Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ
"Ασφαιρες" βολές κατά Αμερικανο-Βρετανών

Ασφαιρα πυρά και, μάλιστα, κατόπιν εορτής, εξαπέλυσε κατά του "αμερικανοβρετανικού άξονα" ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, αξιοποιώντας μια γιορτή που οργανώθηκε για τα παιδιά των Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο. Η μέρα και ο χώρος αξιοποιήθηκε από τον υπουργό και για βολές, άνευ νοήματος και σημασίας, κατά της Τουρκίας.

Η γιορτή οργανώθηκε από τους συλλόγους των εργαζομένων στο ΥΠΕΞ, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και ο Θ. Πάγκαλος "τίμησε" με την παρουσία του την εκδήλωση, αξιοποιώντας την ευκαιρία για να επισημάνει την υποκριτική ευαισθησία των ΗΠΑ και της Βρετανίας, οι οποίες επιτέθηκαν στο Ιράκ, ενώ κλείνουν τα μάτια, χρόνια τώρα, σε ό,τι συμβαίνει σε βάρος των Κούρδων στην Τουρκία ή στην Κύπρο.

Βέβαια, οι απόψεις του υπουργού Εξωτερικών θα είχαν κάποια σημασία, αν είχαν ληφθεί υπόψη στη στάση που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στους πρόσφατους βομβαρδισμούς, όταν ταυτίστηκε απόλυτα με τη "λογική" των Αμερικανο-Βρετανών γκάνγκστερ. Ελάχιστοι, πάντως πιστεύουν ότι οι απόψεις του Θ. Πάγκαλου δε λήφθηκαν υπόψη, όταν καθορίστηκε η επίσημη ελληνική θέση. Απλώς, ο Θ. Πάγκαλος, στην καλύτερη περίπτωση, σιώπησε, όταν διατυπώθηκε η επίσημη θέση της χώρας και άρχισε τις "αντιιμπεριαλιστικές" του κορόνες, εκ του ασφαλούς και προς ίδιο πολιτικό όφελος.

Στην εκδήλωση για τα παιδιά των Κούρδων προσφύγων, ο Θ. Πάγκαλος βρήκε την ευκαιρία να χαρακτηρίσει "αναιδή" την Τουρκία, γιατί, ενώ αυτή δημιουργεί το πρόβλημα με τον εκπατρισμό των Κούρδων, κατηγορεί την Ελλάδα ότι περιθάλπει τους πρόσφυγες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ