Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενοχλείται η κυβέρνηση από τις κινητοποιήσεις

Προκλητικά εμμένει η κυβέρνηση στην τακτική της ποινικοποίησης των αγροτικών κινητοποιήσεων και, μάλιστα, εμφανίζεται και ιδιαίτερα ενοχλημένη όταν το θέμα τίθεται ακόμα και από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Συγκεκριμένα, χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ζαπουνίδης κατέθεσε Ερώτηση για τα προβλήματα των αγροτών του Νομού Εβρου και ανάμεσα στα άλλα ανέφερε ότι στην περιοχή δικάζονται τριάντα αγρότες και, ταυτόχρονα, ετοιμάζονται μεγάλες κινητοποιήσεις. Η αναφορά σε αυτά τα ζητήματα δεν άρεσε στον παριστάμενο υφυπουργό Γεωργίας Δ. Σωτηρλή, ο οποίος, στην απάντησή του, είπε ότι δεν καταλαβαίνει την εμπλοκή των κινητοποιήσεων στο περιεχόμενο της Ερώτησης. Εύστοχα παρενέβη ο Ορ. Κολοζώφ, λέγοντας: "Σας πόνεσε, κύριε υπουργέ, που προέρχεται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ;".

Δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, ο υφυπουργός προκλητικά είπε ότι "θα πρέπει να πονάει εκείνους που δε σέβονται τη δημοκρατία και το Σύνταγμα και όχι εμάς". Ο Ορ. Κολοζώφ του υπενθύμισε τις διώξεις, λέγοντάς του εάν είναι δημοκρατικές οι έξι χιλιάδες δίκες και ο Δ. Σωτηρλής το μόνο που ψέλλισε ήταν ότι "θα ευχόταν η δικαστική εξουσία να κάνει τη δουλιά της και να αντιμετωπίζει στα πλαίσια των δικαιωμάτων και των αγροτών και των εργαζομένων να διεκδικούν και αγωνίζονται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ