Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
ΝΑΤΟικότερος του ΝΑΤΟ

Εξωφρενικοί ισχυρισμοί του υφυπουργού Αμυνας

ΝΑΤΟικότερος του ΝΑΤΟ και υπέρμαχος της νέας δομής του εμφανίστηκε κατά την προχτεσινή ενημέρωση αποστράτων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αποστολάκης,όπου φαίνεται πως το θέμα της κατάργησης των ορίων επιχειρησιακής ευθύνης στο Αιγαίο αποτέλεσε αντικείμενο πολλών ερωτήσεων αποστράτων αξιωματικών, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο εξέφρασαν την ανησυχία τους για όσα έχουν δρομολογηθεί.

Ο υφυπουργός Αμυνας, σε μια κίνηση αποπροσανατολισμού και προκειμένου να διασκεδάσει τις ανησυχίες..., κατηγόρησε όσους "μιλούν για "μειοδοσία" από την επιλογή της κυβέρνησης για ένταξη στη νέα δομή" ότι αυτοί ουσιαστικά προτείνουν την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ. Δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής στάσης μίλησε για "δικλείδες ασφαλείας" που θα διασφαλίσουν ότι ποτέ Τούρκος διοικητής δε θα διευθύνει επιχειρήσεις στο Αιγαίο "ιδιαιτέρως σε εθνικό χώρο"!

Το σημείο αυτό βέβαια σημαίνει ότι έχει ήδη συμφωνηθεί η συγκυριαρχία, όσον αφορά την επιχειρησιακή ευθύνη στο διεθνή χώρο του Αιγαίου, που όμως ταυτίζεται με το FIR Αθηνών και τους διαδρόμους επικοινωνίας των ελληνικών νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και απλά η... "μάχη", σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δ. Αποστολάκη, δίνεται για να εξασφαλιστεί να μη διευθύνει Τούρκος διοικητής επιχειρήσεις σε... ελληνικό εθνικό χώρο! Δηλαδή η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη αγωνίζεται να εξασφαλίσει να μην ανατεθεί από το ΝΑΤΟ η φύλαξη των ελληνικών νησιών σε Τούρκο διοικητή!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ