Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βομβαρδισμοί...

Οι βομβαρδισμοί σταμάτησαν προσωρινά. Αφησαν πίσω τους, για άλλη μια φορά, αθώους νεκρούς και τραυματίες και κατεστραμμένα κτίρια. Δεν είναι, όμως, τα θύματα μόνο οι αθώοι, που έτυχε να βρίσκονται εκεί που έπεσαν οι αμερικανικοβρετανικοί πύραυλοι. Δεν είναι καν μόνο οι χιλιάδες εκείνοι, που πεθαίνουν κάθε χρόνο από την ασιτία, ή από την έλλειψη φαρμάκων, αφού τα αφεντικά της "Νέας Τάξης" έχουν επιλέξει και το εμπάργκο σαν μέσο τακτοποίησης των λογαριασμών τους στον κόσμο.

Στα θύματα, για άλλη μια φορά, περιλαμβάνεται ο κόσμος όλος. Οι πύραυλοι εκείνοι, που έρχονται πια κάθε τόσο μέσα στα σπίτια μας σε απ' ευθείας λογοκριμένες αναμεταδόσεις, δε σημαδεύουν μόνο αθώους στο Ιράκ, στη Σομαλία, στο Αφγανιστάν, στη Βοσνία... κ.α. Σημαδεύουν το φρόνημα και τη σκέψη κάθε ανθρώπου στον πλανήτη. Γι' αυτό τον "καρφώνουν" με τις λογοκριμένες σκηνές του πολέμου μπροστά στις τηλεοράσεις. Μετά από μια τέτοια απ' ευθείας αναμετάδοση, κανείς δεν είναι πλέον ίδιος. Δεν είναι μόνο ο εθισμός στο σύγχρονο "έξυπνο" πόλεμο, δεν είναι μόνο η παθητική παρακολούθηση, που απομονώνει και απενεργοποιεί την τάση για μαζική δράση. Πρόκειται για το μαζικό τρόμο ενάντια σε όποιον διανοηθεί να αντισταθεί στα κέφια του ιμπεριαλισμού. Πρόκειται για μάθημα "παραδειγματισμού" ενάντια σε όποιον μελλοντικό "απείθαρχο".

Το μήνυμα που θέλουν να διαδώσουν δεν είναι μόνο ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς εμπόδιο, αλλά και χωρίς τιμωρία. Να, γιατί, παρά τη διεθνή κατακραυγή για το ολοφάνερο έγκλημα, ουσιαστικά αμετανόητα, προετοιμάζουν το επόμενο. Οι διάφοροι "Μπάτλερ" βρίσκονται πάντα εύκολα, για να διαστρεβλώσουν στοιχεία, να γράψουν αναφορές, να ξαναστήσουν σκηνικό "εκδικητή", υπερασπιστή του "δίκιου" των πολυεθνικών. "Διαθέσιμος" παραμένει και ο Σ. Χουσεϊν, που, καθόλου τυχαία, "ταϊζει" την εξουσία του από τέτοιες θανατηφόρες συγκρούσεις. "Διαθέσιμες" είναι και οι κυβερνήσεις των συμμάχων - συνενόχων χωρών, που, ανάλογα τα μεγέθη τους, ή καιροφυλακτούν τη δική τους ευκαιρία να μπουν στο "μεγάλο παιχνίδι" της μοιρασιάς, ή σέρνονται πίσω από τα αφεντικά, κόντρα, όχι μόνο στα αισθήματα των λαών τους, αλλά, ίσως, και σε όποια συμφέροντα και διπλωματικούς χειρισμούς των χωρών τους.

Αν αφεθούν ανενόχλητοι να διατηρούν και να διαιωνίζουν την πραγματικότητά τους, τότε θα συνεχίσει ο κόσμος να σπαράσσεται από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με θύματα πάντα αθώους από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Θα συνεχιστεί να βγαίνει "δίκιο" μόνο η επιθυμία εκείνων που σκοτώνουν ή τρομοκρατούν για τα μεγάλα τους κέρδη.

Το μοναδικό μέσο, που μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια, είναι ο άλλος κόσμος... Ο κόσμος της μαζικής αντίστασης και της συνεννόησης μεταξύ των λαών. Να γιατί ο ιμπεριαλισμός, εκτός από τις βόμβες του τρόμου, χρησιμοποιεί και όλα τα άλλα μέσα της υποκρισίας, της διαστρέβλωσης, της διάσπασης μεταξύ των λαών. Για να καθυστερήσει όσο μπορεί τον ερχομό του άλλου κόσμου...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλές επαναλήψεις, για μετά το τριήμερο του Φεστιβάλ της ΚΝΕ... (2015-10-08 00:00:00.0)
Πολύνεκρη επίθεση με στόχο μετανάστες (2008-02-07 00:00:00.0)
Τα πιστόλια σας εκεί που ξέρετε! (2003-08-03 00:00:00.0)
Η καθημερινή τρομοκρατία (2002-07-30 00:00:00.0)
...κριτήριο του λαού (2001-10-04 00:00:00.0)
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ '97 (1998-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ