Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡ. ΚΟΛΟΖΩΦ
Σε μεγαλύτερη φτώχεια οδηγεί η ΟΝΕ

Αυτό που βλέπουμε όλα τα προηγούμενα χρόνια το είδαμε και φέτος, τόνισε στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ,σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

"Η κυβέρνηση, τόνισε, και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τη μία συμφωνούν απολύτως με τη ΝΔ ότι εθνικός στόχος είναι η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και από την άλλη διαφωνούν ως προς την ένταση και τη σκληρότητα των νεοφιλελεύθερων και αντιλαϊκών μέτρων. Διαφωνούν ως προς τους ρυθμούς εφαρμογής αυτών των μέτρων, ταυτόχρονα όμως δίνουν και οι μεν και οι δε εξετάσεις στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών, σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για το ποιο κόμμα αξίζει περισσότερη στήριξη για να φέρει σε πέρας πιο αποτελεσματικά, πιο γρήγορα, με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση το αντιλαϊκό αντικοινωνικό έργο".

Ο Ορ. Κολοζώφ αναφέρθηκε στην κυβερνητική προπαγάνδα που ισχυρίζεται ότι "ή μπαίνουμε στην ΟΝΕ ή καταστρεφόμαστε" και τόνισε σχολιάζοντας και τις θέσεις των άλλων κομμάτων:

"Αυτή τη λογική του μονόδρομου της ΟΝΕ την ενισχύει δυστυχώς και ο ΣΥΝ, που με το επιχείρημα ότι μπορεί δήθεν να υπάρξει ΟΝΕ με κοινωνικό πρόσωπο, αποδυναμώνει τις αντιστάσεις του λαού μας και στηρίζει στην πράξη την ΟΝΕ των υπερκερδών για τους λίγους, την ΟΝΕ της φτώχειας και της ανεργίας για τους πολλούς. Ούτε τα "ναι μεν αλλά" του ΔΗΚΚΙ για το κεντρικό ζήτημα της ΟΝΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης βοηθάνε. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου όλοι όσοι αντιπαλεύουν τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό, όσοι παλεύουν για τη δημοκρατία οφείλουν να αντιπολιτευτούν, να αντισταθούν, να παλέψουν πραγματικά από θέσεις που να συμφέρουν τους εργαζόμενους, το λαό, τη χώρα".

Ο,τι είναι καλό για την πλουτοκρατία δε συμφέρει το λαό

Σχολιάζοντας δε τα περί σύγκλισης με τις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, υπογράμμισε:

"Θα πρέπει να διευκρινίσουμε, όταν λέμε πως πιάνουμε τους δείκτες της ΟΝΕ πως αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία, για ποιον είναι επιτυχία, για ποιον η κατάκτηση αυτών των δεικτών είναι θετικό γεγονός, ποιον ωφελούν. Η κοινωνία μας είναι μια ταξική κοινωνία, που την εξουσία την έχει στα χέρια του το μεγάλο κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο. Ο,τι είναι καλό για την πλουτοκρατία, συνήθως έρχεται σε πλήρη διάσταση με τα συμφέροντα των μισθωτών, των μικρών και μεσαίων αγροτών και επιχειρηματιών. Για να πιαστούν αυτοί οι δείκτες του Μάαστριχτ, ο ελληνικός λάος μπήκε στο τούνελ της συνεχούς λιτότητας και της συνεχούς μείωσης του εισοδήματός του. Ολα τα στρώματα του λαού μας δέχτηκαν επίθεση στο βιοτικό τους επίπεδο, στα κατακτημένα με πολλούς και συχνά αιματηρούς αγώνες, οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι γυναίκες, η νεολαία".

Μπορούμε να χαιρόμαστε και να καμαρώνουμε επειδή ευημερούν οι αριθμοί, όταν χειροτερεύει η θέση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ και συνέχισε:

"Η αλήθεια είναι ότι σε όλους τους κοινωνικούς και αναπτυξιακούς δείκτες η Ελλάδα είναι ήδη η τελευταία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και όλο και περισσότερο απομακρύνεται από τις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες. Οταν το μεροκάματο του Ελληνα εργαζόμενου είναι το φτηνότερο στην Ευρώπη, όταν οι συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας βρίσκονται παρασάγγας πίσω σε σχέση με άλλες χώρες, όταν η πραγματική και όχι η πλαστογραφημένη ανεργία και η υποαπασχόληση τραβάνε την ανηφόρα και όταν η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός, το περιβάλλον υποβαθμίζονται, για ποια σύγκλιση μπορούμε να μιλάμε;".

Η ΟΝΕ, είπε, στοχεύει στη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και οι οικονομικές νομοτέλειες του συστήματος οδηγούν σε όλο και μεγαλύτερη απόκλιση και όχι σε σύγκλιση ανάμεσα στις πλούσιες χώρες και στις φτωχές, αλλά και στο εσωτερικό κάθε χώρας, όπως στην Ελλάδα που οδηγεί σε μεγάλη πόλωση μεταξύ πλούσιων και φτωχών.

Πλήρη υποταγή στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές

Καταλήγοντας ο Ορ. Κολοζώφ αναφέρθηκε στους τελευταίους βομβαρδισμούς ενάντια στο Ιράκ, τονίζοντας ότι ανέδειξαν ανάγλυφα την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές. "Η κυβέρνηση, είπε, κάλυψε πλήρως μια ενέργεια που κατάφωρα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Δίκαιο που σύμφωνα με όλες τις διπλωματικές της κινήσεις αποτελεί βασικό επιχείρημα της Ελλάδας για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων στην ΕΕ και την προάσπιση της διεθνούς μας θέσης για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία στο Αιγαίο και την Κύπρο. Ποια αξιοπιστία θα έχει η ελληνική διπλωματία, όταν ισχυρίζεται ότι οι Τούρκοι παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο στην Κύπρο και επομένως πρέπει να ασκηθούν επάνω της πιέσεις ώστε να γίνουν πιο διαλλακτικοί, όταν εμείς χειροκροτούμε ανάλογες παραβιάσεις που γίνονται σε βάρος άλλων χωρών, όπως έγινε στο Ιράκ χτες και προηγουμένως στο Αφγανιστάν και το Σουδάν;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ