Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Εν αναμονή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Η κυπριακή κυβέρνηση αναμένει την κατάληξη των ενταξιακών διαβουλεύσεων στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και ακολούθως θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο για να καθορίσει τη στάση του έναντι του ζητήματος των πυραύλων.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης,απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο ο Πρόεδρος Κληρίδης έχει υιοθετήσει τη θέση για προσωρινή εγκατάσταση των πυραύλων στην Κρήτη.

Αναφερόμενος στα σχετικά δημοσιεύματα, ο Χρ. Στυλιανίδης είπε ότι η κυβέρνηση δεν κρίνει σκόπιμο να μπει στη λογική των διαψεύσεων ή των επιβεβαιώσεων.

Σε αυτή την περίοδο, πρόσθεσε, η κυβέρνηση θεωρεί ότι δε θα πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά της.

Σε ερώτηση κατά πόσο ο Πρόεδρος Κληρίδης διεξήγαγε κατ' ιδίαν επαφές με πρεσβευτές ξένων χωρών το Σαββατοκύριακο, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι αν έγιναν τέτοιες επαφές και δε δημοσιοποιήθηκαν, τότε εντάσσονται στο πλαίσιο μυστικής διπλωματίας.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των ψηφισμάτων, που αναμένεται να υιοθετηθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Χρ. Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ζητεί οπωσδήποτε πρόνοιες πέραν των παραδοσιακών διατυπώσεων.

Στο μεταξύ συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη είχε το μεσημέρι ο πρέσβης της Ρωσίας, Γκεόργκι Μουράτοφ.

Ο Γκ. Μουράτοφ δεν προέβη σε δηλώσεις και περιορίστηκε να πει ότι συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέματα τεχνικής φύσης για τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό.

Υποστήριξε ότι το θέμα των πυραύλων δε συζητήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ