Σάββατο 24 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Μαζί για νέες σελίδες αγωνιστικής ιστορίας

"Δήμαρχε, σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει". Ηταν μια άγνωστη φωνή, που ξεπήδησε από τις εκατοντάδες φωνές ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στο γλέντι που έκανε την Πέμπτη το βράδυ η "Δημοκρατική Συνεργασία Πετρούπολης" για τη μεγάλη νίκη της στις εκλογές. Μια φωνή, που έκρυβε αλήθεια, χαρά και διάθεση για αγώνα. Μια φωνή, που τις τελευταίες μέρες έγινε πιο βροντερή και κατάφερε να "σκεπάσει" τις προσποιητές κραυγές των διάφορων λασπολόγων που παρουσιάστηκαν ως σωτήρες στην Πετρούπολη. Το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και "ζήτω" μόλις είδε το δήμαρχό του, τον επικεφαλής της παράταξης, Γιώργο Γιώγο.

"Στην τελευταία συγκέντρωση που είχαμε κάνει, είχαμε πει ότι η νίκη ανήκει στην Πετρούπολη",τόνισε χαρακτηριστικά, στο χαιρετισμό του, ο Γ. Γιώγος. "Ανήκει σε όλους εσάς που ψηφίσατε "Δημοκρατική Συνεργασία", γυρίσατε την πλάτη στο ρουσφέτι και το ψέμα και κάνατε, για άλλη μια φορά, την παράταξη Δημοτική Αρχή της πόλης μας. Η αγάπη μας φτάνει για όλο τον κόσμο".

Αναφερόμενος στην προεκλογική δουλιά και δράση, ο δήμαρχος Πετρούπολης σημείωσε: "Ολο αυτό το διάστημα μάθατε να βρίσκεστε μαζί με άλλους ανθρώπους, να λέτε ο ένας στον άλλον τα προβλήματά σας, αποκτήσατε μια επαφή. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Εμείς σαν Δημοτική Αρχή αισθανόμαστε ότι η υποχρέωση και η ευθύνη απέναντί σας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Η Πετρούπολη θα πάει πολύ μπροστά, όχι μόνο γιατί είναι η "Δημοκρατική Συνεργασία" στη Διοίκηση του δήμου, αλλά γιατί όλοι εσείς θα βοηθήσετε ώστε η πόλη μας να γράψει πολλές σελίδες ακόμα ιστορίας".

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του αντιδημάρχου, Λευτέρη Απολλωνάτου,ο οποίος υπογράμμισε: "Το σημερινό γλέντι είναι η χαρά των ανθρώπων που μαζί τους δουλέψαμε σε όλους τους δρόμους της πόλης, από σπίτι σε σπίτι. Ολη αυτή η κούραση μετατράπηκε σε χαμόγελο. Το εκλογικό αποτέλεσμα απέδειξε ότι είμαστε μαζί με το λαό της Πετρούπολης και μαζί θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας. Μαζί θα παλέψουμε ενάντια στην πολιτική της λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση Σημίτη".

Ο Γιώργος,κάτοικος Πετρούπολης για 25 χρόνια, που πήγε κι αυτός να γλεντήσει τη νίκη της "Δημοκρατικής Συνεργασίας", δήλωσε στο "Ρ": "Ξέρουμε πως η "Δημοκρατική Συνεργασία" θα συνεχίσει να προβάλλει και να αντιμετωπίζει αγωνιστικά τα προβλήματα του πετροπουλιώτικου λαού. Δυσκολευτήκαμε να κερδίσουμε τη νίκη και σήμερα τη γιορτάζουμε".

Ο κυρ - Γιάννης,75 χρόνων, μας είπε: "Σ' αυτή την εκλογική μάχη παλέψαμε με θεούς και δαίμονες. Είναι μια τριπλή νίκη του λαού της Πετρούπολης, μια νίκη απέναντι στις υπόλοιπες παρατάξεις. Πιστεύω ότι ο Γ. Γιώγος είναι η συνέχεια του έργου του Νίκου Παξιμαδά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ