Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μια ακόμα σύσκεψη...

Στους απονέμοντες δικαιοσύνη, διαιτητές και αθλητικούς δικαστές, επέρριψαν την ευθύνη για τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι εκπρόσωποι των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών. Κατά σύμπτωση, οι ...κατηγορούμενοι ήταν οι μόνοι που δεν προσκλήθηκαν στη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Απουσίασε, επίσης, και ο Παναθηναϊκός, καταγγέλλοντας ότι "το όλο σκηνικό δε δείχνει την πραγματική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου". Οι υπόλοιποι συμφώνησαν ότι οι παράγοντες ουδεμίαν ευθύνη έχουν. Δεν το είπαν καθαρά, αλλά ούτε βγήκαν να ζητήσουν συγνώμη για όσα προκάλεσαν σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας την τελευταία αγωνιστική. Παραδέχτηκαν, πάντως, ότι τα σφάλματα των διαιτητών δεν είναι ανθρώπινα. Βέβαια, δεν μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης, να αποκαλύψουν, δηλαδή, ποιοι κρύβονται πίσω από τα διαιτητικά σφάλματα. Κατά τ' άλλα, ήταν μια ακόμα σύσκεψη για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο...

Παράγοντες, υφυπουργός και γενικοί γραμματείς των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αποχώρησαν από τη σύσκεψη, με την εντύπωση ότι η δημιουργία Σώματος επαγγελματιών διαιτητών, η απόδοση αθλητικής δικαιοσύνης από εν ενεργεία δικαστές που θα ορίζονται απευθείας από το Πρωτοδικείο και η ηλεκτρονική αστυνόμευση, σε πρώτη φάση του ΟΑΚΑ και του σταδίου της Ν. Φιλαδέλφειας, θα λύσει το πρόβλημα της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου και της βίας στα γήπεδα. Οσον αφορά το εν εξελίξει πρωτάθλημα, οι όποιες προτάσεις έμειναν χωρίς πρακτική εφαρμογή. "Ολοι οι πρόεδροι αποφασίσαμε να χαμηλώσουμε τους τόνους για το καλό του ποδοσφαίρου", δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΦΗ Γ. Παπαματθαιάκης.Οταν, όμως, ρωτήθηκε να απαντήσει συγκεκριμένα τι θα κάνει το σωματείο του, έδωσε μια άλλη διάσταση. "Ο ΟΦΗ θα χαμηλώσει τους τόνους, αλλά δε δέχεται πλέον να αδικείται από κακούς δικαστές και άσχημες διαιτησίες", υπογράμμισε.

Υπεραισιόδοξος για τα αποτελέσματα της σύσκεψης εμφανίστηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρ. Φούρας."Οι πρόεδροι των ΠΑΕ, σε συνεργασία με την ΕΠΑΕ, θα έχουν τέτοιες αποφάσεις, που να μην αμφισβητείται η διαιτησία. Γι' αυτό έμειναν στην αίθουσα να συναποφασίσουν", υπογράμμισε. Δέκα λεπτά αργότερα αποχωρούσαν από το ΟΑΚΑ και οι εκπρόσωποι των ομάδων. Η όποια προσπάθεια να παρθούν αποφάσεις ή έστω να υπογραφεί ένα πρωτόκολλο τιμής, ότι θα σέβονται τις αποφάσεις των διαιτητών, έπεσε στο κενό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Στ. Σφακιανάκης αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις. Αντίθετα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ. Κόκκαλης δημοσιοποίησε τη δήλωση που έκανε στους συναδέλφους του και στην οποία κάνει λόγο για προσπάθεια ενοχοποίησης του συλλόγου του. "Τον τελευταίο χρόνο, καταβάλλεται μια προσπάθεια ενοχοποίησης του Ολυμπιακού για ό,τι κακό συμβαίνει στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η προσπάθεια αυτή επικεντρώνεται στη δήθεν επικράτηση του Ολυμπιακού στα θεσμικά όργανα. Ο Ολυμπιακός ήταν επί χρόνια απών, τόσο από την ΕΠΟ, όσο και από την ΕΠΑΕ. Αυτό ορισμένοι το θεωρούσαν φυσιολογικό. Σήμερα που έχει μια παρουσία σ' αυτά τα όργανα, γίνεται προσπάθεια να του επιρρίψουν τις ευθύνες για τα κακώς κείμενα...", υπογράμμισε μεταξύ άλλων. Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ