Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκλητική η κυβέρνηση!
  • Για δημαγωγία κατηγόρησαν το ΚΚΕ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
  • Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν ο ΣΥΝ, το ΔΗΚΚΙ και ο βουλευτής της ΝΔ Ηλ. Βεζδρεβάνης

Με προκλητικό τρόπο επέλεξαν να τοποθετηθούν απέναντι στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, για την κατοχύρωση της ΑΤΑ οι εισηγητές του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το για δημαγωγία. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του κυβερνητικού βουλευτή Κ. Θωμόπουλου που υποστήριξε ότι η πρόταση νόμου "αποσκοπεί στο να γίνει αρεστός ο φορέας που την κάνει" προσθέτοντας ότι "δεν είναι ωφέλιμη για την εθνική οικονομία" αφού προϋποθέτει "επιβάρυνση 1,5 τρισεκατομμύριο δραχμές" για να δώσει "αυξήσεις που θα παρθούν πίσω από την αύξηση του πληθωρισμού". Κατέληξε λέγοντας ότι "προτείνω στο ΚΚΕ να αποδεχτεί την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης". Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Σφυρίου,λέγοντας ότι "η πρόταση του ΚΚΕ, δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα" καθώς είναι "άκρως δημαγωγική αλλά καθόλου αποτελεσματική". Οσο για τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Χρ. Πάχτα, σημείωσε ότι "έχουμε καταθέσει στην ΕΕ ένα δεσμευτικό πρόγραμμα σύγκλισης το οποίο πρέπει να τηρήσουμε απαρέγκλιτα" υποστηρίζοντας παράλληλα πως η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση μειώνει τον πληθωρισμό διασφαλίζοντας το εισόδημα των εργαζομένων. Επίσης οι ομιλητές του ΠΑΣΟΚ επέκριναν το ΚΚΕ, ότι δεν έχει αναλογιστεί τις επιπτώσεις της πρότασής του στην αύξηση του πληθωρισμού.

ΝΔ: Ιδεολογική διαφωνία...

Οχι στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ, για "ιδεολογικούς λόγους", είπαν οι εισηγητές της Νέας Δημοκρατίας, Ε. Μεϊμαράκης και Γ. Αλογοσκούφης,σημειώνοντας ότι η πρόταση νόμου οδηγεί στη λογική της ελεγχόμενης οικονομίας. Πάντως αναγνώρισαν ότι η κατάσταση μισθωτών και συνταξιούχων χρειάζεται σαφώς άμεση βελτίωση. Επίσης αναφερόμενοι στο ότι η πρόταση του ΚΚΕ συζητείται έναν χρόνο από την ημέρα κατάθεσης, σημείωσαν ότι αυτό αλλοιώνει το δικαίωμα των κομμάτων για κατάθεση προτάσεων. Από την κομματική"γραμμή" πάντως διαφοροποιήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Ηλίας Βεζδρεβάνης,λέγοντας ότι "εγώ θα ψηφίσω την πρόταση" σημειώνοντας ότι ανεξάρτητα από πού προέρχεται τη θεωρεί σωστή.

Τέλος με την πρόταση του ΚΚΕ, συμφώνησαν οι βουλευτές του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ, κάνοντας λόγο για δυσχερέστατη θέση στην οποία έχουν έρθει μισθωτοί και συνταξιούχοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ