Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόκληση η παρουσία της ΝΑΤΟικής δύναμης

Ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Πρόκληση στα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού της Θεσσαλονίκης αποτελεί ο ελλιμενισμός της ΝΑΤΟικής ναυτικής δύναμης «The standing NATO Mine Countereaseures Group 2» με δύο ισπανικά πλοία, ένα ελληνικό, ένα τουρκικό και ένα ιταλικό, υπογραμμίζει η ΚΟΘ του ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση. Ο ελλιμενισμός έγινε χτες νωρίς το μεσημέρι.

«Μέρες της παλλαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με τα συνθήματα στις πύλες του νωπά και κατακόκκινα ακόμα να τονίζουν "ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ - ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ" είναι ιδιαίτερη πρόκληση τόσο ο ελλιμενισμός όσο και η συνάντηση του επικεφαλής της ΝΑΤΟικής αρμάδας με το νομάρχη Θεσσαλονίκης», σημειώνει η ΚΟΘ.

Η ΚΟΘ υπογραμμίζει σχετικά με τις δηλώσεις Ψωμιάδη και τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της ΝΑΤΟικής δύναμης πως «ακόμα πιο επικίνδυνα και προκλητικά είναι τα όσα ο κ. Ψωμιάδης είπε. Οτι δηλαδή η Θεσσαλονίκη παίζει ξεχωριστό ρόλο - και ιδιαίτερα το λιμάνι της - στην οικονομία των Βαλκανίων και στην εξάπλωση του κινεζικού εμπορίου προς την Ευρώπη. Η αναφορά του κ. Ψωμιάδη ότι η μετατροπή του Γ΄ Σώματος Στρατού σε ΝΑΤΟικό σώμα και η ύπαρξη της Ανωτέρας Σχολής Πολέμου είναι θετική για τη Θεσσαλονίκη δείχνει με ποιον τρόπο κατανοούν οι κυβερνώντες και οι Τοπικοί Αρχοντες το ρόλο της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Ως ορντινάτσες των "μεγάλων μας ΝΑΤΟικών συμμάχων"».

Η ΚΟΘ τονίζει πως «η λύση βρίσκεται στον αντίποδα της υποταγής και της ΝΑΤΟφροσύνης, στον αντίποδα της πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ μετατρέποντας τη χώρα και την περιοχή μας σε "πεδίο βολής που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι". Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού του νομού μας κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, στον πόλεμο στο Ιράκ, οι αντιιμπεριαλιστικές, δημοκρατικές παραδόσεις του αποτελούν παρακαταθήκη, φωτεινό φάρο για τους αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν. Αγώνες για να φύγει το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας και τα Βαλκάνια, για να κλείσουν οι βάσεις του θαΝΑΤΟυ, ενάντια στη συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων σε αποστολές εκτός συνόρων, ενάντια στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ».

«Την καλύτερη απάντηση μπορούν και πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι, το σύνολο του λαού και της νεολαίας με τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση το Σάββατο 17/11, στις 16.30 στο Πολυτεχνείο και στην πορεία στο αμερικάνικο προξενείο» καταλήγει η ΚΟΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ