Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
"Τυπικά νόμιμο" το σκάνδαλο!

Ορ. Κολοζώφ: Επιδοτούνται οι ιδιώτες με χρήματα των εργαζομένων

Με την επίκληση του τυπικά νόμιμου της διαδικασίας προσπάθησε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας να καλύψει το σκάνδαλο της επιδότησης του νέου ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Ελευσίνας για τη δημιουργία νέων δήθεν θέσεων εργασίας.

Τη σκανδαλώδη ρύθμιση κατήγγειλε με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ,στην οποία τόνιζε ότι η επιδότηση από τον ΟΑΕΔ με δύο δισ. για 750 "νέες" θέσεις εργασίας, που δήθεν δημιούργησε ο νέος ιδιοκτήτης στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, είναι συνέχεια της χαριστικής παράδοσης των ναυπηγείων στο συγκεκριμένο ιδιώτη. Και αυτό γιατί πρόκειται για καθαρή απάτη, αφού ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας με τη σύμβαση εξαγοράς των Ναυπηγείων είχε δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει 750 θέσεις εργασίας. Αλλωστε, όπως τόνισε ο Ορ. Κολοζώφ, αυτή ήταν και η μοναδική δέσμευση που ανέλαβε στη συνολικά σκανδαλώδη σύμβασή του με το δημόσιο.

Ο υφυπουργός στην απάντησή του, δικαιολογώντας τη σκανδαλώδη ρύθμιση, είπε ότι είναι απλή τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται από τη νομοθεσία, καθώς "έγιναν κανονικά οι απολύσεις, υπήρξαν κανονικά οι αποζημιώσεις και εν συνεχεία ήρθε η νέα εταιρία και προσέλαβε εργαζόμενους. Κανονικά με όλους τους κανονισμούς του ΟΑΕΔ και με όλες τις αποφάσεις, οι οποίες ισχύουν σήμερα, προβλέπεται η επιδότηση των θέσεων εργασίας με βάση τις κείμενες διατάξεις".

Σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού, ο Ορ. Κολοζώφ αφού σημείωσε ότι περίμενε την επίκληση του τυπικού μέρους της υπόθεσης τόνισε: "Ξέρετε πολύ καλά ότι η μεθόδευση αρχίζει πολύ πριν και αυτό είναι σκάνδαλο. Πέρα από τη σύμβαση, πέρα από το γεγονός ότι δε βάζει σχεδόν τίποτα αυτός ο κύριος γι' αυτό το Ναυπηγείο, πάρθηκαν ιδιαίτερα μέτρα για να μπορέσει να λειτουργήσει. Και την ξέρατε, όταν υπογράφατε αυτή τη σύμβαση, όλη αυτή τη διαδικασία που προβλέπεται από τον ΟΑΕΔ για τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων, που τόσα χρόνια δουλεύουν εκεί και συνεχίζουν σήμερα να δουλεύουν. Υστερα από τη δέσμευση που είχε αναλάβει ο νέος ιδιοκτήτης, δημιουργήθηκε αυτή η προϋπόθεση με την απόλυση και για να δοθεί ακόμα επιπλέον αυτό το επίδομα ουσιαστικά που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το σκάνδαλο αυτής της πώλησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ