Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Αναστήλωση του ... κοινωνικού προσώπου

Το... "λίφτινγκ" στο "κοινωνικό πρόσωπο" του ΠΑΣΟΚ ανέλαβαν χτες εργολαβικά να τελέσουν οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, των οποίων οι ομιλίες στόχευαν ακριβώς στο να τονίσουν τα υποτιθέμενα "φιλολαϊκά" χαρακτηριστικά της κυβερνητικής πολιτικής. Παράλληλα εξίσου έντονες ήταν οι "κορόνες" εναντίον της ΝΔ.

  • Υποσχέσεις... για "καλύτερες μέρες" μοίρασε χτες το βράδυ στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος,σε μία εμφάνιση που χαρακτηρίστηκε ηγετική. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σημείωσε ότι μετά από πέντε χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού, "τώρα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι από την επόμενη χρονιά θα υπάρχουν ελαφρύνσεις". Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για αδυναμία του "νεοφιλελευθερισμού" να απαντήσει στις σύγχρονες ανάγκες.

Ειδικά για τις δαπάνες του υπουργείου του, σημείωσε πως ο "ο συνολικός προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 53 δισεκατομμύρια δραχμές", προσθέτοντας ότι "τα ποσά είναι μεγάλα, αλλά απαραίτητα". Τέλος κάλεσε τα κόμματα να ψηφίσουν τις αμυντικές δαπάνες.

Παράλληλα, σε κόντρα που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή για το θέμα των πυραύλων S-300, όταν ο τελευταίος ζήτησε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη θέση της, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για ανευθυνότητα στο χειρισμό των εθνικών θεμάτων.

  • Στο... καλάθι της νοικοκυράς εστίασε την παρέμβασή της η Βάσω Παπανδρέου,επιχειρώντας να παρουσιάσει ως αποτελεσματική την πολιτική "συγκράτησης των τιμών" μέσω "συμφωνιών κυρίων" με τα εμπορικά καταστήματα που δηλώνει ότι ασκεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της ότι "η νοικοκυρά που πάει στο σούπερ μάρκετ βλέπει τώρα μειώσεις τιμών στα ράφια και όχι αυξήσεις". Παράλληλα κατήγγειλε τη Νέα Δημοκρατία για καταστροφολογία, σημειώνοντας ότι παρά τις προσπάθειες αυτές ο Ελληνας γνωρίζει πως "τίποτε δεν είναι όπως παλιά στην αγορά και το κράτος είναι δίπλα του".
  • Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου,ο οποίος δεν ανέφερε ούτε μία λέξη για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, παρά τα πρόσφατα γεγονότα στο Ιράκ, που είναι προφανώς μείζονος ενδιαφέροντος. Αντίθετα εστίασε στα θέματα της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής, λέγοντας πως "αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα" στους χώρους της παιδείας, της υγείας και της αγροτικής πολιτικής, ενώ έβαλλε και εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι δε διαθέτει εναλλακτικές προτάσεις διακυβέρνησης της χώρας.
  • Ανένδοτος σε σχέση με την εφαρμογή της πολιτικής της λεγόμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης παρουσιάστηκε ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης,λέγοντας ότι "η κυβέρνηση συζητάει μόνο ανοιχτά θέματα", προσθέτοντας ότι σε αυτά δε συμπεριλαμβάνεται η προώθηση ή όχι της εκπαιδευτικής πολιτικής της, αλλά οι τρόποι της εφαρμογής της. Παράλληλα κατέφυγε στη λογική των "υποκινούμενων αγώνων", λέγοντας πως οι μαθητές της χώρας έχουν καταλάβει ότι χρησιμοποιούνται από "ετερόκλητες δυνάμεις".
  • Εντύπωση τέλος, επίσης, προκάλεσε και η τοποθέτηση του διαγραμμένου βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κοντογιαννόπουλου,ο οποίος δήλωσε ότι θα ψηφίσει "παρών" στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 1999.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Γαργάρα» η τουρκική προκλητικότητα σε Κύπρο, Αιγαίο και Λιβύη (2020-04-23 00:00:00.0)
Εθελοτυφλεί η κυβέρνηση (2007-11-16 00:00:00.0)
Υπερψηφίστηκε η απόρριψη του τεστ προσομοίωσης (2002-05-23 00:00:00.0)
Πλήρης αποδοκιμασία Γιαννόπουλου (2000-01-20 00:00:00.0)
Θίγονται όλοι οι εργαζόμενοι (1997-11-28 00:00:00.0)
Να αλλάξει η σύνθεση του ΕΓ ζήτησε ο Θ. Πάγκαλος (1997-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ