης, μια νίκη απέναντι στις υπόλοιπες παρατάξεις. Πιστεύω ότι ο Γ. Γιώγος είναι η συνέχεια του έργου του Νίκου Παξιμαδά".

ΣΕΡΡΕΣ - ΚΙΛΚΙΣ
Τα χαλίκια πήραν τη θέση της ασφάλτου...

Ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ Μαρίας Μπόσκου και Σταύρου Παναγιώτου, για το οδικό δίκτυο σε περιοχές των νομών Σερρών και Κιλκίς

Την ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου σε περιοχές των νομών Σερρών και Κιλκίς, με την ασφαλτόστρωση κοινοτικών δρόμων και παλιών επαρχιακών δικτύων, αλλά και τη βελτίωση και συντήρηση των αγροτικών δρόμων, τονίζουν με δύο Ερωτήσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου και Σταύρος Παναγιώτου.

Ετσι, στην πρώτη Ερώτηση οι δύο βουλευτές, ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλο και Μακεδονίας - Θράκης Φιλ. Πετσάλνικο,τι μέτρα προτίθενται να πάρουν και πότε, ώστε να προχωρήσει η βελτίωση και η ασφαλτόστρωση του παλιού επαρχιακού δικτύου που ενώνει τις πρώην κοινότητες Κερκίνης του Ν. Σερρών και Θεοδωρακίων του Ν. Κιλκίς. Οπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, η ασφαλτόστρωση του δικτύου αυτού - 10 περίπου χιλιομέτρων - αποτελεί καθολικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, ενώ θα συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ των δύο νομών.

Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του Κόμματος, τονίζουν ότι η βελτίωση και η ασφαλτόστρωση του δικτύου θα συντομεύσει κατά πολύ την απόσταση από και προς την πόλη του Κιλκίς, αφού από 65 χιλιόμετρα που είναι σήμερα θα την περιορίσει στα 35. "Να σημειωθεί, επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, ότι ο δρόμος από τα Θεοδωράκια για την πόλη του Κιλκίς, 25 περίπου χιλιομέτρων, είναι ασφαλτοστρωμένος".

Και καταλήγουν ο Στ. Παναγιώτου και η Μ. Μπόσκου, τονίζοντας ότι "η υλοποίηση αυτού του έργου θα οδηγήσει στην καλύτερη πρόσβαση των κατοίκων της Κερκίνης και των γειτονικών χωριών στο Κιλκίς, αλλά και των κατοίκων του Ν. Κιλκίς, - ιδιαίτερα των κοντινών - προς την Κερκίνη, γιατί η Κερκίνη είναι το σημαντικότερο κεφαλοχώρι στην περιοχή. Επίσης, θα αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για την επίσκεψη στον μεγάλου ενδιαφέροντος υδροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης ιδιαίτερα των μαθητών. Γενικά, θα συμβάλει στην ανάπτυξη και επικοινωνία και αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των κατοίκων της γύρω περιοχής, αλλά και των δύο νομών".

Προβλήματα και στον οικισμό Ευκαρπίας

Προβλήματα, όμως, στο οδικό δίκτυο παρουσιάζονται και σε μια άλλη περιοχή του νομού Σερρών. Ετσι, όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλο, απαραίτητη είναι η ασφαλτόστρωση των κοινοτικών δρόμων, η αμμοχαλικόστρωση των αγροτικών δρόμων στην περιοχή του αναδασμού, αλλά και γενικότερα η βελτίωση και η συντήρηση των υπολοίπων αγροτικών δρόμων του οικισμού Ευκαρπίας του νέου Δήμου Τραγίλου Ν. Σερρών, που θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας των κατοίκων του.

Και οι βουλευτές του Κόμματος επισημαίνουν πιο συγκεκριμένα, ότι, "μόνο το ένα τρίτο των κοινοτικών δρόμων είναι ασφαλτοστρωμένο, ενώ τα υπόλοιπα δύο τρίτα είναι χωματόδρομοι. Οι αγροτικοί δρόμοι που έγιναν στην περιοχή του αναδασμού δε στρώθηκαν με αμμοχάλικο, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κακή κατάσταση".

"Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια οι κάτοικοι στην καθημερινή τους ζωή να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην καλλιέργεια των αγρών τους. Υποχρεώνονται να περνούν μέσα από δύσβατους δρόμους γεμάτους λακκούβες και λάσπες και να καταπονούνται τα αγροτικά τους μηχανήματα", τονίζουν η Μ. Μπόσκου και ο Στ. Παναγιώτου.

Ετσι, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω προβλήματα οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Εσωτερικών, "τι μέτρα προτίθεται να πάρει και πότε για την αντιμετώπιση και λύση του προβλήματος των κοινοτικών και αγροτικών δρόμων του οικισμού Ευκαρπίας του νομού Σερρών".

Ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να προχωρήσει σε επιτόπια έρευνα και να κατασχέσει τα μηχανήματα της εταιρίας "Αττική Οδός", ζητούν με μηνυτήρια αναφορά τους τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τη Διάσωση του Υμηττού και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Κι αυτό γιατί συνεχίζονται τα έργα στη Δυτική Περιφερειακή λεωφόρο Υμηττού, παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναστολή των έργων διάνοιξης της λεωφόρου και κοπής δέντρων στο δάσος του Υμηττού.

Οπως τονίζεται στην αναφορά, "παρά το ότι ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής έχει κοινοποιήσει σχετική εξώδικη διαμαρτυρία, στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και στην Κοινοπραξία "Αττική Οδός" συνεχίζονται τα έργα της διάνοιξης της Περιφερειακής Υμηττού. Επίσης, στην αναφορά καταγγέλλεται ότι ακριβώς μία βδομάδα μετά τη δεντροφύτευση που έκαναν τα παιδιά της ραδιοφωνικής ομάδας της Μονάδας Απεξάρτησης "18 Ανω", στις 15 Οκτώβρη, οι μπουλντόζες του ΥΠΕΧΩΔΕ ξερίζωσαν όσα δεντράκια είχαν φυτέψει τα παιδιά.

"Καταστράφηκαν με μπουλντόζα τα δενδρύλλια και περιφράχτηκε τμήμα του προς εκχέρσωση δάσους του Υμηττού, σαν το δάσος να ανήκε στην ΑΕ και στην Κοινοπραξία με τους εργολάβους τους. Οι εργασίες συνεχίζονται καθημερινά, μάλιστα έγιναν και γίνονται σε επαφή με τη δασική έκταση που περιλαμβάνεται στις εγκαταστάσεις του "Δημοκρίτου" δίχως να έχει υπάρξει μελέτη ως προς τις ανατινάξεις που έγιναν!!!", καταλήγει η αναφορά.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, μετά τη δεντροφύτευση στις 8 Οκτώβρη, εργαζόμενοι - προφανώς κατόπιν εντολής της εταιρίας που εκτελεί το έργο - περιέφραξαν το χώρο σε μήκος 2-3 χιλιομέτρων, από το νεκροταφείο του Χολαργού μέχρι την περιοχή Παπάγου... Η Συντονιστική Επιτροπή περιμένει τώρα την παρέμβαση του εισαγγελέα για τον τερματισμό των παράνομων εργασιών στην περιοχή.

Ο λαός της Πετρούπολης έδωσε το παρών και στη γιορταστική εκδήλωση τη

Ο λαός της Πετρούπολης έδωσε το "παρών" και στη γιορταστική εκδήλωση της "Δημοκρατικής Συνεργασίας"

""Θα συνεχίσουμε μαζί για το καλό της πόλης"" ήταν το μήνυμα που έστει

"Θα συνεχίσουμε μαζί για το καλό της πόλης", ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι κάτοικοι της Πετρούπολης στην εκδήλωση της "Δημοκρατικής Συνεργασίας"

Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ
Βοήθεια, διαλυόμαστε!

Εκκληση να μη διαλυθεί, εις τα εξ ων συνετέθη, ο συνδυασμός "Πρωτεύουσα Δύναμη", έκανε ουσιαστικά χτες η Μαρία Δαμανάκη στην πρώτη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα συνέλευση του συνδυασμού.

Η ίδια στην τοποθέτησή της περιόρισε τις αιτίες της ήττας αφ' ενός στη "διεισδυτικότητα της πρότασης Αβραμόπουλου και της μόδας της αποπολιτικοποίησης που εισήγαγε" και αφ' ετέρου στα εσωκομματικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και το "ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην πολιτική σκακιέρα".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ