ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανεργατική κινητοποίηση αλληλεγγύης
  • Τετράωρη πανελλαδική πανεργατική στάση εργασίας αύριο και συμμετοχή στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια
  • Ολοένα και περισσότερα συνδικάτα στο πλευρό των μαθητών

Τετράωρη πανελλαδική - πανεργατική στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. έχει κηρύξει για αύριο Πέμπτη η ΓΣΕΕ με απόφαση της ολομέλειας της διοίκησής της, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς τους μαθητές που αγωνίζονται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική μεταρρύθμιση. Ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε άλλες πόλεις της χώρας.Αποφάσεις έμπρακτης στήριξης του μαθητικού αγώνα παίρνουν μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ εκφράζεται συμπαράσταση στον αγώνα μαθητών και εκπαιδευτικής κοινότητας, τονίζεται πως θέση της Συνομοσπονδίας είναι η κατάργηση του ν.2525/97 και ζητά άμεσα την αναστολή εφαρμογής του νόμου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου.

"Οι μαθητές είναι ήδη νικητές στην καρδιά και τη συνείδηση του λαού μας", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας και καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην 4ωρη στάση εργασίας, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και στην προσυγκέντρωση 10.30πμ μπροστά στο Αρσάκειο.

ΕΚΑ

Τη συμμετοχή στη στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο αποφάσισε χτες και η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: "Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΚΑ για το μεγάλο πρόβλημα της παιδείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, υιοθετώντας την απόφαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ και το πλαίσιο που καλύπτει τη συγκεκριμένη απόφαση, καλεί τα σωματεία - μέλη του και όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να συμμετέχουν ενεργά στην 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 11πμ ως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει την ίδια ώρα στα Προπύλαια".

"Είναι και δικός μας αγώνας"

Την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας για αύριο Πέμπτη τις τέσσερις τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας, αποφάσισε χτες και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ.Ταυτόχρονα απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τους αγώνες που αναπτύσσονται στο χώρο της Παιδείας και επισημαίνει πως "ο αγώνας για μόρφωση είναι μέρος του συνολικού αγώνα για το μεροκάματο και το δικαίωμα στη δουλιά, στην υγεία, στον πολιτισμό, σε όλα τα λαϊκά δικαιώματα".

Χαρακτηρίζει αντιδραστική την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, που οδηγεί στην τρομακτική αύξηση της παραπαιδείας, οξύνει τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η εργατική οικογένεια, οδηγεί ένα τμήμα των παιδιών των εργαζομένων εκτός Λυκείου και έχει στόχο τη δημιουργία μισοειδικευμένου φτηνού εργατικού δυναμικού.

Ζητά: Ενιαίο 12χρονο σχολείο βασικής εκπαίδευσης, κατάργηση της παραπαιδείας, γενναία αύξηση των κρατικών δαπανών για την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, κατάργηση της ιδιωτικής και σταμάτημα των όποιων διώξεων μαθητών και εκπαιδευτικών.

  • Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου αποφάσισε συμμετοχή στην 4ωρη στάση και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 11πμ στην πλατεία Δημοκρατίας.
  • "Στηρίζουμε τους μεγαλειώδεις αγώνες του μαθητικού κινήματος για μια δημόσια, δωρεάν και σύγχρονη παιδεία", τονίζει σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας που αποφάσισε να συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας αύριο και στις μαθητικές κινητοποιήσεις στο νησί.
  • Σε καθολική συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στις 11.30πμ στην πλατεία Ελευθερίας του Βόλου καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου.
  • Τη συμπαράστασή του στους μαθητές και το δίκαιο αγώνα τους εκφράζει και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,που συμμετέχει στη στάση εργασίας την Πέμπτη και στο συλλαλητήριο.
  • Την άμεση απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νόμου ζητά ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας - Πειραιά που συμμετέχει στη στάση εργασίας.
  • Την αλληλεγγύη και υποστήριξη στους μαθητικούς αγώνες εκφράζει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ανατολικής Αττικής "Ο Σωκράτης".Σε πρόσφατη σύσκεψη φορέων του Δήμου Αχαρνών - εκπαιδευτικών, γονέων, του δημάρχου, του Συνδικάτου Οικοδόμων - υπογραμμίστηκε ότι συστατικό στοιχείο των νόμων 2525 και 2640 είναι ο αποκλεισμός και η απόρριψη και ζήτησαν από την κυβέρνηση την άμεση κατάργησή τους. Οι μαθητικοί αγώνες τονίζεται στο ψήφισμα των φορέων ανοίγουν μια νέα σελίδα στα εκπαιδευτικά δρώμενα και φανερώνουν αγωνία, για ένα διαφορετικό αύριο, για ένα διαφορετικό σχολείο και μια άλλη παιδεία.
  • "Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ξοδεύει τρισεκατομμύρια δραχμές για εξοπλισμούς, που αγγίζουν τα 4, ενώ την ίδια στιγμή οι δαπάνες για την παιδεία ευρίσκονται στο χαμηλό ποσοστό του 4% για αρκετά χρόνια". Με αυτή την επισήμανση το Παράρτημα Αρκαδίας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) χαιρετίζει τον μεγαλειώδη αγώνα των μαθητών, οι οποίοι με ωριμότητα, υπευθυνότητα και συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, παλεύουν για τη διασφάλιση του δικαιώματός τους στη μόρφωση και ενάντια στη μετατροπή τους σε φτηνή εργατική δύναμη.
  • "Πρέπει να γνωρίζει η κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας ότι η νεολαία και ο ελληνικός λαός δεν υποτάχτηκε σε πολύ πιο αυταρχικές κυβερνήσεις", προειδοποιεί το Διοικητικό Συμβούλιο των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ Αθήνας και την καλεί να πάρει πίσω τον αντιεκπαιδευτικό νόμο.
"Τα παιδιά μας πρέπει να νικήσουν"

Επιτροπές Αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους μαθητές συγκροτήθηκαν στην Πάτρα και την Τρίπολη

Δύο Επιτροπές Αλληλεγγύης και Στήριξης του αγώνα των μαθητών δημιουργήθηκαν στην Πάτρα και στην Τρίπολη.Ο στόχος και των δύο Επιτροπών - στις οποίες συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων - είναι κοινός: Να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στις μαθητικές κινητοποιήσεις και να δηλώσουν προς τους αγωνιζόμενους 16χρονους: "είμαστε στο πλευρό σας"!

Στην Πάτρα η Επιτροπή Αλληλεγγύης δημιουργήθηκε από 18 προσωπικότητες, που σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: "Τα παιδιά μας πρέπει να νικήσουν, γιατί είναι η ελπίδα του σήμερα, η δύναμη του αύριο. Τα παιδιά μας ξανάνοιξαν το βιβλίο της Ιστορίας. Δεν είναι σημαντικό μόνο ότι τα αιτήματά τους είναι πράγματι σωστά και δίκαια. Είναι σημαντικό ότι μας "ξυπνούν". Είναι το κίνημα που θέλει τον καινούριο αιώνα να είναι του ανθρώπου". Τα μέλη της Επιτροπής επισημαίνουν ακόμα πως κανείς δεν πρέπει να υποκύψει στη λογική του "κοινωνικού αυτοματισμού" και του "αγανακτισμένου πολίτη". "Δεν πρέπει να γίνουμε η αφορμή για να κινηθούν εναντίον τους οι εισαγγελείς και τα ΜΑΤ. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι πρέπει περήφανα να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους", καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης.

Οι 18 που αποτελούν την Επιτροπή είναι: Ανδρέας Αθανασόπουλος νομαρχιακός σύμβουλος, Δημήτρης Αϊβαλής δημοτικός σύμβουλος Πάτρας, Ανδρέας Αντωνόπουλος πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων, Βασίλης Ασπρούλιας πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, Σπύρος Βουκελάτος δημοτικός σύμβουλος Παραλίας, Κώστας Γεροπαναγιώτης μέλος διοίκησης ΟΕΒΕΣΝΑ, Γιάννης Δημητρόπουλος συνταξιούχος, Νίκος Θεοφιλάτος πρόεδρος ΠΕΑΕΑ, Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της Τοπικής Διοίκησης Οικονομικού Επιμελητηρίου, Διονύσης Καρατζάς ποιητής και καθηγητής, Γιάννης Καφέζας δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πατρών, Χρήστος Κορδάς μέλος Τοπικής Διοίκησης του ΤΕΕ, Παναγιώτης Κοσιώνης δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Ματσώκης αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Κώστας Μυλωνάς πολιτικός μηχανικός, Αγγελική Ξυδία μέλος διοίκησης Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Πελετίδης δημοτικός σύμβουλος και Ηλίας Σπηλιωτόπουλος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσάτιδος.

Τρίπολη

Στην Τρίπολη η Επιτροπή Στήριξης του Μαθητικού Αγώνα απαρτίζεται από 30 προσωπικότητες της πόλης, που σε ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν πως οι μαθητές αντιπαλεύουν αποφασιστικά τον κυβερνητικό εκπαιδευτικό μεσαίωνα, μέσα από πρωτόγνωρες συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, με ωριμότητα και υπευθυνότητα που τρομάζουν όλους εκείνους που ήθελαν αυτή τη γενιά χαμένη.

Παράλληλα οι Επιτροπή καταγγέλλει και καταδικάζει τη μαύρη προπαγάνδα, την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τους φασιστικού τύπου κοινωνικούς αυτοματισμούς που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση μέσα από τους ποικίλους μηχανισμούς της. "Συμπαραστεκόμαστε σ' αυτόν τον αγώνα που είναι το καλύτερο μάθημα αξιοπρέπειας ενάντια στο μάθημα υποταγής και υποτέλειας της κυβέρνησης", επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.

Στην Επιτροπή Στήριξης του Μαθητικού Αγώνα στην Τρίπολη συμμετέχουν οι: Αθανάσιος Ζαρογιάννης μέλος ΔΣ ΕΚΑ, Θεόδωρος Μιχόπουλος μέλος ΔΣ ΕΚΑ, Ιωάννης Στάθας πρόεδρος οικοδόμων Γορτυνίας, Δημήτριος Πάτσης γραμματέας οικοδόμων Γορτυνίας, Βασίλης Δούρος τραπεζοϋπάλληλος, Ευάγγελος Μπρουσκάρης συνδικαλιστής, Νικόλαος Ασημακόπουλος γιατρός, Ευάγγελος Γουργάρης μέλος ΔΣ γονέων Πειραματικού Σχολείου, Τούλα Διαμαντοπούλου μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΕΕΔΥΕ, Σοφία Ζαχαριά εκπαιδευτικός, Φώτης Κονταλώνης έμπορος, Κώστας Κωνσταντινόπουλος δημοτικός σύμβουλος Κλείτορος, Παναγιώτης Νικολόπουλος καθηγητής, Δημήτρης Νικολάου καθηγητής, Παυλίνα Μπιμπίρη καθηγήτρια, Ελένη Παρασκευοπούλου καθηγήτρια, Νικόλαος Πασπάτης πρόεδρος ΠΕΑΕΑ, Αντώνιος Φλώκης πρόεδρος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων, Κώστας Παγανός δημοτικός σύμβουλος Μεγαλόπολης, Κώστας Σοκορέλης,γιατρός δημοτικός σύμβουλος Λαγγαδίων, Στρατής Κουνιάς καθηγητής πανεπιστημίου - δημοτικός σύμβουλος Λεωνιδίου, Παναγιώτης Βουρνάζος δημοτικός σύμβουλος Γόρτυνος - μέλος ΔΣ ΕΤΕ ΔΕΗ ορυχείων, Φάνης Δεληγιάννης μέλος ΔΣ εργαζομένων ΟΤΑ, Θεόδωρος Ρούνης αγρότης - πτηνοτρόφος, Νίκος Τσακανίκας δημοσιογράφος, Κώστας Διαμαντάκος φωτογράφος, Κώστας Καρβέλας γραμματέας εργατών μετάλλου, Θεόδωρος Κολοβός καθηγητής, Γιώργος Λυκομήτρος τραπεζοϋπάλληλος, Δήμος Αναστόπουλος μέλος ΠΣΥΠ ΟΤΕ.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
"Εκλεισε" για φέτος

Φανερή η πρόθεση των ηγετικών πλειοψηφιών στον κλάδο να μην προχωρήσουν σε αγώνες. Σήμερα αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές

Συνεδρίασαν χτες οι τοπικές ΕΛΜΕ της χώρας, μέσα στο κλίμα αναμονής που φρόντισε με το "διάλογο" με την ΟΛΜΕ ο υπουργός Παιδείας. Ωστόσο, όπως φαινόταν από χτες στις γενικές συνελεύσεις επικρατούσε η πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Γενάρη και σήμερα συνέρχεται η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας. Στο μεταξύ, με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο κλάδος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μένει πίσω από τις ανάγκες των καιρών για αγώνες πλάι στους υπόλοιπους φορείς του εκπαιδευτικού κινήματος.Χτες, συνεδρίασε το ΔΣ της ΔΟΕ και πρότεινε γενικές συνελεύσεις των διδασκαλικών συλλόγων από 1 μέχρι 4 Φλεβάρη με πρόταση για 48ωρη απεργία, την οποία δεν προσδιορίζει χρονικά. Ούτε για την ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων ορίζει ημερομηνία και μάλιστα καλεί τους συλλόγους, να στείλουν τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων στα γραφεία της ΔΟΕ με καταστάσεις ψηφισάντων και εγγεγραμμένων και εφόσον κρίνει ότι είναι καταστατικές οι συνελεύσεις θα ορίσει ολομέλεια (!). Το ΔΣ της ΔΟΕ έχει, πάντως, ήδη εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τρεις πρώτες του απογευματινού για αύριο, για να διευκολυνθεί η συμμετοχή στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Ο εκπρόσωπος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" διαφοροποιήθηκε και πρότεινε στο ΔΣ της ΔΟΕ 24ωρη απεργία στις 28 Γενάρη και οι γενικές συνελεύσεις από τις 29 Γενάρη μέχρι τη 1 Φλεβάρη, ολομέλεια προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων στις 2 Φλεβάρη με πρόταση για 24ωρη απεργία στις 5 Γενάρη και συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Επίσης 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Φλεβάρη με συγκεντρώσεις την πρώτη μέρα και γενικές συνελεύσεις των συλλόγων τη δεύτερη.

Η στάση της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΔΟΕ δείχνει καθαρά ότι οι ηγετικές πλειοψηφίες δεν έχουν πρόθεση για αγώνες και επικαλούνται για το σκοπό τις διαδικασίες βάσης. Η ΔΕΕ καλεί τη βάση να πάρει στα χέρια της την υπόθεση σε συντονισμό σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο με τους υπόλοιπους φορείς και να παραμερίσει τις συμβιβασμένες ηγετικές πλειοψηφίες που, με τη στάση τους στην κρίσιμη αυτή καμπή του εκπαιδευτικού κινήματος, παίζουν ανοιχτά αναχωματικό και διασπαστικό ρόλο, υπηρετώντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

"Πλάτη" στην κυβερνητική πολιτική

Σε αγαστή συνεργασία οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΔΗΚΕ ("παραφυάδα" της ΠΑΣΚΕ), στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, αρνούνται με διάφορα προσχήματα τη συμμετοχή του κλάδου στην αυριανή πανελλαδική - πανεργατική 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις.

Στη χτεσινή συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΔΣ Α. Κολλάς,με πρόσχημα ότι "το θέμα είναι εκτός ημερήσιας διάταξης", αρνήθηκε να συζητηθεί σχετική πρόταση των εκπροσώπων της ΔΑΣ την ΕΣΑΚ. Ωστόσο, δεν είχε πρόβλημα να ξεκαθαρίσει ότι ακόμα κι αν το θέμα ήταν στην "ημερήσια διάταξη" δε θα το συζητούσε, γιατί δεν κοινοποιήθηκε στο Συνδικάτο το σχετικό έγγραφο της ΓΣΕΕ! Ολα αυτά βέβαια που επικαλέστηκε ο Α. Κολλάς,ο οποίος σημειωτέον είναι μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, είχαν ένα και μοναδικό στόχο: "Πλάτη" στην κυβερνητική πολιτική, με τα συνδικάτα μακριά από τον αγώνα των μαθητών.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Παιδεία

Η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για την Παιδεία, την Τετάρτη 27 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.Στο κάλεσμα τονίζει ότι "με τις νέες εξελίξεις όλο και πιο επιτακτικά προβάλλει η ανάγκη συγκρότησης πανεκπαιδευτικού παμμαθητικού παλλαϊκού μετώπου".

Ανέντιμες πρακτικές

Στην πρώτη συνάντηση, που είχε ο υπουργός Παιδείας, με επιλεγμένους από τους υφισταμένους του μαθητές, δήθεν εκπροσώπους, ήταν σχετικά προσεκτικός. Αρκέστηκε στην προπαγάνδιση της λεγόμενης μεταρρύθμισης και των... καλών του προθέσεων.

Απ' ό,τι μαθαίνουμε, όμως, δε συνέβη το ίδιο και στη δεύτερη συνάντηση, με μαθητές από την επαρχία. Στη διάρκειά της, ο υπουργός επιχείρησε να συκοφαντήσει και να διαβάλει το Συντονιστικό Αγώνα των σχολείων της Αθήνας, ακόμη και εναντίον, συγκεκριμένων μελών του.

Δεν καταλαβαίνει, άραγε, ο κ. υπουργός, ότι βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια; Η, μήπως, δε γνωρίζει, ότι είναι τουλάχιστον ανέντιμες οι πρακτικές, που ξεδιπλώνει στις κεκλεισμένων των θυρών συναντήσεις;

Βαστάζος της κυβέρνησης η ΑΔΕΔΥ

Με ευθύνη της πράσινης πλειοψηφίας, κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αρνήθηκε πρόταση που έθεσαν τέσσερις σύμβουλοί της, για κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη και συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Οι τέσσερις σύμβουλοι είναι οι Η. Βρεττάκος,Δ. Σπανού,Δ. Αγκαβανάκης και Μπ. Βορτελίνος.Σε κοινή τους ανακοίνωση, επισημαίνουν ότι "για άλλη μια φορά στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε να συμπαραταχτεί με το μαθητικό και το γενικότερο λαϊκό κίνημα στο θέμα της παιδείας". Καλούν τους εργαζόμενους "να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες, να εκδηλώσουν έμπρακτα τη στήριξή τους για την αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, πιέζοντας μέσα από τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής σ' όλους τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας και να δώσουν αγωνιστικό "παρών" στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ