ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Εν αναμονή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Η κυπριακή κυβέρνηση αναμένει την κατάληξη των ενταξιακών διαβουλεύσεων στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και ακολούθως θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο για να καθορίσει τη στάση του έναντι του ζητήματος των πυραύλων.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης,απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο ο Πρόεδρος Κληρίδης έχει υιοθετήσει τη θέση για προσωρινή εγκατάσταση των πυραύλων στην Κρήτη.

Αναφερόμενος στα σχετικά δημοσιεύματα, ο Χρ. Στυλιανίδης είπε ότι η κυβέρνηση δεν κρίνει σκόπιμο να μπει στη λογική των διαψεύσεων ή των επιβεβαιώσεων.

Σε αυτή την περίοδο, πρόσθεσε, η κυβέρνηση θεωρεί ότι δε θα πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά της.

Σε ερώτηση κατά πόσο ο Πρόεδρος Κληρίδης διεξήγαγε κατ' ιδίαν επαφές με πρεσβευτές ξένων χωρών το Σαββατοκύριακο, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι αν έγιναν τέτοιες επαφές και δε δημοσιοποιήθηκαν, τότε εντάσσονται στο πλαίσιο μυστικής διπλωματίας.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των ψηφισμάτων, που αναμένεται να υιοθετηθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Χρ. Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ζητεί οπωσδήποτε πρόνοιες πέραν των παραδοσιακών διατυπώσεων.

Στο μεταξύ συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη είχε το μεσημέρι ο πρέσβης της Ρωσίας, Γκεόργκι Μουράτοφ.

Ο Γκ. Μουράτοφ δεν προέβη σε δηλώσεις και περιορίστηκε να πει ότι συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέματα τεχνικής φύσης για τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό.

Υποστήριξε ότι το θέμα των πυραύλων δε συζητήθηκε.

Σήμερα από τον "902" ΤV

Παρακολουθήστε σήμερα, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, τις εκπομπές του "902":

"Η Υγεία ΜΑΣ" στις 18.05

Η δημοσιογράφος Γιούλη Ασημακοπούλου συζητάει με τον Χάρη Κατσαρδή, γιατρό παιδοπνευμονολόγο, Δ/ντή Παιδοπνευμονολογικού Τμήματος του Νσοκομείου "ΕΛΠΙΣ", με θέμα: "Το παιδικό άσθμα, τις αιτίες, τις επιπτώσεις και τον τρόπο αντιμετώπισής του".

Στις 22.00, "Από το σήμερα στο αύριο"

Η δημοσιογράφος Αννα Μπαλλή συζητάει με τον καλεσμένο της με θέμα: "Λόγοι και στόχοι δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΟΚ
Συμφωνίες και διαφωνίες...

Αναζητώντας τη συνύπαρξη στην πορεία προς το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, η ηγετική ομάδα του Κόμματος, το περασμένο Σάββατο, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος, συμφώνησε στη μείωση του αριθμού των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου σε 9 ή 11, από 19 μέλη που έχει σήμερα. Ενώ ο αριθμός των μελών της ΚΕ θα παραμείνει ο σημερινός (150 τακτικά και 30 αναπληρωματικά). Ομως, δεν πέρασε η θέση Σημίτη για ανανέωση κατά 30% της ΚΕ του Κόμματος, αφού διαπίστωσαν αδυναμία να βρουν κριτήρια, βάσει των οποίων μπορεί να γίνει αυτό. Αποφασίστηκε, ακόμα, από την Κεντρική Επιτροπή να εκλέγεται νέο όργανο, Εκτελεστική Γραμματεία.

Από την πλευρά του ο Α. Τσοχατζόπουλος, κατά πληροφορίες, έθεσε το ζήτημα των νέων αθρόων εγγραφών μελών μιας εκλογικής χρήσης - λέγεται ότι το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν 25 - 30.000 τέτοια μέλη - και ζήτησε να μειωθεί ο αριθμός των συνέδρων. Στόχος όλων αυτών των συζητήσεων, σχετικά με τη διοργάνωση του Συνεδρίου, δεν είναι άλλος παρά η διαμόρφωση των νέων συσχετισμών.

Χαμόγελα ειρήνης στο Πολεμικό Μουσείο

Φέτος η εκδήλωση της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) για τα παιδιά των δημοσιογράφων έγινε στο Πολεμικό Μουσείο. Το πρωινό του περασμένου Σαββάτου τα χαμόγελα, οι φωνές, το παιγνίδι και τα τραγούδια των 900 παιδιών ήρθε να θυμίσει μέσα στο πολεμικό κλίμα των ημερών πως τ' όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη - όπως θα 'λεγε κι ο ποιητής. Διασκέδασαν με τον κλόουν και τραγούδησαν με τον Γιάννη Βαρδή.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Αρ. Μανωλάκος, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η γιορτή αποτελεί πια παράδοση της Ενωσης και κατέληξε: "Επιδίωξή μας είναι η νέα χιλιετία να είναι χιλιετία της ενημέρωσης, της ανάπτυξης, του πολιτισμού, των αρμονικών κοινωνικών σχέσεων, της ειρήνης, της φιλίας και της αγάπης ανάμεσα σ' όλο τον κόσμο και σ' όλους τους ανθρώπους...".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ