ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η ώρα των νέων

Με αλλαγές στην ενδεκάδα εμφανίζεται σήμερα στο Βύρωνα ο Παναθηναϊκός (3μμ).

Με στόχο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την απρόσμενη ήττα της περασμένης Κυριακής από τον Απόλλωνα, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει σήμερα τον Αθηναϊκό στο Βύρωνα. Οπως τόνισε ο Βελιμίρ Ζάετς: "Ο αγώνας είναι πολύ κρίσιμος για μας. Δεν έχουμε περιθώρια για άλλες απώλειες και πιστεύω ότι με μεθοδικότητα, πρέσινγκ και δύναμη θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης".

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, ο Ζέκο θα κάνει τρεις αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με αυτή της περασμένης βδομάδας. Τις θέσεις των Γιάννη Καλλιτζάκη, Γιώργου Καπουράνη και Θανάση Κολιτσιδάκη θα πάρουν οι Γκούμας, Αλεξόπουλος και ένας εκ των Κόλα, Γ.Σ. Γεωργιάδη: "Ομάδα που χάνει αλλάζει. Ομως εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να κάνω περισσότερες από τρεις αλλαγές", υποστήριξε ο τεχνικός του τριφυλλιού. Τις άλλες θέσεις θα πάρουν: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Μάρκος, Βαζέχα, Λυμπερόπουλος, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης. Να σημειωθεί ότι ο Ζάετς απαντώντας στην επίθεση Γκέραρντ (τον κατηγόρησε ότι "άρπαξε" των Κωνσταντινίδη και δεν έδωσε στον ΟΦΗ τον Γ.Σ. Γεωργιάδη) είπε: "Δεν ασχολούμαι μαζί του. Ας μην ψάχνει δικαιολογίες από την ήττα με τον Ολυμπιακό". Βεντέτα!

Συγγνώμη Καλλιτζάκη

Ο Καλλιτζάκης κατέθεσε χτες την έγγραφη απολογία του στην ΠΑΕ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο διεθνής αμυντικός ζητάει συγνώμη για τη συμπεριφορά του και τονίζει ότι όλα έγιναν πάνω στα νεύρα του.

Απόφαση θα παρθεί από τον πρόεδρο Γ. Βαρδινογιάννη την ερχόμενη βδομάδα.

Στο στρατόπεδο του Αθηναϊκού επικρατεί αισιοδοξία. Ο Γιάννης Παθιακάκης τονίζει: "Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, όμως μπορούμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα". Με τη σειρά του ο νεοαποκτηθείς Στέλιος Κοζανίδης συμπληρώνει: "Παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ακόμη και τη νίκη".

Ο αγώνας αρχίζει στις 3μμ (ΣΟΥΠΕΡ ΣΟΠΡΤ).

Στο μικρό τελικό

Η Εθνική Νέων έχασε με 4-1 από την Ισπανία και θα παίξει στο μικρό τελικό με την Πορτογαλία στο "Μερίντιαν Καπ"

Η Εθνική Νέων έφτασε στην ...πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Εχασε χτες από την αντίστοιχη της Ισπανίας με 4-1 και αποκλείστηκε από τον τελικό του "Μερίντιαν Καπ". Ετσι τώρα θα διεκδικήσει την τρίτη θέση απ' την "οικοδέσποινα" Πορτογαλία, που έχασε στον άλλο ημιτελικό από τη Νιγηρία με 0 - 2.

Οι παίχτες του Γ. Κεφαλίδη στο πρώτο ημίχρονο έδειξαν καλύτερη ψυχολογία, ήταν πιο ώριμοι και κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς με γκολ του Κωνσταντινίδη(15). Μάλιστα έχασαν 2 - 3 ευκαιρίες να μεγαλώσουν τη διαφορά. Οι Ισπανοί δεν πέτυχαν την ισοφάριση με τον Γκοζάλεθ (δοκάρι στο 16), αλλά με αυτογκόλ του Αντώνενα (47).

Το σημείο αυτό αποδείχτηκε καθοριστικό, αφού απ' το ζενίθ η ψυχολογία έφτασε στο ναδίρ και οι Ιβηρες επέβαλαν τον ρυθμό τους. Στηριζόμενοι στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και τη συνεχή κινητικότητα, κυριάρχησαν και πέτυχαν τρία ακόμα γκολ με τους Σάντσεθ (61), Χερνάντεθ (73), Λεόθ (88) που είχε δύο δοκάρια (84, 90) και πήραν την πρόκριση.

Αγωνίστηκαν οι Κοτσώλης, Βεκόπουλος, Νάστος, Ταβλαρίδης (64 Σπυράκος), Αντώνενας (72 Περάκης), Κυριαζής, Βενέτης, Κωνσταντινίδης, Βακουφτσής, Πατσατζόγλου, Γαβριλόπουλος (44 Κατσαβάκης).

Πάντως, ανεξάρτητα απ' τη θέση που τελικά θα καταλάβει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η αποστολή του στο τουρνουά αυτό πρέπει να θεωρηθεί επιτυχημένη. Η εν γένει εικόνα που παρουσίασε η Εθνική ήταν ικανοποιητική και, το κυριότερο, άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Τα παιδιά αυτά απέδειξαν πως διαθέτουν ταλέντο και δυνατότητες. Σ' άλλους πέφτει πλέον το βάρος της αξιοποίησής τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
"Ουδέν σχόλιον" για Καλιτζάκη, Ουζουνίδη

"Διώξτε το άγχος". Αυτό είναι το σύνθημα που θέλει να περάσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στους παίκτες του Ολυμπιακού ενόψει του αυριανού ματς με τον Ηρακλή στο... καταραμένο στάδιο Καραϊσκάκη: "Πρέπει να αποβάλουμε το άγχος, να απαλλαγούμε από την πίεση και το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι μόνο το παιχνίδι", τονίζει ο Ντούσκο για να συνεχίσει: "Ο Ηρακλής τελευταία είναι σε καλή κατάσταση, αφού μάλιστα έκανε και αρκετές μεταγραφές. Είναι μια δυνατή ομάδα. Από τη μεριά μας και εμείς ενισχυθήκαμε στις μεταγραφές και πρέπει να αποδείξουμε ότι δίκαια είμαστε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Με τη δεδομένη βοήθεια του κόσμου νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης". Τέλος, σε ερώτηση που ήθελαν τον Ολυμπιακό να κινείται για την απόκτηση των Καλιτζάκη, Ουζουνίδη, ο Μπάγεβιτς δήλωσε λακωνικά: "Ουδέν σχόλιον".

Στον αγωνιστικό τομέα χτες ο τεχνικός των Πειραιωτών ξεκίνησε στο δίτερμα της προπόνησης με τους βασικούς και τους τρεις νέους παίκτες που ήρθαν το Γενάρη στο λιμάνι. Ο Σίνιτσα Γκόγκιτς και ο Γιώργος Ανατολάκης θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι, ενώ όσον αφορά τον Στέλιο Σφακιανάκη θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή. Ετσι, εκτός απροόπτου οι "ερυθρόλευκοι" θα παραταχθούν με τους: Ελευθερόπουλο, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδη, Ανατολάκη, Νταμπίζα, Καραπιάλη, Αλεξανδρή, Πασσαλή, Σφακιανάκη, Γεωργάτο και Γκόγκιτς.Στις 2.30μμ έξω από τη θύρα 7 θα τελεστεί το καθιερωμένο μνημόσυνο για τα θύματα της αποφράδας μέρας του Φλεβάρη του 1981. Θα παραστούν ο πρόεδρος, οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία.

Στη Ν. Σμύρνη (17.00, απευθείας ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) ανοίγει σήμερα η αυλαία της 19ης αγωνιστικής στη Β Εθνική, όπου ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Πανιώνιος υποδέχεται τον Πανσερραϊκό. Οι "κυανέρυθροι" θέλουν να συνεχίσουν το επιτυχημένο σερί των τελευταίων αγωνιστικών απέναντι στον Πανσερραϊκό, που ψάχνει σανίδα σωτηρίας ώστε να αποφύγει το υποβιβασμό.

ΑΕΚ
Προφυλάσσει τον Μπατίστα

Τρίτωσαν τα προβλήματα για τον Π. Ραβούση ενόψει του αγώνα με τον ΟΦΗ. Στη χτεσινή τελευταία προπόνηση δε συμμετείχε ο Ντ. Μπατίστα και κατά πάσα πιθανότητα δε θ' αγωνιστεί αύριο. Ετσι, μετά τους Σαβέβσκι, Μαχαιρίδη, οι τραυματισμοί μάλλον στερούν από το "δικέφαλο" ένα ακόμα σημαντικό στέλεχός του. Ο Ραβούσης προτιμά να προφυλάξει τον Μπατίστα για να τον έχει έτοιμο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο 42χρονος τεχνικός καλείται λοιπόν να καλύψει τρία κενά και όπως φάνηκε από τη χτεσινή προπόνηση, έχει καταλήξει πώς. "Αντί Σαβέβσκι" θα είναι ο Μαλαδένης, αμυντικό χαφ θα παίξει ο Βλάχος, ενώ τη θέση του Μπατίστα μάλλον θα πάρει ο Μαρτσέλο. Αναμένεται λοιπόν να χρησιμοποιήσει αρχικά τους Ατματζίδη, Μπορμπόκη, Κασάπη, Ντόμπος, Κωστένογλου, Μαλαδένη, Κετσπάγια, Βλάχο, Μαρτσέλο, Κωστή, Νικολαϊδη.

Το παιχνίδι στη Ν. Φιλαδέλφεια (20.00, SUPERSPORT) θα γίνει υπό το βλέμμα του Ζοέλ Μπατς (βοηθός προπονητή στην Παρί Σεν Ζερμέν). Στο μυαλό των γηπεδούχων όμως δε θα είναι ο κατάσκοπος των Γάλλων αλλά οι Κρητικοί, γιατί δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Κάθε απώλεια (ιδίως... σπιτική) μπορεί να στοιχίσει αφού θα τους απομακρύνει απ' το κυνήγι του Ολυμπιακού.

"Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε από τις απουσίες του ΟΦΗ και την εικόνα που δείχνει τον τελευταίο καιρό. Παραμένει πάντα υπολογίσιμος, θα "χτυπήσει" το παιχνίδι αφού στοχεύει σε έξοδο στο ΟΥΕΦΑ. Χρειάζεται να δείξουμε προσοχή και σοβαρότητα. Μπορούμε να πάρουμε τη νίκη, αρκεί να τα δώσουμε όλα", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Π. Ραβούσης.

Αγώνας δίχως αύριο είναι ο σημερινός για τον Παναθηναικό στο Βύρωνα

Αγώνας δίχως αύριο είναι ο σημερινός για τον Παναθηναϊκό στο Βύρωνα κόντρα στον Αθηναϊκό



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ