Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση;

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Αμυνας για τα φαινόμενα αντιδραστικού περιεχομένου που παρατηρούνται

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης και Στρ. Κόρακας,σχετικά με φαινόμενα και εκδηλώσεις αντιδραστικού περιεχομένου, που παρατηρούνται στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας και χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση ως "μεμονωμένα γεγονότα".

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

"Η χουντομοναρχική σύναξη αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίστηκε από τον αρμόδιο υπουργό σαν μεμονωμένο γεγονός.

Δημοσιεύματα εφημερίδων αναφέρουν αυτή τη φορά για εκδηλώσεις ανάλογου περιεχομένου στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

  • Γίνεται συγκεκριμένη αναφορά για τον "ευαίσθητο" χώρο της ΣχολήςΕυελπίδων. Τη μέρα της επετείου του Πολυτεχνείου σε εκδήλωση 1.500 ατόμων, κατά την προβολή ταινίας ακούστηκαν αποδοκιμασίες και χειροκροτήματα αντιστρόφως ανάλογα με το περιεχόμενο και το χαρακτήρα της επετείου. Ακούστηκαν χειροκροτήματα την ώρα που το τανκ ρίχνει την πύλη του Πολυτεχνείου κ.ά.
  • Υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού συνελήφθη για κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού.
  • Σε ορισμένες στρατιωτικές μονάδες, π.χ., Μ. Πεύκο, Αυλώνα, σε σχολή ΔΕΑ και σε τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων ακούγονται συνθήματα αντιδραστικού περιεχομένου. Ιδιαίτερα σε αυτούς τους χώρους παρατηρείται οργανωμένη διακίνηση της εφημερίδας "Στόχος".

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

  • Επιμένει η κυβέρνηση στην άποψη ότι αποτελούν απλώς μεμονωμένα περιστατικά;
  • Τι συγκεκριμένα μέτρα πάρθηκαν ή πρόκειται να παρθούν για τη ριζική αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων;
  • Αν έχει διαπιστωθεί, και σε ποια έκταση, δράση της φασιστικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" στις παραγωγικές σχολές και γενικότερα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Γιατί συνεχίζουν να ακούγονται εθνικιστικά - αντιδραστικά τραγούδια σε διάφορες εκδηλώσεις - δραστηριότητες στα στρατόπεδα;
  • Τι μέτρα παίρνει η κυβέρνηση για την πατριωτική, δημοκρατική διαπαιδαγώγηση των σπουδαστών στις παραγωγικές σχολές και γενικότερα των στρατευμένων παιδιών, υπαξιωματικών και αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων;".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ