ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Γενάρη 1999
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο Αντριόλι στον Αρη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.- Τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή του Ιωνικού, Πάολο Αντριόλι, απέκτησε για τον επόμενο ενάμιση χρόνο ο Αρης, προσφέροντας συνολικά ποσό 250 εκατομμυρίων δρχ. Ο ξένος ποδοσφαιριστής ήρθε στη Θεσσαλονίκη και υπέγραψε το καινούριο συμβόλαιο συνεργασίας του με τον Αρη.

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του ο Πάολο Αντριόλι, που προτίμησε τον Αρη έναντι του ΠΑΟ, δήλωσε: "Στόχος του Αρη είναι φέτος το ΟΥΕΦΑ και στα επόμενα 3 - 4 χρόνια η διεκδίκηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα είμαι παίκτης του Αρη αρχικά για ενάμιση χρόνο, όσο και το συμβόλαιο που υπέγραψα και αν όλα πάνε καλά τότε και για αρκετά ακόμη. Είχα πρόταση και από τον ΠΑΟ, αλλά προτίμησα τον Αρη στους οπαδούς και φίλους του οποίου έχω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της ομάδας".

Ερωτηθείς για την προηγούμενη ομάδα του, τον Ιωνικό, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής τόνισε: "Ο Ιωνικός είναι στην καρδιά μου. Εδωσα ό,τι μπορούσα να δώσω στην ομάδα στα τελευταία 2,5 χρόνια και γι' αυτό δε θα ξεχάσω ποτέ το πέρασμά μου από την ομάδα αυτή. Τώρα όμως ανήκω στον Αρη".

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Λάκης Ιωαννίδης, ικανοποιημένος για την αίσια κατάληξη του θέματος Αντριόλι, δήλωσε: "Είμαστε όλοι αισιόδοξοι για τη θετική κατάληξη της μεταγραφής του Αντριόλι. Ας μη λέμε γρήγορα μεγάλες κουβέντες, αλλά νομίζω πως οι μεταγραφές μας δε σταματάνε εδώ.

Επιφυλασσόμαστε για έναν Αρη που έχουμε οραματιστεί και έτσι τον θέλουν και οι φίλαθλοί μας".

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του Ιωνικού ισχυρίζονται πως έχουν τα δικαιώματα του παίκτη, και πως για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Αντριόλι στον Αρη θα πρέπει να καταβληθούν τα ανάλογα ανταλλάγματα στην αθηναϊκή ομάδα.

Ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος του Ιωνικού κ. Δημητρακόπουλος, με δηλώσεις του χαρακτήρισε απρέπεια την ανάμειξη του Αρη και τη μεταγραφή του Αντριόλι σ' αυτόν, ενώ χαρακτήρισε ανολοκλήρωτη τη μεταγραφική αυτή πράξη.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
"Με το δεξί" μπήκε το '99

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για τη β' φάση της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός νικώντας τη Σαμάρα με 81 - 70

Οι "ερυθρόλευκοι" αν και υπέπεσαν σε πολλά λάθη, ειδικότερα στις αρχές της επανάληψης, πράγμα που οδήγησε τους Ρώσους μπροστά στο σκορ, εντούτοις με πολύ καλή άμυνα αλλά και τον Παπανικολάου να βάζει τη δική του σφραγίδα στην επίθεση, πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Το πρώτο μέρος κύλησε με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ χωρίς να μπορεί κάποια να ξεφύγει με μια σημαντική διαφορά. Λίγο πριν το τέλος οι Πειραιώτες χάρις στην ευστοχία του Γκολντγουάιρ από την περιφέρεια κατάφεραν να προηγηθούν με 33 - 38 αλλά οι Ρώσοι στο τέλος μείωσαν σε 42 - 44.

Με την έναρξη της επανάληψης οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς φάνηκαν να τα έχουν λίγο χαμένα, με αποτέλεσμα να κάνουν απανωτά λάθη. Ετσι οι Ρώσοι χάρις στις ενέργειες των Γκράτσεφ και Μάλτσεφ προηγήθηκαν με 51 - 46 αλλά ο Ολυμπιακός ξαναπήρε το προβάδισμα με 57 - 59. Σε εκείνο το σημείο σήμανε η ώρα του Δημήτρη Παπανικολάου που κατάφερε να δημιουργήσει αρκετά κενά στην άμυνα των Ρώσων. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του Ρότζερς που μαζί με τον Τάρλατς κυριάρχησαν στα κρίσιμα τελευταία λεπτά κάτω από τα καλάθια. Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Ομπέρτο από τη στιγμή που κλήθηκε από τον Ντούσαν Ιβκοβιτς να προσφέρει τη βοήθειά του.

Οι Ρώσοι έριξαν το βάρος των προσπαθειών τους στην περιφέρεια, αλλά όμως όταν ο Ολυμπιακός διόρθωσε την άμυνά του, τότε άρχισαν τα προβλήματα για αυτούς. Εκτός των Μάλτσεφ και Γκράτσεφ ξεχώρισε ακόμα και ο Γιάλο, ενώ ο Αμερικανός Εβανς προσπάθησε για το καλύτερο.

ΣΑΜΑΡΑ: Εβανς 6, Σάφκιν 7, Γιάλο 13, Γκράτσεφ 16, Μάλτσεφ 14, Κισέλεφ 3, Σαϊτάν 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκολντγουάιρ 14, Βούκσεβιτς 7, Παπανικολάου 21, Τόμιτς 9, Τάρλατς 11, Ομπέρτο 8, Ρότζερς 11.

ΣΑΡΑΤΟΦ - ΠΑΟ 73 - 76
Διέλυσε και την παράδοση

Ο ΠΑΟ συνεχίζει την αήττητη πορεία του στην Ευρώπη

Τι και εάν είχε να γυρίσει από τη Ρωσία νικητής για 38 ολόκληρα χρόνια. Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι στην Ευρώπη δεν καταλαβαίνει τίποτα και βέβαια ούτε από δυσμενείς παραδόσεις. Η ομάδα του Σούμποτιτς έστω και εάν δυσκολεύτηκε κατάφερε να επικρατήσει τελικά της Σάρατοφ με 76 - 73 παίρνοντας στην κατοχή της το 11ο ροζ φύλλο αγώνα και φυσικά διατήρησε το αήττητό της στην Ευρωλίγκα. Αρχιτέκτονας αυτής της σημαντικής και ιστορικής επιτυχίας για τους "πράσινους" ήταν ο Ντέγιαν Μποντίρογκα που με τους 26 πόντους που σημείωσε αλλά και το... θράσος του στο τελευταίο δίλεπτο έδωσε τη νίκη στην ελληνική ομάδα.

Πάντως οι "πράσινοι" θα μπορούσαν να πάρουν μια πιο εύκολη νίκη αφού από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού πήραν κεφάλι στο σκορ αλλά οι Ρώσοι με τους Πασούτιν και Εϊνίκις κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ σε 26 - 26 (14). Το ξύπνημα του Ράτζα σε εκείνο το σημείο περιόρισε τον Εϊνίκις που έκανε ό,τι ήθελε κάτω από το καλάθι του Παναθηναϊκού. Ετσι το "τριφύλλι" ξαναπήρε το προβάδισμα στο σκορ κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενο με 35 - 28. Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και 14 πόντους (66 - 52) αλλά οι Ρώσοι με ένα σερί 19 - 4 ισοφάρισαν σε 68 - 68 ενώ κατάφεραν να περάσουν και μπροστά με 71 - 70. Εκεί σήμανε η ώρα του Ντέγιαν Μποντίρογκα να δείξει την κλάση του που παίρνοντας στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό σημείωσε οκτώ σερί πόντους οδηγώντας τους "πράσινους" στη μεγάλη νίκη.

ΣΑΡΑΤΟΦ: Πασούτιν Ε. 7, Γκούσεφ, Τσικάλιν 9, Πασούτιν Ζ. 14, Σμίρνοφ, Φετίσοφ 14, Εϊνίκις 19, Κίζινιακ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 17, Κοχ, Οικονόμου 9 Τζεντίλε 3, Μποντίρογκα 26, Μπουντούρης, Ράτζα 21.

Σημαντική ήταν η βοήθεια από τον Δ. Παπανικολάου στη νίκη του Ολυμπια

Σημαντική ήταν η βοήθεια από τον Δ. Παπανικολάου στη νίκη του Ολυμπιακού στη Ρωσία κόντρα στη Σαμάρα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τους σνόμπαρε ο Ιβιτς

Η κόντρα Ιλια Ιβιτς και Ολυμπιακού καλά κρατεί. Ο Σέρβος επιθετικός γύρισε την... πλάτη του στο γεύμα που παρέθεσε προχθές ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς, έχοντας μάλιστα μια καλή δικαιολογία: "Στο συμβόλαιό μου δεν αναφέρεται πουθενά ότι πρέπει να πηγαίνω σε τέτοιους είδους εκδηλώσεις. Αλλωστε είχα μια σοβαρή επαγγελματική δουλιά", τόνισε το "κακό" παιδί των ερυθρολεύκων.

Στο μεταξύ περίπτωση μεταγραφής δεν υφίσταται στον Ολυμπιακό σύμφωνα με εκτίμηση κορυφαίου διοικητικού παράγοντα της ΠΑΕ. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα δύο περιπτώσεις παίζουν στον Πειραιά. Η μία είναι να ενταχθεί στο έμψυχο υλικό ο στόπερ Κόφι Αμπονσάι, που αγωνίζεται δανεικός στην Ελευσίνα και η δεύτερη να πάρει μεταγραφή στην Αγγλία ο Αλέξης Αλεξανδρής.

Ο παίκτης έκανε τα ταξίδι αστραπή στη Βρετανία προκειμένου να μελετήσει προτάσεις από Κρίσταλ Πάλας, Λέστερ, Σαουθάμπτον.

ΠΑΟ
Καίει το θέμα Φύσσα

Νέα συνάντηση σήμερα με Πανιώνιο. Εφυγε ο Στράντλι

Η συνάντηση του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιώργου Βαρδινογιάννη, με τον ομόλογό του του Πανιωνίου, Λουκά Σιότροπο, δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τα πάντα δηλαδή σε ό,τι αφορά το θέμα του Τάκη Φύσσα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν είτε θετικά είτε αρνητικά σήμερα οπότε οι δυο πρόεδροι θα συναντηθούν μια ακόμη φορά.

Οπως φαίνεται, η διαφορά μεταξύ των δυο σωματείων έχει να κάνει με το ποσό που θα εισπράξουν από τους "πράσινους" οι Νεοσμυρνιώτες για να παραχωρήσουν τον παίκτη. Ο ίδιος ο Φύσσας τα έχει βρει σε όλα με το αφεντικό του ΠΑΟ (150 εκατομμύρια για 4 χρόνια) και περιμένει να τον φωνάξουν για να υπογράψει. Οι μεν "τριφυλλοφόροι" υποστηρίζουν ότι ο Πανιώνιος διαφοροποιήθηκε από τα όσα συμφωνήθηκαν στη διάρκεια της πρώτης συνάντησης (130 εκατομμύρια αντάλλαγμα τοις μετρητοίς), οι δε "κυανέρυθροι" πως ο ΠΑΟ δεν έχει οριστικοποιήσει την πρότασή του.

  • Σαν φίλοι χώρισαν χτες Παναθηναϊκός και Φρανκ Στράντλι. Ο διεθνής Νορβηγός έλυσε το συμβόλαιό του κοινή συναινέσει και υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Ααλμποργκ, συγκρότημα της Δανίας.
  • Σε φιλικό ματς χτες στην Παιανία ο ΠΑΟ αναδείχτηκε ισόπαλος του Απόλλωνα 1 - 1 (Μιλόγεβιτς αυτογκόλ, Σιμπνιέφσκι). Ο Γκράζα Μικουλένας (στην ουσία γι' αυτόν έγινε το ματς) άφησε καλές εντυπώσεις για δεύτερη φορά (είχε και δοκάρι) και τώρα θα περιμένει ως το τέλος της βδομάδας τι θα κάνει η ΠΑΕ. Το κασέ του είναι ψηλό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Λιθουανό έχει δείξει ενδιαφέρον η Βέρντερ Βρέμης και η Κροάσια του Ζάγκρεμπ.
ΝΒΑ
Εληξε το λοκ άουτ

Το λοκ άουτ ανήκει πλέον στο παρελθόν, καθώς χτες, η Γενική Συνέλευση των παιχτών του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την προκαταρκτική συμφωνία, στην οποία είχαν επέλθει ο εκπρόσωπός τους, Μπίλι Χάντερ και ο κομισάριος του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου, Ντέιβιντ Στερν. Το μόνο, πλέον, που απομένει, αλλά θεωρείται βέβαιο, ώστε να λήξει και τυπικά το διαβόητο λοκ άουτ, είναι να εγκριθεί η συμφωνία Χάντερ - Στερν και από τη συνέλευση των ιδιοκτητών.

Ντέιβιντ Στερν: Το μόνο που μπορώ με σιγουριά να πω, είναι ότι φέτος θα παίξουμε μπάσκετ.

Τζορτζ Καρλ (προπονητής Μιλγουόκι Βακς): Εφυγε ένα "μπαλόνι" από το στομάχι μου. Είναι πραγματικότητα η συμφωνία, όμως δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω.

Κέβιν Γουίλις (παίχτης των Τορόντο Ράπρορς): Αν μπορεί κάποιος παίχτης να ζήσει εκτός του πρωταθλήματος, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Νομίζω ότι οι έξι μήνες που μείναμε εκτός μας στοίχισαν.

ΣΤΙΒΟΣ

Αρκετά από τα μεγάλα ονόματα, κυρίως του ευρωπαϊκού στίβου, θα πάρουν μέρος στο διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου "Αθήνα" που θα γίνει στο ΣΕΦ στις 24 του Φλεβάρη. Μέχρις στιγμής ο ΣΕΓΑΣ έχει κλείσει 24 ξένους αθλητές και ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η πρωταθλήτρια Ευρώπης του επί κοντώ Μπαλακάνοβα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στη σφαίρα Πάβλιτς, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 400εμπ. Τιρλέα, ο πρωταθλητής Ευρώπης στη σφαίρα Μπάγκατς, οι τριπλουνίστριες Ματεέσκου (2η στο Παγκόσμιο '97) και Γκοβόροβα (3η στο Παγκόσμιο '97), οι τριπλουνίστες Καπούστιν (2ος στη Βουδαπέστη) και Γκλαβάτσκι (4ος στη Βουδαπέστη), ο Μοντγκόμερι (3ος στο παγκόσμιο κλειστού '97 στα 60μ.), η Ογκουνκόγια (3η Ολυμπιονίκης στα 400μ.).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ