Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΝ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Το "άνοιγμα" και ο έλεγχος κλειδί για την επιτυχία

Μια σχετική καθυστέρηση παρουσιάζεται στην Οικονομική Εξόρμηση της Περιοχής Ανατολικής Πελοποννήσου, μετά από ένα καλό ξεκίνημα που έκανε το πρώτο διάστημα από την έναρξη της Εξόρμησης. Αυτή τη στιγμή η Οργάνωση έχει καλύψει τα 40% του συνολικού πλάνου της, αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι, μας λέει ο γραμματέας της Περιοχής Δημήτρης Τζαβάρας που εξηγεί:

Κάναμε μια καλή αρχή αλλά στην πορεία εφησυχάσαμε, δε συνεχίσαμε το άνοιγμα στον κόσμο. Βεβαίως, προσθέτει, υπάρχουν οργανώσεις στην περιοχή που, υλοποιώντας τον προγραμματισμό που από την αρχή είχανε κάνει, ανεβάζουν τη δουλιά τους και προχωρούν ικανοποιητικά. Ετσι, η ΝΕ Αρκαδίας έχει ξεπεράσει το 50% του πλάνου της όπως και η Αχτίδα Καλαμάτας, των ΕΒΕ και της Κεντροανατολικής Καλαμάτας και η οργάνωση Θουρίας. Πολύ ανεβασμένες, σχετικά, είναι και οι οργανώσεις Ναυπλίου στην Αργολίδα όπως και του Αστρους Κυνουρίας στην Αρκαδία.

Ολοι οι σύντροφοι συνειδητοποιούν πως δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να κάνουμε το τιμητικό καθήκον μας και να υπερκαλύψουμε το πλάνο μας. Κι αυτό, είναι εντελώς ρεαλιστικό, καθώς πραγματικά υπάρχει ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι σε μας να τρέξουμε, να βρούμε τον κόσμο για να ζητήσουμε τη συνδρομή του στην Οικονομική Εξόρμηση. Το ζήτημα, αυτό, να ξεπεράσουμε δηλαδή όποια διστακτικότητα παρουσιάζεται σε συντρόφους, αντιμετωπίζεται με έκτακτες συνεδριάσεις των ΚΟΒ, με ένταση του ελέγχου και αυτοελέγχου όλων των συντρόφων ακόμα και σε καθημερινή βάση. Το κλειδί, υπογραμμίζει ο Δ. Τζαβάρας, είναι να ξανοιχτούμε χωρίς δισταγμούς στους εργαζόμενους, στους αγρότες, σ' όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, για να ξεπεραστεί ένα κάποιο μούδιασμα που παρατηρήθηκε, οι οργανώσεις προσανατολίζονται πολύ περισσότερο στις συσκέψεις σε συνδυασμό με την προσωπική δουλιά και τον έλεγχο της δουλιάς μας. Θεωρούμε πολύ σημαντικό, και σ' αυτήν την κατεύθυνση επιμένουμε όλοι, οι σύντροφοι να δραστηριοποιηθούν και, ταυτόχρονα, να αξιοποιήσουμε περισσότερους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, να διακινήσουν το κουπόνι μαζί με τα μέλη του Κόμματος. Τέλος, εκφράζοντας την αισιοδοξίαότι μπορούμε και θα υπερκαλύψουμε το πλάνο μας, ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αν. Πελοποννήσου, υπογραμμίζει και την αυξημένη προσωπική προσφορά - ενίσχυση των κομμουνιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ