Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟ
«Διακριτική» στήριξη προς την ΠΓΔΜ

ΣΚΟΠΙΑ.--

Δεν έχει αποφασίσει ακόμη το ΝΑΤΟ εάν θα ενταχθούν ΠΓΔΜ, Αλβανία και Κροατία στην επόμενη ΝΑΤΟική σύνοδο κορυφής την άνοιξη του 2008 στο Βουκουρέστι, δήλωσε χτες στα Σκόπια ο βοηθός ΓΓ του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, Μάρτιν Ερντμαν.

Ο αξιωματούχος, επικεφαλής 20μελούς αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ, που μετέβη χτες στα Σκόπια για να εξετάσει την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ, δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, πως τα Σκόπια «θα πρέπει να επισπεύσουν τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις... γιατί οι επόμενοι λίγοι μήνες είναι κρίσιμης σημασίας». Εκανε ιδιαίτερη αναφορά σε καθυστερούμενες μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στον τομέα που αφορά «στη συμφιλίωση» του λαού της ΠΓΔΜ με την αλβανική μειονότητα.

Από την άλλη ο Ερντμαν υποστήριξε ότι η ΠΓΔΜ έχει καταφέρει να διατηρήσει μία «επιτυχημένη περιφερειακή πολιτική», ένδειξη πως τα Σκόπια «είναι παράγοντας - κλειδί για τη σταθερότητα στην περιοχή... και πως αυτό θα συνυπολογιστεί όταν θα έρθει η ώρα της απόφασης για ένταξη στο ΝΑΤΟ».

Σε άλλο σημείο ο βοηθός ΓΓ του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας και της αντιπαράθεσης που αυτό προκαλεί στις σχέσεις Σκοπίων - Αθήνας χαρακτηρίζοντας το θέμα «διμερές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ