Σάββατο 24 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμώνει ο αγώνας για την παιδεία

Πληθαίνουν και δυναμώνουν οι αντιδράσεις γονιών και μαθητών σχολείων της Θεσσαλονίκης για τις συμπτύξεις των τμημάτων, τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και τα προβλήματα κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής.

Χτες ο υφυπουργός Παιδείας χαρακτήρισε εντελώς αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις των γονιών και των μαθητών στα σχολεία του Ελευθέριου Κορδελιού και των Συκεών,που εκτός των άλλων διαμαρτύρονται και για κενά σε δασκάλους. Μάλιστα επιχείρησε να πείσει για την καλή πολιτική του ΥΠΕΠΘ δηλώνοντας πως έγκαιρα με 68 πιστώσεις στις 29 Σεπτέμβρη και ακόμη 69 στις 21 Οκτώβρη, κάλυψε όλες τις ανάγκες των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς για τον ίδιο και το ΥΠΕΠΘ, οι ίδιοι οι δάσκαλοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα καταγγέλλουν πως τα κενά μόνο στη Δυτική Θεσσαλονίκη είναι 240 και φυσικά οι πιστώσεις που δόθηκαν στις 21 Οκτώβρη, ανταποκρίνονται μόνο σε ένα μικρό αριθμό των πραγματικών αναγκών.

Απάντηση όμως, στην πολιτική του υπουργείου Παιδείας δίνουν και οι ίδιοι οι γονείς με την απόφασή τους να συνεχίσουν και να συντονίσουν τον αγώνα τους ώστε να μην περάσει η λογική των συμπτύξεων που γίνεται σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών τους με μόνο στόχο την περικοπή των δαπανών για διδακτικό προσωπικό.

Χτες στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και σχολεία των Αμπελοκήπων.Συνεχίστηκαν οι καταλήψεις στο 2ο,3ο,και 6ο Δημοτικό Σχολείο των Συκεών,ενώ χτες στον αγώνα μπήκαν οι γονείς και οι μαθητές του 8ου και10ου Δημοτικού.

Η Δ. Πατσίδου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων που χθες τελούσε υπό κατάληψη, δήλωσε: "Δε θέλουμε τη σύμπτυξη και τη δημιουργία τμημάτων με 30 - 35 παιδιά. Ζητάμε να έρθουν οι δάσκαλοι που λείπουν σε διάφορα σχολεία των Αμπελοκήπων. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και μετά την 28η Οκτώβρη, γιατί βλέπουμε ότι η παιδεία αντί να πάει μπροστά, διαλύεται. Είμαστε αποφασισμένοι να συντονίσουμε τον αγώνα μας με όλους τους άλλους Συλλόγους του δήμου μας και όλων των Δυτικών Συνοικιών".

Συμπαραστάτης στον αγώνα γονιών και μαθητών βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της ΔΕΑΚ και επί χρόνια παλαιότερα δήμαρχος Αμπελοκήπων Κ. Σαπρανίδης,ο οποίος δήλωσε: "Η παιδεία δέχεται ολομέτωπη επίθεση. Στο χέρι των γονιών είναι, να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα. Ερχονται πολύ χειρότερα μέτρα. Η παιδεία προορίζεται για τους πολλά έχοντες και κατέχοντες".

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι καταλήψεις των μαθητών στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμαριάς.Οι μαθητές καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 5 του Νοέμβρη.

Τέλος, απόφαση να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους πήραν και οι μαθητές του ΤΕΕ Σταυρούπολης που επίσης έχουν καταλάβει το σχολικό κτίριο απαιτώντας να σταματήσουν οι συμπτύξεις και να μεταφερθούν σε σύγχρονο κατάλληλο σχολικό συγκρότημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ