Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Υπεύθυνη η ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου

Ερώτηση έξι βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Πολιτισμού

Με αφορμή το πρόσφατο κλίμα βίας και χουλιγκανισμού στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, που καλλιεργείται από το μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου να προωθήσει τις οικονομικές και πολιτικές του επιδιώξεις, οι έξι βουλευτές του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακάς, Μπ. Αγγουράκης, Ν. Γκατζής, Α. Κανταρτζής, Β. Μπούτας και Στ. Παναγιώτου,κατέθεσαν χτες Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

"Τα πρόσφατα σοβαρά γεγονότα βίας που εκτυλίχτηκαν στα γήπεδα ανέδειξαν για μια ακόμη φορά το καυτό πρόβλημα της κατάστασης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και του επαγγελματικού αθλητισμού γενικότερα, αλλά και τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες.

Είναι γνωστό ότι το χώρο λυμαίνονται ισχυρά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, τα οποία διαμορφώνουν κάθε φορά κατάλληλο κλίμα προκειμένου να προωθήσουν τις οικονομικές και πολιτικές τους επιδιώξεις, καθώς και την επίλυση των ενδοεπιχειρηματικών ανταγωνισμών τους. Οι πρακτικές αυτές αποβαίνουν σε βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου, συντηρούν και εντείνουν φαινόμενα χειραγώγησης τμήματος της νεολαίας, καλλιεργούν μεθοδευμένα το χουλιγκανισμό, οδηγούν σε φαινόμενα τυφλού φανατισμού και βίας και δημιουργούν συνθήκες θερμοκηπίου για την εξάπλωση του νεοφασισμού, του νεοναζισμού και των ναρκωτικών.

Στο χορό των συμφερόντων έχουν εισέλθει τελευταία και ξένοι μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ από την άλλη, ασκούνται πιέσεις εκ μέρους των ιθυνόντων των ΠΑΕ για αύξηση του μεριδίου επιχορήγησής τους από τον κρατικό κορβανά (συζήτηση για το ποσοστό του ΟΠΑΠ).

Παράλληλα, η κυβέρνηση δε λαμβάνει κανένα μέτρο για την ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού και του αθλητισμού για όλο το λαό, για την κάλυψη των τεράστιων κενών και ελλείψεων για την άθληση και την ψυχαγωγία της νεολαίας.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου:

1. Να αντιμετωπιστούν τα απαράδεκτα και επικίνδυνα φαινόμενα στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού;

2. Να καταργήσει την ασυδοσία των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, που ουσιαστικά καθοδηγούν τα οργανωμένα κυκλώματα χούλιγκανς;

3. Να αναπτύξει μια άλλη αντίληψη για τον αθλητισμό; ".

Στρ. Κόρακας: Γεννιούνται ερωτηματικά

Σε δήλωσή του σχετικά με την πρωτοβουλία 123 βουλευτών, να εστιάσουν το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα στα στημένα παιχνίδια, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ερωτηματικά γεννιούνται για τους λόγους που ώθησαν όσους είχαν την πρωτοβουλία υποβολής διακομματικής Ερώτησης στη Βουλή, σε σχέση με τα πρόσφατα γεγονότα βίας στα γήπεδα, να μην απευθυνθούν και στους βουλευτές του ΚΚΕ.

Ηδη έξι βουλευτές του ΚΚΕ έχουμε καταθέσει σχετική Ερώτηση, που δεν καλύπτει επιφανειακά το όλο πρόβλημα, αλλά αναδεικνύει τις οικονομικές και πολιτικές πρακτικές των μεγαλοσυμφερόντων των ΠΑΕ, αλλά και τις κυβερνητικές ευθύνες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ