Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΞΑΝΘΗΣ
Σοβαρά προβλήματα που ζητούν επίλυση

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ προς τους αρμόδιους υπουργούς

Τα σοβαρά και πολύμορφα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ακριτικής Ξάνθης και ιδιαίτερα της ορεινής Κοινότητας Σατρών, φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Στ. Παναγιώτου και Στρ. Κόρακας, με Ερώτησή τους που κατέθεσαν προχτές προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υγείας - Πρόνοιας και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Ερώτηση αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

"Πολλά και σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ορεινή Κοινότητα Σατρών Νομού Ξάνθης. Η προώθηση της λύσης τους θα συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της, που ξεπερνούν τους 1.000 και είναι διασκορπισμένοι σε δώδεκα οικισμούς. Τα κυριότερα από αυτά είναι:

  • Η ασφαλτόστρωση του δρόμου από τον Εχίνο προς Σάτρες. Από τα 12 χιλιόμετρα, μόνο τα 2 είναι ασφαλτοστρωμένα, τα υπόλοιπα 10 είναι χωματόδρομος.
  • Η κατασκευή γέφυρας για την οδική σύνδεση των Σατρών με το Τέμενος, τον δεύτερο σε πληθυσμό οικισμό κοινότητας μετά τις Σάτρες.
  • Η λειτουργία του αγροτικού ιατρείου. Η σημερινή λειτουργία του, δύο φορές τη βδομάδα (κάθε Τετάρτη και Παρασκευή) και για μερικές μόνο ώρες, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων, κυρίως κατά το χειμώνα.
  • Οι ελλείψεις και οι αδυναμίες στη λειτουργία των δημοτικών σχολείων στις Σάτρες και το Τέμενος. Λόγω του ότι οι δάσκαλοι μένουν στην Ξάνθη, πολλές φορές, κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο, σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, είτε καθυστερούν να φτάσουν, είτε δεν πηγαίνουν καθόλου, με αποτέλεσμα να μη γίνονται κανονικά τα μαθήματα και οι μαθητές να μην αποκτούν τις γνώσεις και τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την παραπέρα εξέλιξή τους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για την άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω οξυμένων προβλημάτων της Κοινότητας Σατρών;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ