ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Δεκέμβρη 1998
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΙΤΗΣ - ΚΛΗΡΙΔΗΣ
Συνάντηση αναζήτησης προσχημάτων

Στην αναζήτηση προσχημάτων για την απόφαση μη εγκατάστασης των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων "S-300" στην Κύπρο αναμένεται να αναλωθεί η σημερινή συνάντηση στην Αθήνα του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του προέδρου της Κύπρου Γλ. Κληρίδη.Την ίδια ώρα είναι εμφανής η προσπάθεια της κάθε μιας κυβέρνησης να μεταθέσει την ευθύνη στην άλλη για την τελική απόφαση ματαίωσης της εγκατάστασης.

Ο Κύπριος Πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό θα επιστρέψει αμέσως στη Λευκωσία όπου σήμερα θα συνεδριάσει το Εθνικό συμβούλιο της Κύπρου για να λάβει τελικές αποφάσεις. Ωστόσο αν δεν υπάρξει ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, σύμφωνα με δήλωση του Γλ. Κληρίδη, η απόφαση θα ληφθεί τελικά από τον ίδιο. Επικρατέστερο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σενάριο είναι αυτό της μεταφοράς των πυραύλων στην Κρήτη, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν θα αποθηκευτούν ή αν θα αναπτυχθούν στα ανατολικά του νησιού, που ωστόσο θα καλύπτουν μόνο το ένα τρίτο της διαδρομής Κρήτης - Κύπρου. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο διεκδικεί να έχει λόγο και η Ρωσία η οποία θέτει όρους ώστε να μην πέσει η τεχνολογία των πυραύλων σε αμερικανικά χέρια. Στο μεταξύ οι πρόεδροι του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος και του ΔΗΚΚΙΔ. Τσοβόλας,σε μια κίνηση προσφοράς άλλοθι συνυπευθυνότητας στον Κ. Σημίτη, ζητάνε τη σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων για να συζητήσει το θέμα.

Ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας,απαντώντας χτες σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι το θέμα το χειρίζεται υπεύθυνα η κυπριακή κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την ελληνική και ότι κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι του θέματος. Ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος όταν ρωτήθηκε για το αν θα εγκατασταθούν στην Κύπρο ή στην Κρήτη οι πύραυλοι, περιορίστηκε να πει ότι είναι "τεχνικό θέμα" που θα το αντιμετωπίσουν οι δύο κυβερνήσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε χτες σε απογευματινή εφημερίδα, είπε ότι την "απόφαση λαμβάνει ο πρόεδρος Κληρίδης, έχοντας συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη του σοβαρά την άποψη των Αθηνών". Ο υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο για "τελείως άλλες συνθήκες υπό τις οποίες το πρόβλημα των "S-300" πρέπει να επανεκτιμηθεί, να μην απολεσθεί εντελώς η σημασία τους για τον ενιαίο αμυντικό χώρο, αλλά ταυτόχρονα να το χειριστούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσουμε την εντύπωση ότι η ελληνική πλευρά συμβάλλει στη διαμόρφωση των αναγκαίων προϋποθέσεων. Βλέπω δηλαδή όχι διπλωματικό αδιέξοδο, αντιθέτως, ένα νέο ξεκίνημα από διπλωματική άποψη".

Ο Θ. Πάγκαλος ρωτήθηκε επίσης αν η Αθήνα έχει εγκαταλείψει την πολιτική της βήμα προς βήμα προσέγγισης με την Αγκυρα και ανέφερε: "Η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας. Για να επιτευχθεί αυτό προαπαιτείται ο σεβασμός των αρχών και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Δυστυχώς, η πολιτική της Τουρκίας δε διαπνέεται από τις ίδιες αρχές. Για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η Τουρκία με την πολιτική της, έχουμε προτείνει συγκεκριμένες μεθόδους και προσεγγίσεις. Η Τουρκία τηρεί συνεχώς αρνητική στάση. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, ενώ από την άλλη, με σύνεση και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της Τουρκίας".

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "S - 300"
"Μπαλάκι" μεταξύ Αθήνας - Λευκωσίας
  • Η κυπριακή και η ελληνική κυβέρνηση μεταθέτουν η μια στην άλλη τις ευθύνες για την απόφαση μη εγκατάστασης των πυραύλων στην Κύπρο
  • Στην Αθήνα ο Γλ. Κληρίδης για συνομιλίες με τον Κ. Σημίτη
  • Επικρατέστερο σενάριο η αποθήκευση των πυραύλων στην Κρήτη

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Του ανταποκριτή μας). -

Ο Πρόεδρος Γλ. Κληρίδης που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα μεταφέροντας στις αποσκευές του τις γραπτές θέσεις των κυπριακών κομμάτων στο θέμα των πυραύλων "S - 300",αναμένεται ότι θα συναποφασίσει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κ. Σημίτη την εγκατάστασή τους (θα χαρακτηριστεί προσωρινή) στην Κρήτη.

Η θέση για συναπόφαση Αθήνας - Λευκωσίας όσον αφορά την τύχη των πυραύλων υποστηρίχτηκε σχεδόν ομόφωνα κατά την κρίσιμη μαραθώνια συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι τα κόμματα είχαν και έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις πάνω στο θέμα αυτό. Ο Πρόεδρος Γλ. Κληρίδης μετά την επιστροφή του στη Λευκωσία θα συγκαλέσει ξανά το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο αφού ενημερωθεί από τον Πρόεδρο για τις θέσεις του Κ. Σημίτη θα αποφασίσει τελικά αν οι πύραυλοι θα εγκατασταθούν στην Κύπρο ή στην Κρήτη.Ο Γλ. Κληρίδης αναχωρώντας χτες για την Αθήνα δήλωσε ότι αν το Εθνικό Συμβούλιο δεν καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση, τότε θα αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη για την τύχη των πυραύλων. Η εγκατάσταση, ωστόσο, των πυραύλων στην Κρήτη πρέπει να θεωρείται δεδομένη υπό τις σημερινές συνθήκες και τα σημερινά δεδομένα. Το μεγάλο, όμως, και επικίνδυνο αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα το Κυπριακό, θα συνεχίσει όχι μόνο να υφίσταται, αλλά δίπλα σ' αυτό θα προστεθούν και άλλα σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, τα οποία θα έρθουν στην επιφάνεια μετά την απόφαση Αθήνας - Λευκωσίας για μη έλευση των πυραύλων στην Κύπρο. Δεν αποκλείεται επίσης η δημιουργία ρηγμάτων στις σχέσεις Αθήνας - Λευκωσίας μετά την τελική απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου. Ηδη, ακούγονται στην Κύπρο όλο και περισσότερες φωνές ενάντια σε αξιωματούχους - προς το παρόν - της ελληνικής κυβέρνησης για τις τοποθετήσεις τους στο θέμα των πυραύλων.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης,στην προσπάθειά του να επιρρίψει την ευθύνη, ή το μεγαλύτερο βάρος της, στους ώμους της Αθήνας, δήλωσε δημόσια ότι η αγορά των πυραύλων "S - 300" από την κυπριακή κυβέρνηση έγινε με την υπόδειξη της ελληνικής κυβέρνησης μέσω του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Γερ. Αρσένη.Βολές επίσης εκτόξευσε και ενάντια στον υπουργό Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο, ο οποίος κατηγορείται ότι παρείχε διαβεβαιώσεις στις ΗΠΑ και σε κυβερνήσεις κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι οι πύραυλοι δεν επρόκειτο να εγκατασταθούν στην Κύπρο.

Απειλείται κυβερνητική κρίση

Οσον αφορά τα εσωτερικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν εξαιτίας της μη εγκατάστασης των πυραύλων στην Κύπρο, σ' αυτά πρέπει να περιληφθεί και πιθανή αποχώρηση της ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση Κληρίδη. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Β. Λυσσαρίδης, τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της μεταφοράς των πυραύλων στην Κύπρο, διαχωρίζοντας τη θέση του από εκείνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, παρόλο που μόλις δύο βδομάδες πριν δήλωνε, μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, όπου είχε μεταβεί ύστερα από ειδική πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ, ότι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τους πυραύλους ήταν σταθερή, δηλαδή μεταφορά των πυραύλων και εγκατάστασή τους στην Κύπρο

Ο Β. Λυσσαρίδης, όμως, μετά την παρέλευση δέκα μόνο ημερών, το περασμένο Σάββατο, αποκάλυπτε δημόσια ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιτιθόταν στη μεταφορά των πυραύλων στην Κύπρο.

Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι ο ελληνοκυπριακός λαός δε δίνει καμιά πίστη ούτε στις "διαβεβαιώσεις" του Προέδρου Κλίντον ούτε στις δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ότι θα ασκήσουν την επιρροή τους ή ακόμα και πιέσεις προς την Αγκυρα να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της και να επιτευχθεί αξιόλογη πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση της επίλυσής του. Η Τουρκία από την πλευρά της επανέλαβε έντονα την αντίθεσή της για τη μεταφορά των πυραύλων έστω και στην Κρήτη! Ενώ ο Ντενκτάς από την πλευρά του δήλωσε, κυνικά και προκλητικά όπως πάντα, ότι δεν αναγνωρίζει τα δυο ψηφίσματα που ενέκρινε την περασμένη Τρίτη το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό.

Η εφημερίδα της Δεξιάς "Σημερινή", επισημαίνοντας τις αντιδράσεις αυτές της Αγκυρας και του Ντενκτάς με κύριο άρθρο της υπό τον τίτλο "Επιστροφή στον Πιπινέλη", σημειώνει: "Σε χρόνο ρεκόρ, οι Τούρκοι έκαναν θρύψαλα το άλλοθι των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, που επίπονα συγκατασκεύασαν Αθήνα - Λευκωσία - Ουάσιγκτον και Λονδίνο προκειμένου να ικανοποιηθεί η τουρκική αξίωση για την εξορία των πυραύλων εκτός Κύπρου. Ομως, "πριν αλέκτωρ φωνήσαι", η Αγκυρα και ο κατοχικός ηγέτης κατέστησαν σαφές ότι δεν αναγνωρίζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Επιμένουν στη λύση των δυο κρατών και της συνομοσπονδίας. Τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια των υπουργών Εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη και Θεόδωρου Πάγκαλου,που έσπευσαν την περασμένη Τετάρτη να εμφανίσουν τα ψηφίσματα ως μια ελπιδοφόρα εξέλιξη, που ανοίγει το δρόμο σε επωφελή διάλογο για τα θέματα της ασφάλειας. Με άλλα λόγια, ως μια καλή δικαιολογία για τη ματαίωση της εγκατάστασης των "S - 300" στην Κύπρο", προσθέτει η εφημερίδα.

Τα κυπριακά κόμματα

Οσον αφορά τις απόψεις των κυπριακών κομμάτων τις οποίες θα αναλύσει σήμερα ο Πρόεδρος Κληρίδης στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, αυτές συνοψίζονται ως εξής, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες:

Το ΑΚΕΛ σε γραπτό έγγραφό του αναφέρεται στην αποπυραυλοποίηση και στην πολιτικοποίηση του Κυπριακού και στις προοπτικές του με βάση τα τελευταία ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφάλειας, στην πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς και στη θέση της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία η Λευκωσία πρέπει να πάρει από κοινού τις τελικές αποφάσεις. Οι θέσεις του ΑΚΕΛ βρίσκονται στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής που συνήλθε στις 11 και 12 του Δεκέμβρη.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη άσκησε έντονη κριτική στους χειρισμούς του Προέδρου Κληρίδη στο θέμα των πυραύλων και επανέλαβε την πρόθεσή της να αφήσει τον πρόεδρο απερίσπαστο να πάρει τις αποφάσεις του. Τόνισε, ωστόσο, ότι θα ενημερώσει το λαό, στην κατάλληλη στιγμή, σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης πάνω σ' όλες τις πτυχές του Κυπριακού.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός στο σχετικό έγγραφό του αναφέρεται στη μεταβολή της θέσης της Αθήνας στο θέμα των πυραύλων, στη στάση του Συμβουλίου Ασφαλείας και στο περιεχόμενο των τελευταίων δυο ψηφισμάτων του, στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ και στην τουρκική στάση.

Ο ΔΗΣΥ εγείρει επίσης διάφορα ερωτήματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται στο κοινό αμυντικό δόγμα και στη στάση που θα τηρήσει η Ελλάδα σε μια τουρκική επιδρομή ή σε κάποιο άλλο θερμό επεισόδιο.

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες του Γ. Βασιλείου υποστηρίζουν μεταφορά των πυραύλων στην Κρήτη.

Το Δημοκρατικό Κόμμα,η ΕΔΕΚ και οι Νέοι Ορίζοντες υποστηρίζουν την εγκατάσταση των πυραύλων στην Κύπρο. Το ΔΗΚΟ στο έγγραφό του καταγγέλλει την αναπληρωτή βοηθό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αν Χέρκους, ότι καλλιεργεί τη λογική των "δύο οντοτήτων" και της συνομοσπονδίας.

Εξάλλου, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε χθες ότι το Εθνικό Συμβούλιο, που θα συνέλθει σήμερα το απόγευμα, αμέσως μετά την επιστροφή του Προέδρου Κληρίδη από την Αθήνα, θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις για τους "S - 300". Πριν από την ψηφοφορία ο Πρόεδρος Κληρίδης θα ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο για το αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Μετά την κρίσιμη αυτή συνεδρίαση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα γίνουν δηλώσεις και θα ανακοινωθούν οι τελεσίδικες αποφάσεις της κυπριακής ηγεσίας για το επίδικο θέμα των "S - 300".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Ανδρέας Χρήστου δήλωσε χθες ότι η Κύπρος αποφασίζει για τα θέματα που την αφορούν και η Ελλάδα συμπαρίσταται και συμβουλεύει. Ωστόσο, πρόσθεσε, στην περίπτωση των πυραύλων η απόφαση για το θέμα αυτό επιβάλλεται να ληφθεί από κοινού με την Ελλάδα, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με εμπλοκή και της χώρας αυτής. Το ΑΚΕΛ, τόνισε ο Α. Χρήστου, εισηγείται όπως το Εθνικό Συμβούλιο μεταβεί στην Αθήνα ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρερμηνεία δηλώσεων αφού, εκτίμησε, ότι η κυβέρνηση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταβάλλουν προσπάθειες να μεταβιβάσουν το βάρος της ευθύνης των πυραύλων στην Αθήνα. Ανέφερε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να αποφύγει ενδεχόμενη πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία.

Ο Σπ. Κυπριανού

Ο πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σπ. Κυπριανού, μιλώντας χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη διερωτήθηκε αν υπάρχει ή όχι αμυντικό δόγμα μετά την εξέλιξη στο θέμα των πυραύλων. Ο Σπ. Κυπριανού, που λίγο νωρίτερα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Κληρίδη, χαρακτήρισε το θέμα που προέκυψε με τους "S - 300" σαν την "κορυφή του παγόβουνου" και πρόσθεσε ότι επιμένει στη θέση του για έλευση των πυραύλων στην Κύπρο. Ανέφερε επίσης ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο Κληρίδη να τον συνοδεύσει υπό την ιδιότητα του προέδρου της Βουλής στην Αθήνα αλλά ο Κύπριος Πρόεδρος αρνήθηκε την προσφορά του.

Με τον Πρόεδρο Κληρίδη συναντήθηκε χθες και ο πρόεδρος της Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης Αλέξης Γαλανός.Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση είπε ότι ζητά συγνώμη για την τροπή που πήραν τα πράγματα στο θέμα των πυραύλων, όπως επίσης και για την αφέλεια που επέδειξε όλο αυτό το διάστημα. Ο Αλ. Γαλανός απολογήθηκε στον κυπριακό λαό για τη συμβολή του στη δημιουργία προεκλογικά κλίματος ενθουσιασμού σε σχέση με το θέμα των πυραύλων και πρόσθεσε ότι θα θέσει την παραίτησή του στη διάθεση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματός του. Ο Αλ. Γαλανός επανέλαβε ότι δεν έχουν πληρωθεί οι προϋποθέσεις που ετίθεντο για μη εγκατάσταση των πυραύλων στην Κύπρο, ζήτησε την προκήρυξη δημοψηφίσματος για ν' αποφασίσει ο λαός περί του πρακτέου, ενώ απαίτησε όπως τόσο ο Πρόεδρος Κληρίδης όσο και ο Κ. Σημίτης, αλλά και οι Κρανιδιώτης και Πάγκαλος, να πουν δημόσια την αλήθεια στο λαό.

Οι Ρώσοι

Η τελική απόφαση για τους "S - 300" θα πρέπει να παρθεί στη Μόσχα και όχι την Αθήνα. Τη θέση αυτή υποστήριξε χθες ο γραμματέας Τύπου της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία Βλαντιμίρ Μαϊσιρένκο.Οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνηθέντων, είπε, πρέπει να γίνει μετά την υποβολή επίσημης πρότασης από την κυπριακή κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής, πρόσθεσε, δεν υπάρχει επίσημη αλλαγή της στάσης της Κύπρου στο θέμα των πυραύλων, γι' αυτό για τη Ρωσία ισχύουν τα όσα έχουν συμφωνηθεί.

  • Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ η κατάσταση της υγείας του ΓΓ του κόμματος Δημ. Χριστόφια, που νοσηλεύεται από το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, βελτιώνεται συνεχώς. Οι θεράποντες γιατροί εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ομαλή εξέλιξη της υγείας του.

Τον Δημ. Χριστόφια επισκέφθηκε χθες ο Πρόεδρος Κληρίδης, ο οποίος επιβεβαίωσε την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Εκκληση της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ"

Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο παραμένει αναμφισβήτητο γεγονός ότι ικανός αριθμός αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης δεν έχουν αποκατασταθεί υλικά, με συνέπεια να μην έχουν κανέναν πόρο ζωής, καμιά ασφαλιστική κάλυψη, και σε προχωρημένη όλοι πια ηλικία αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες το έργο της συμπαράστασης και υλικής και ηθικής βοήθειας έχει αναλάβει από την ίδρυσή της το 1975 η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ" που το επιτέλεσε και το επιτελεί με επιτυχία χάρη και στη δική σας πρόθυμη συμπαράσταση.

Ετσι οργανώνουμε και φέτος τη Χριστουγεννιάτικη εξόρμησή μας και ζητάμε και πάλι τη συμπαράστασή σας που είμαστε βέβαιοι δε θα μας την αρνηθείτε.

Μ' αυτή τη βεβαιότητα σάς ευχαριστούμε προκαταβολικά και σας ευχόμαστε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 1999.

Οι προσφορές σας γίνονται δεκτές στα γραφεία του Σωματείου μας, Ακαδημίας 78, τηλ. 3822.776, και στην Εθνική Τράπεζα (υποκατάστημα Κάνιγγος) στο λογαριασμό 129/480210/14.

Με πολύ τιμή

Ο πρόεδρος

Βασίλης Φίλιας

Η γεν. γραμματέας

Δανάη Ψιλοπούλου.

Καλούνται σε κατάταξη στο Στρατό Ξηράς

Από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

1. Με Εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς με την 99 Α'/ΕΣΣΟ, από 25 μέχρι 27 Ιανουαρίου '99:

α. Στρατεύσιμοι κλάσης 2001 (έτος γέννησης 1980) των Νομών Αχαϊας, Καρδίτσας και Ξάνθης (μόνο των Δήμων - Κοινοτήτων Αβάτου, Αβδήρων, Γαλάνης, Γενισέας, Γέρακα, Δαφνώνος, Διομήδειας, Εξοχής, Ερασμίου, Ευλάλου, Ευμοίρου, Εχινού, Θερμών, Καρυοφύτου και Κιμμερίων).

β. Στρατεύσιμοι κλάσης 2000 (έτος γέννησης 1979) των Νομών Εύβοιας, Κυκλάδων, Ζακύνθου, Ρεθύμνης, Τρικάλων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας και Πιερίας.

γ. Οι στρατεύσιμοι κλάσεων 1971 μέχρι 2000, (έτη γέννησης 1950 μέχρι 1979) όλων των Νομών, εφόσον οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν από 1 Σεπτέμβρη '98 μέχρι και 31 Οκτώβρη '98.

2. Περισσότερες πληροφορίες για τα Κέντρα Κατάταξης, τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται, παρέχονται από τα Στρατολογικά Γραφεία.

3. Οι καλούμενοι κατά την κατάταξή τους να έχουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης και ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού, από οποιοδήποτε στρατιωτικό ή κρατικό νοσοκομείο και το ατομικό βιβλιάριο νοσηλείας τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ