Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Συνταγματική κατοχύρωση του "Καποδίστρια"

Τη συνταγματική κατοχύρωση των επιπέδων διοίκησης του κράτους πρότεινε χτες ο υπουργός Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Αλ. Παπαδόπουλος,σε ημερίδα με θέμα: "Δημόσιοι Υπάλληλοι και Σύνταγμα", που διοργάνωσε η "Ενωση Ελλήνων Συνταγματολόγων" και η ΑΔΕΔΥ.

Ο υπουργός έκανε φανερή την πρόθεσή του να προλάβει και αποτρέψει έτσι τις όποιες αμφισβητήσεις (κυρίως για τον "Καποδίστρια") στην "αποκεντρωτική" πολιτική της κυβέρνησης. Στην κατεύθυνση αυτή έκανε λόγο για την "ανάγκη να αναδειχτούν σε ζητήματα συνταγματικής περιωπής, όσοι θεσμοί διευκολύνουν τη λειτουργία του κράτους", επιβάλλοντας έτσι και με το νόμο την κυβερνητική πολιτική και επιλογή για το νέο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα επίπεδα διοίκησης.

Επίσης, ο Αλ. Παπαδόπουλος τάχθηκε υπέρ της θεσμικής ενίσχυσης, μέσω του Συντάγματος, των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών και των "αντικειμενικών κριτηρίων" στις προσλήψεις. Θεώρησε τέλος, πως το όποιο συνταγματικό κείμενο προκύψει από τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος "θα πρέπει να ενσωματώνει τις ταχέως μεταβαλλόμενες εξελίξεις παγκοσμίως".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ