Σάββατο 8 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στο μικρό τελικό

Η Εθνική Νέων έχασε με 4-1 από την Ισπανία και θα παίξει στο μικρό τελικό με την Πορτογαλία στο "Μερίντιαν Καπ"

Η Εθνική Νέων έφτασε στην ...πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Εχασε χτες από την αντίστοιχη της Ισπανίας με 4-1 και αποκλείστηκε από τον τελικό του "Μερίντιαν Καπ". Ετσι τώρα θα διεκδικήσει την τρίτη θέση απ' την "οικοδέσποινα" Πορτογαλία, που έχασε στον άλλο ημιτελικό από τη Νιγηρία με 0 - 2.

Οι παίχτες του Γ. Κεφαλίδη στο πρώτο ημίχρονο έδειξαν καλύτερη ψυχολογία, ήταν πιο ώριμοι και κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς με γκολ του Κωνσταντινίδη(15). Μάλιστα έχασαν 2 - 3 ευκαιρίες να μεγαλώσουν τη διαφορά. Οι Ισπανοί δεν πέτυχαν την ισοφάριση με τον Γκοζάλεθ (δοκάρι στο 16), αλλά με αυτογκόλ του Αντώνενα (47).

Το σημείο αυτό αποδείχτηκε καθοριστικό, αφού απ' το ζενίθ η ψυχολογία έφτασε στο ναδίρ και οι Ιβηρες επέβαλαν τον ρυθμό τους. Στηριζόμενοι στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και τη συνεχή κινητικότητα, κυριάρχησαν και πέτυχαν τρία ακόμα γκολ με τους Σάντσεθ (61), Χερνάντεθ (73), Λεόθ (88) που είχε δύο δοκάρια (84, 90) και πήραν την πρόκριση.

Αγωνίστηκαν οι Κοτσώλης, Βεκόπουλος, Νάστος, Ταβλαρίδης (64 Σπυράκος), Αντώνενας (72 Περάκης), Κυριαζής, Βενέτης, Κωνσταντινίδης, Βακουφτσής, Πατσατζόγλου, Γαβριλόπουλος (44 Κατσαβάκης).

Πάντως, ανεξάρτητα απ' τη θέση που τελικά θα καταλάβει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η αποστολή του στο τουρνουά αυτό πρέπει να θεωρηθεί επιτυχημένη. Η εν γένει εικόνα που παρουσίασε η Εθνική ήταν ικανοποιητική και, το κυριότερο, άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Τα παιδιά αυτά απέδειξαν πως διαθέτουν ταλέντο και δυνατότητες. Σ' άλλους πέφτει πλέον το βάρος της αξιοποίησής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ