Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Θίγονται όλοι οι εργαζόμενοι

Για προσπάθειες εξαπάτησης των εργαζομένων μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υποκρύψει τη λαϊκή αγανάκτηση που προκαλεί η οικονομική πολιτική της, με αριθμούς και "ευημερούντες" οικονομικούς δείκτες, καθώς και στην επιχείρηση εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων για τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής,εστίασε την παρέμβασή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ,μιλώντας χτες κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης νόμου του ΚΚΕ, για την κατοχύρωση της ΑΤΑ.

Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, τόνισε πως είναι "θετικό" το γεγονός ότι "η συζήτηση γίνεται λίγο πριν από τον προϋπολογισμό", προσθέτοντας ότι οι αυξήσεις 1998 θα είναι κάτω και από το 2%. ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. "Δεν έχει μείνει κατηγορία εργαζομένων που δεν έχει θιχτεί από την κυβερνητική πολιτική", είπε ο Ορ. Κολοζώφ. Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων τόνισε ότι "οι ισχυρισμοί πως δήθεν βελτιώθηκε το εισόδημα καταρρίπτονται από την πραγματικότητα των μαζικών αυτών διαμαρτυριών".

Σχολιάζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την εφαρμογή της πολιτικής της με την παρουσίαση αριθμητικών δεικτών τόνισε ότι "βλέπουν τα ζητήματα από τη σκοπιά του μεγάλου κεφαλαίου, είναι σύμμαχοι του μεγάλου κεφαλαίου. Σήμερα αυτή η κυβέρνηση είναι σύμμαχος των βιομηχάνων και των πολυεθνικών".

Ασκώντας κριτική στην εισοδηματική πολιτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε ότι "από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξαπολύθηκε μια επίθεση στο εισόδημα. Εφαρμόστηκαν πολιτικές αυστηρής λιτότητας και σκληρής οικονομικής επιβάρυνσης". Σήμερα πρόσθεσε "η κυβέρνηση προσπαθεί να παραπλανήσει με επέκταση του ΕΚΑΣ και να ξεγελάσει τους συνταξιούχους. Το ίδιο ισχύει και για τις επικουρικές συντάξεις. Συνέπεια αυτής της πολιτικής που ασκείται είναι η διόγκωση της ανεργίας, τα 2 εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο φτώχειας και η ακρίβεια. "

Τέλος, καταλήγοντας ο Ορ. Κολοζώφ αναφέρθηκε στην πρόταση του ΚΚΕ, λέγοντας ότι "με αυτή την πρόταση νόμου το ΚΚΕ έρχεται να προτείνει ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Αποκαθιστούν τις απώλειες των τελευταίων χρόνων και προστατεύουν το εισόδημα από μελλοντικές μειώσεις". Παράλληλα, απαντώντας στις εκκλήσεις του ΠΑΣΟΚ προς το ΚΚΕ, να ενστερνιστεί την πολιτική του τόνισε πως "δεν αποδεχόμαστε αυτή την πολιτική που ακολουθείτε", σημειώνοντας την αντίθεση του ΚΚΕ στο πρόγραμμα σύγκλισης καθώς και στοεπιχείρημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη θεσμοθέτηση της ΑΤΑ. "Στην Ελλάδα υπάρχουν χρήματα" είπε "κι αν θέλει η κυβέρνηση μπορεί να τα βρει, όμως εκεί που αυτά βρίσκονται η κυβέρνηση δεν πάει να τα αναζητήσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ