Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εθελοτυφλεί η κυβέρνηση

Γενικόλογες απαντήσεις του αρμόδιου υφυπουργού σε Ερώτηση βουλευτή του ΚΚΕ για την άσκηση βίας των κατασταλτικών αρχών εναντίον των λαθρομεταναστών

Η κυβέρνηση εθελοτυφλεί απέναντι στο γενικευμένο φαινόμενο άσκησης βίας των κατασταλτικών αρχών εναντίον των λαθρομεταναστών. Το συμπέρασμα προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών Π. Χηνοφώτη, στην Ερώτηση που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

Με γενικολογίες επιχείρησε να απαντήσει ο Π. Χηνοφώτης λέγοντας ότι «οποιαδήποτε καταγγελία αναφορικά με τέτοιου είδους περιστατικά πρέπει να εξετάζεται» και πως «θα πρέπει να πρυτανεύει η ανθρωπιστική διάσταση αντιμετώπισης του φαινομένου και όχι η κατασταλτική». Επίσης δήλωσε ότι «εφόσον διαπιστωθούν φαινόμενα βιαιοπραγίας ή απάνθρωπης συμπεριφοράς, εναντίον αυτών των ατόμων, αυτά τα φαινόμενα θα παταχτούν».

Στην πολιτική ουσία του θέματος εστίασε την τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Οπως είπε «εμείς είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την εφαρμοζόμενη πολιτική, η οποία στρέφεται εναντίον των μεταναστών. Είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οποία καταδικάζουμε». Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «ο ρόλος της χώρας μας, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης διαμορφώνουν τις ανθρώπινες συμπεριφορές στελεχών και ανδρών των κατασταλτικών μηχανισμών. Αυτό το φαινόμενο που είναι συνέχεια μιας απάνθρωπης συμπεριφοράς των κατασταλτικών δυνάμεων απέναντι στους μετανάστες, είναι πραγματικότητα».

Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία ο Σπύρος Χαλβατζής τόνισε: «στα νερά του Αιγαίου το 2007 με βάση στοιχεία τα οποία έχουν δημοσιευτεί, έχασαν τη ζωή τους, πνίγηκαν πάνω ή περίπου 120 άνθρωποι. Και όλοι αυτοί ήσαν μετανάστες». Ειδικά δε για τις αστυνομικές δυνάμεις, τόνισε ότι «υπάρχουν σε όλους τους χώρους των κατασταλτικών δυνάμεων νεοταξικοί θύλακες. Αν δεν τους αντιμετωπίσετε σήμερα, τώρα, αύριο, θα είναι πολύ αργά και για σας» ενώ επισήμανε ότι «δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και ως κόμμα, αλλά και θα καλέσουμε τις μαζικές οργανώσεις να κινητοποιηθούν, να στηρίξουν, να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των προσφύγων, των μεταναστών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2008-11-29 00:00:00.0)
Διαχρονικά τα προβλήματα με τα νοσοκομεία (2008-11-29 00:00:00.0)
Στατιστική ανάλυση για την εγκληματικότητα... (2008-04-12 00:00:00.0)
Γέννημα του κλίματος αυταρχισμού (2006-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ