Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μη μας λέτε πού θα βρεθούν τα χρήματα

"H πρόταση νόμου του ΚΚΕ μπορεί να γίνει αποδεκτή, να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους εάν ιδωθεί όχι δαιμονολογικά, όχι υπό το πρίσμα των εντολών και των κατευθύνσεων των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά σαν μία απλή ανθρώπινη πρόταση που έχει να κάνει με την καθημερινή διαβίωση των εργαζομένων σήμερα".

Την επισήμανση αυτή έκανε εισηγούμενος την πρόταση νόμου ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος,υπογραμμίζοντας:

"Ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί μέσα στα περιθώρια που έχει για να καλύψει κάποιες ανάγκες και αυτό το "κάνει ό,τι μπορεί" ισούται με την αύξηση - πρόκληση του 2,5%, δηλαδή στην πραγματικότητα 1,5% όπως υπολογίζεται. Την ίδια στιγμή, σαν καλός νεοφώτιστος νεοφιλελεύθερος, εξαπολύει τους κεραυνούς ότι κεκτημένα δεν υπάρχουν και σε όποιον αρέσει. Από την άλλη ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, συνηγορώντας και υπερθεματίζοντας, τόνισε αυτές τις μέρες με αυστηρότητα ότι "όποιος μιλάει σήμερα για παροχές είναι επαίσχυντος λαϊκιστής"".

Αναφερόμενος στην προπαγάνδα ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, τόνισε ότι τη στιγμή που το 80% του πληθυσμού καρπώνεται μόνο το 20% των οικονομικών αποτελεσμάτων, το 20% του πληθυσμού καρπώνεται το 80% των αποτελεσμάτων και υπογράμμισε:

"Ποιο είναι αυτό το 20% που παίρνει τη μερίδα του λέοντος; Είναι οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι σουπερμαρκετάδες, οι μεγαλεργολάβοι, οι μεγαλοεκδότες, οι διάφοροι αεριτζήδες. Επομένως, μη μας λένε κάποιοι πού θα βρεθούν τα χρήματα και ότι όσοι διεκδικούν μεροκάματο στο όριο της φτώχειας είναι οι επαίσχυντοι λαϊκιστές".

Τόνισε δε ότι η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, και στην περίπτωση που γίνει δεκτή και μετατραπεί σε νόμο, δίνει μόνο μία μικρή ανάσα στους χαμηλόμισθους και στους χαμηλοσυνταξιούχους. Θέτει επίσης ορισμένες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων στο μέλλον με την κατοχύρωση της ΑΤΑ.

Η πρότασή μας, είπε, είναι πολιτική παρέμβαση, αλλά και μία πράξη που πρέπει να βάλει σε δοκιμασία τα όποια ηθικά αντανακλαστικά εκείνων που χωρίς να πληρώσουν κανένα φόρο "μας βομβαρδίζουν με την κοινωνική δικαιοσύνη, με το κοινωνικό τους πρόσωπο, με μία ακατάσχετη φλυαρία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με αριθμούς που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα".

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι αν η πρόταση δε γίνει δεκτή, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα τους κρίνουν όλους, τονίζοντας: "Γι' αυτό και τους καλούμε να συμπτύξουν το αγωνιστικό τους μέτωπο και να παλέψουν για το δικαίωμά τους στη ζωή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ