ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΛΑΝΣ
Πάνοπλος για τη νίκη

Με τους Βαζέχα, Μιλόγεβιτς που επιστρέφουν, οι "πράσινοι" θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να ελπίζουν στην πρόκριση

Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Λανς. Η ομάδα του Βασίλη Δανιήλ, αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει οπωσδήποτε να "καπαρώσει" τους τρεις βαθμούς. Αυτό άλλωστε παραδέχεται και ο Καβαλιώτης τεχνικός του "τριφυλλιού": "Μόνο νίκη θέλουμε κόντρα στη Λανς. Αυτό το έχουν καταλάβει οι παίκτες μου και νομίζω ότι θα φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε".

Ο Β. Δανιήλ πιστεύει ότι σήμερα το βράδυ στο ΟΑΚΑ η ομάδα του θα δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο με την επάνοδο Βαζέχα, Μιλόγεβιτς: "Είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε παραστάσεις από Κυριακή σε Τετάρτη. Η παρουσία των Βαζέχα, Μιλόγεβιτς πιστεύω ότι θα δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα". Αναφερόμενος στην πρωταθλήτρια Γαλλίας ο έμπειρος κόουτς είπε: "Αν κάνουμε λάθη, θα τα πληρώσουμε ακριβά. Η δύναμη της Λανς βρίσκεται στην επίθεση. Δε χρειάζεται επιπολαιότητα και βιασύνη από την πλευρά μας. Εχουμε ως ομάδα τη θέληση και την εμπειρία να φτάσουμε στη νίκη".

Ο ΠΑΟ θα στερηθεί και πάλι τον τιμωρημένο Ερικ Μίκλαντ αλλά και τους τραυματίες Μπλένταρ Κόλα και Αλέξη Αλεξούδη. Αντίθετα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στη 18άδα θα είναι ο Γιώργος Καραγκούνης. Οσον αφορά τον Βαζέχα είναι απόλυτα έτοιμος και μετά από 45 μέρες θα επιστρέψει στη δράση. Πιθανή 11άδα: Βάντσικ, Κωνσταντινίδης, Λαγωνικάκης, Βόκολος, Γκούμας, Μιλόγεβιτς, Μπασινάς, Αποστολάκης, Ασάνοβιτς, Βαζέχα, Λυμπερόπουλος.

Υπεραισιόδοξοι οι Γάλλοι

Στην αντίπερα όχθη οι Γάλλοι ήρθαν... φουριόζοι και αισιόδοξοι. Ο προπονητής της Λανς, Ντανιέλ Λε Κλερκ, τονίζει: "Ερχόμαστε για τη νίκη. Ομως και η ισοπαλία δε θα είναι άσχημο αποτέλεσμα. Είμαστε μια νέα ομάδα που σιγά σιγά αποκτά εμπειρίες". Σε ερώτηση αν τον φοβίζει η παρουσία του κόσμου ο Λε Κλερκ είπε: "Δε μας φοβίζει το γεμάτο γήπεδο. Ανάλογες συνθήκες έχουμε αντιμετωπίσει στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Μασσαλία όπου το κοινό της Μαρσέιγ είναι πολύ φανατικό". Καταλήγοντας ο κόουτς έπλεξε το εγκώμιο παικτών του Παναθηναϊκού: "Ο Ασάνοβιτς είναι γνωστός από το Μουντιάλ. Σπουδαίος παίκτης είναι ο Λυμπερόπουλος, που έχει καλή τεχνική κατάρτιση αλλά και είναι δεινός σκόρερ. Καλό για μας ότι δεν παίζει ο Μίκλαντ". Η Λανς θα αγωνιστεί με τους: Βαρμούζ, Ντεού, Μανιέρ, Σικορά, Μερίντ, Ντεμπέφ, Ρολ, Νιαρκό, Ντλμάτ, Βεϊρέλ, Σμίτσερ ή Ελουά.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 9.45μ.μ. και θα μεταδοθεί απευθείας από το ΜΕΓΚΑ και θα το διευθύνει ο Ισπανός ρέφερι Αράντα.

ΑΓΙΑΞ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Χωρίς φόβο και άγχος

Με ηρεμία περιμένουν οι "ερυθρόλευκοι" το σημερινό παιχνίδι στο "Αρίνα"

Με ηρεμία αλλά και πίστη για το θετικό αποτέλεσμα, που θα ισοδυναμεί με... μισή πρόκριση, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σήμερα το βράδυ (9.45μ.μ., μαγνητοσκόπηση στις 00.15 από το ΜΕΓΚΑ), με πάθος αλλά χωρίς... φόβο, τον Αγιαξ στο "Αρίνα" του Αμστερνταμ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πιστεύει στις δυνάμεις της ομάδας του και αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις του: "Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και είμαστε σε θέση να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Αγιαξ". Ο Ντούσκο έπλεξε το εγκώμιο του αντιπάλου και παραδέχτηκε ότι ξέρει πώς θα αγωνιστεί ο αντίπαλος: "Ο Αγιαξ είναι σπουδαίος και δεν έχει άλλα περιθώρια εκτός από το να κερδίσει για να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η μορφή του αγώνα για μας είναι αναμενόμενη, αφού οι Ολλανδοί θα πιέσουν από την αρχή για να πετύχουν ένα γκολ. Εμείς θα πρέπει να επιβάλουμε το παιχνίδι μας. Το άγχος θα έχουν αυτοί και όχι εμείς. Σεβόμαστε τον Αγιαξ, όμως δεν έχουμε το δικαίωμα να τον φοβηθούμε αν θέλουμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα". Καταλήγοντας ο Ντούσκο επισήμανε ότι οι καιρικές συνθήκες δεν τον απασχολούν, αφού το γήπεδο μέχρι την έναρξη του αγώνα θα είναι σκεπασμένο.

Οφορίκουε ή Γκόγκιτς

Οπως όλα συνηγορούν ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τον αγώνα με τους: Ελευθερόπουλο, Μαυρογενίδη, Γεωργάτο, Καραταϊδη, Ανατολάκη, Πασσαλή, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλη, Αλεξανδρή, Γκόγκιτς ή Οφορίκουε. Ο Γκανέζος ίσως προτιμηθεί από τον Σερβοκύπριο επειδή είναι πιο γρήγορος και ίσως "αναστατώσει" την αντίπαλη άμυνα.

Αγιαξ: Χωρίς Μπλιντ, Μπαμπανγκίτα

Νίκη πάση θυσία θα επιδιώξει στο σπίτι του ο "Αίαντας". Ο τεχνικός της ολλανδικής ομάδας, Μόρτεν Ολσεν, υπογράμμισε: "Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα, εμείς όμως δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες βαθμών. Θα πρέπει να κερδίσουμε και τα δυο εντός έδρας ματς με Ολυμπιακό και Κροάσια. Ο Δανός τεχνικός δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μπλιντ, Μπαμπανγκίτα, ενώ αμφίβολη θεωρείται και η συμμετοχή του Πολωνού αμυντικού Αντρέ Ρούντι.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Αγιαξ θα αρχίσει το ματς με τους: Βαν Ντερ Σάαρ, Τόμπιασεν, Σίερ ή Ρούντι, Ολίσε, Φ. Ντεμπούρ, Ρ. Ντεμπούρ, Βίτσχε, Λιτμάνεν, Αρβελάντζε, Χούκστρα, Βαμπέρτο.

Το μεγάλο παιχνίδι θα διαιτητεύσει ο Ιταλός Μπράσκι.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Κόπηκαν Τσάρτας, Μπορμπόκης

Με καρέ ξενιτεμένων θα παραταχθεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέναντι στην Αλβανία (18/11). Χτες ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Ανγκελ Ιορντανέσκου, ανακοίνωσε τις επιλογές του (Ζαγοράκης, Νταμπίζας, Ουζουνίδης, Μαχλάς) και οι κομμένοι αυξήθηκαν από έναν σε τρεις. "Παρέα" στον Γ. Χ. Γεωργιάδη θα κάνουν, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Βασίλης Τσάρτας και ο συνονόματός του Μπορμπόκης. Τη δυσαρέσκειά του από τη συμπεριφορά του πρώτου είχε δημοσιοποιήσει ο Ιορντανέσκου αμέσως μετά το παιγνίδι με τη Γεωργία. Η κίνησή του αυτή εκτιμάται ως αυστηρή προειδοποίηση προς τον Ελληνα μέσο ώστε ν' αλλάξει συμπεριφορά και τακτική. Για τον... Εγγλέζο της τριάδας το πρόβλημα ήταν ένας τραυματισμός που τον άφησε στην κερκίδα τρεις αγώνες. Κρίθηκε λοιπόν ανέτοιμος, σε συνάρτηση με την πληθώρα επιλογών στη δεξιά πλευρά (Ζαγοράκη, Μαυρογενίδη, Γεωργάτο).

Ο Φούρας στα Τίρανα

Με χτεσινό έγγραφό της η ΟΥΕΦΑ προαναγγέλλει τη διεξαγωγή του αγώνα Αλβανίας - Ελλάδας στα Τίρανα. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία εκτιμά πως "η πολιτική κατάσταση εκτονώθηκε και οι συναντήσεις ανδρών, ελπίδων θα γίνουν κανονικά στις 18/11. Εχουμε εμπιστοσύνη ότι η αλβανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων στους 2 αγώνες". Νωρίτερα χτες αντιπροσωπεία, μ' επικεφαλής τον υφυπουργό Αθλητισμού της γειτονικής χώρας, επισκέφτηκε τον Ανδρ. Φούρα και τον διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο κ. Ταρτάρι χαρακτήρισε ανυπόστατα τα δημοσιεύματα στον Τύπο της χώρας του που προμήνυαν εχθρική αντιμετώπιση της ελληνικής αποστολής και υποσχέθηκε αθλητική ατμόσφαιρα. Επισήμανε ακόμα ότι η Αλβανία επιθυμεί τη διατήρηση του καλού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών και τη στενότερη συνεργασία σε αθλητικά θέματα. Σχετικό πρωτόκολλο θα υπογράψει ο Ανδρ. Φούρας όταν θα μεταβεί στη γειτονική χώρα, όπου θα παρακολουθήσει και το παιχνίδι.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Ντέρμπι κορυφής στο Νότο

Στη Λιβαδειά θα γίνει το σημαντικότερο ματς της 3ης αγωνιστικής στον όμιλο του νότου στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Εκεί οι Βοιωτοί θα υποδεχτούν το Αίγιο. Στον βόρειο όμιλο ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Κοζάνης με τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς και της Κρύας Βρύσης με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας. Ας δούμε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα: ΝΟΤΟΣ: ΕΑΡ - Αιολικός, Μαρκό - Ναυπακτιακός, Ατρόμητος - Αργος, Λεβαδειακός - Αίγιο, Αχαϊκή - Αιγάλεω, Αγερσανί - Κερατσίνι. ΒΟΡΡΑΣ: Πρέβεζα - Καστοριά, Αετός Σκύδρας - Νάουσα, Κρύα Βρύση - Μηχανιώνα, Κοζάνη - Ολυμπιακός Βόλου, ΑΟ Καρδίτσας - Κιλκισιακός, Δόξα Δράμας - Αστέρας Αμπελοκήπων.

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 3μμ.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ
Κρίσιμη καμπή

Στην αυλαία του β' γύρου ξεχωρίζουν τα ντέρμπι Σπαρτάκ Μ. - Ιντερ και Μπαρτσελόνα - Μπάγερν που κρίνουν την πρόκριση

Με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στη μάχη του 3ου και 4ου ομίλου, όπου τα πράγματα είναι πιο ρευστά από κάθε άλλο όμιλο, ανοίγει σήμερα η αυλαία του Β γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Και στους 6 ομίλους τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει και η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοιχτή αλλά σε δυο ομίλους θα 'λεγε κανείς ότι η "μάχη γίνεται σώμα με σώμα"...

Συγκεκριμένα στον 3ο όμιλο πολλά θα κριθούν στον αγώνα της Μόσχας όπου η Σπαρτάκ υποδέχεται την Ιντερ, καθώς και οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του ομίλου με 6 βαθμούς. Στην ίδια θέση βρίσκεται και η Ρεάλ Μαδρίτης, που σήμερα έχει σαφώς πιο εύκολο έργο μια και αγωνίζεται στην Αυστρία με τη Στουρμ Γκρατς.

Στον 4ο όμιλο όλα τα βλέμματα στρέφονται στη Βαρκελώνη όπου η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Μπάγερν. Και οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με 4 βαθμούς, μια ανάσα πιο πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που προηγείται με 5.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής είναι: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Αγιαξ - Ολυμπιακός, Κροάσια - Πόρτο, 2ος ΟΜΙΛΟΣ: Γαλατασεράι - Ρόζενμποργκ, Γιουβέντους - Μπιλμπάο, 3ος ΟΜΙΛΟΣ: Σπαρτάκ Μόσχας - Ιντερ, Στουρμ Γκρατς - Ρεάλ Μαδρίτης, 4ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπρόντμπι, 5ος ΟΜΙΛΟΣ: Ντιναμό Κιέβου - Αρσεναλ, Παναθηναϊκός - Λανς. 6ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπενφίκα - Ελσίνκι, Καϊζερσλάουτερν - Αϊντχόβεν.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Καβγάς για το πάπλωμα

Διαφωνία ΟΥΕΦΑ με τους 12 μεγάλους για το οικονομικό

Η συζήτηση για την... ταμπακιέρα (βλ. οικονομικές απολαβές) ήταν αυτή που χάλασε το "πνεύμα της καλής συνεργασίας" μεταξύ των 12 κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων και της UEFA, στη συνάντηση των δυο πλευρών που έγινε χθες στη Γενεύη.

Ο εκπρόσωπος της Λίβερπουλ, Ρικ Πέρι, δήλωσε: "Συζητήσαμε τον τρόπο διεξαγωγής και αποφασίσαμε να δεχτούμε την πρόταση για συμμετοχή στη διοργάνωση 32 ομάδων. Ομως για το θέμα σχετικά με το πώς θα μοιράζονται τα χρήματα στους συλλόγους έχουμε να διανύσουμε ακόμη πολύ δρόμο".

Η ΟΥΕΦΑ πρότεινε την αναδιοργάνωση των ευρωπαϊκών κυπέλλων που τελούν υπό την αιγίδα της, υπό την απειλή της Σούπερ Λίγκα, την οποία θέλει να διοργανώσει η ΜΙΝΤΙΑ ΠΑΡΤΝΤΕΡΣ.

Ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Γκέραρντ Αϊγκνερ, μετά το τέλος της συνάντησης, επισήμανε: "Δεν υπήρξε σύμπτωση απόψεων. Οι σύλλογοι θέλουν τα μισά από τα χρήματα να μοιράζονται μεταξύ των συλλόγων οι οποίοι αγωνίζονται σε πρωταθλήματα χωρών με μεγάλη οικονομική δύναμη και τα υπόλοιπα μισά σύμφωνα με τα αποτελέσματα κάθε ομάδας".

Στη συνάντηση της Γενεύης πήραν μέρος εκπρόσωποι των Αγιαξ, Μίλαν, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Ιντερ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μαρσέιγ, Πόρτο και Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Αλέξης Αλεξανδρής θα προσπαθήσει να σκοράρει και μέσα στο "Αρίνα" του Αμστερνταμ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ