Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολιτιστικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! «Πρώτη προτεραιότητα» για την κυβέρνηση η ενίσχυση του πολιτισμού μας, δήλωσε χτες ο Μιχάλης Λιάπης. Αν το ...πιστεύει κιόλας, το πρόβλημα είναι μεγάλο.

Γιατί από ...πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις με αυτό το θέμα. Από τους ανασφάλιστους καλλιτέχνες; Από την ανυπαρξία πολιτιστικής υποδομής στην Παιδεία; Από τα ανύπαρκτα κονδύλια του Προϋπολογισμού;

Η πραγματική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ενισχύει όσους μεγαλοσχήμονες έχουν «καλλιτεχνικές ευαισθησίες», παρέχοντάς τους αφειδώς κοινοτικά κονδύλια.

Αλλά αν θεωρούν ότι τον πολιτισμό αυτής της χώρας πρέπει να τον έχουν στα χέρια τους το Μέγαρο Μουσικής του Χρ. Λαμπράκη, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλος, ο Δ. Κοντομηνάς και ο Μ. Κυριακού, τότε μόνο για πολιτισμό δεν μπορούμε να μιλάμε.

ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ «ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ» οι Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις στα Σώματα Ασφαλείας, δεσμεύτηκε χτες ο Προκόπης Παυλόπουλος, ώστε - λέει - να τιμωρούνται τυχόν παραπτώματα.

Μόνο που τα έχουμε ακούσει πολλές φορές αυτά και η πραγματικότητα παραμένει ίδια. Υπό καθεστώς άτυπης ασυλίας, «όργανα της τάξης» ασκούν βίαιες συμπεριφορές και πολλά άλλα σε λαθρομετανάστες, διαδηλωτές ή και απλούς πολίτες.

Αφού χρειάζονται ένα «σώμα πραιτοριανών» για να προστατέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές τους, επόμενο είναι και να το «νταντεύουν» και να το «χαϊδεύουν», κι ό,τι κι αν λένε, προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, δε γίνεται πιστευτό.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ας μην κουράζονται, λοιπόν, οι κυβερνώντες να απεραντολογούν περί του πόσο σέβονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Αυτό το βλέπουμε και στον τρόπο που δρουν τα Σώματα Ασφαλείας τους, αλλά κυρίως στις πολιτικές που ακολουθούν.

Δε γίνεται να «σέβεσαι τα δικαιώματα των πολιτών» και, ταυτοχρόνως, να τους παρακολουθείς με κάμερες, να τους φορολογείς ανελέητα και να ιδιωτικοποιείς κάθε κοινωνικό αγαθό. Απλά πράγματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ