Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι γυναίκες να ξεπεράσουν αδυναμίες, να μπουν στον αγώνα

Από τη συγκέντρωση γυναικών στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης
Από τη συγκέντρωση γυναικών στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης
Μέσα στην πάλη του κινήματος και στις διεκδικήσεις του, είτε αυτό είναι εργατικό, αγροτικό, εκπαιδευτικό, σε κάθε κίνημα, πρέπει να ενταχθούν πλευρές που αφορούν τη γυναίκα και γενικότερα τη λαϊκή οικογένεια, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες το απόγευμα σε εκδήλωση για τις γυναίκες που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Και κάλεσε τις γυναίκες να ξεπεράσουν αδυναμίες και να ενταχθούν αποφασιστικά στη μάχη για να μην περάσουν οι νόμοι που βαθαίνουν ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση των γυναικών αλλά και συνολικά των εργαζομένων. Να δυναμώσουν την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Εργάτριες, υπάλληλοι, επιστήμονες, νοικοκυρές, γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, της ταξικής πάλης, συμμετείχαν μαζικά στην εκδήλωση. Η δράση τους δείχνει το δρόμο ο οποίος πρέπει να ακολουθηθεί για να σπάσουν στην πράξη οι αντιδραστικές αντιλήψεις που υπάρχουν σε σχέση με τη θέση και το ρόλο της γυναίκας, στον καταμερισμό εργασίας, στην κοινωνία, στο σπίτι.

Στη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, επισημάνθηκε ότι σήμερα το αίτημα της «ισοτιμίας» της γυναίκας χρησιμοποιείται από το κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν, προκειμένου να περάσουν αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στο Ασφαλιστικό, κ.α. «Κοινωνική ισότητα δε σημαίνει και βιολογική ισότητα», είπε η Αλ. Παπαρήγα, και κάλεσε σε δυνάμωμα της πάλης ενάντια στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, που γίνεται στο όνομα της ισότητας με τους άνδρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ