Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αφίχθη ο νέος «ανθύπατος»

Φορτωμένος με «παράσημα» από τους πολέμους των ΗΠΑ κατά των λαών και γεμάτος ανυπομονησία για δράση στη χώρα μας έφτασε χτες το βράδυ στην Αθήνα ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ. Ο νέος ανθύπατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, ενώ κάνοντας μια επίδειξη των «επικοινωνιακών χαρισμάτων», δήλωσε σε ...άπταιστα ελληνικά: «Χαίρομαι που είμαστε στην Ελλάδα».

Ο Ντ. Σπέκχαρντ δήλωσε «ανυπόμονος να γνωρίσει τον ελληνικό λαό, να μάθει περισσότερα για τον πολιτισμό της Ελλάδας και να δει από κοντά μια υπέροχη, όμορφη χώρα».

Ο νεοδιορισθείς Αμερικανός πρέσβης έχει υπηρετήσει ως αναπληρωτής επικεφαλής Αποστολής στο Ιράκ, ως πρέσβης των ΗΠΑ στη Λευκορωσία και ως αναπληρωτής βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επί Πολιτικών Σχέσεων, με αρμοδιότητα την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

Παράλληλα, έχει παρασημοφορηθεί από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία για την υπηρεσία του ως ανώτερος εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στα Σκόπια, κατά τη διάρκεια της κρίσης το 2001.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ