ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΑΣ και "διάλογο" προσφέρει η κυβέρνηση

Μ' άδεια χέρια έφυγαν οι συνταξιούχοι απ' τις συταντήσεις τους με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

Στον κοινωνικό διάλογο που θα ξεκινήσει η κυβέρνηση προς το τέλος του μήνα, παρέπεμψε "ξερά" τους συνταξιούχους ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μ. Παπαϊωάννου.Ο υπουργός συναντήθηκε, χτες, με τους συνταξιούχους ΙΚΑ και ΤΣΑ, αλλά δε δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση κάποιου αιτήματός τους.

Νωρίτερα, τους συνταξιούχους δέχτηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Χρ. Πρωτόπαππας.Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δ. Μαυροδόγλου,του έδωσε το υπόμνημα με τα αιτήματά τους και του είπε χαμογελώντας πικρά: "Κάποτε, από μία άλλη θέση αυτά τα υπεράσπιζες. Τώρα, άλλαξαν τα πράγματα. Είσαι εξουσία"...

Ο Χρ. Πρωτόπαπας δεν απάντησε τίποτε, ενώ στη συνέχεια απ' τη μια εκθείαζε την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης και από την άλλη δήλωνε ότι κατανοεί τα προβλήματά τους, ότι υπάρχουν συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας και ότι "πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αλλάξουν οι τρεις αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ".

Ο Δ. Μαυροδόγλου εξέθεσε στον υφυπουργό Εργασίας για μία ακόμη φορά τα αιτήματα των συνταξιούχων: Για τη φορολογία που επιβλήθηκε στις συντάξεις πριν ακόμη δοθεί η αύξηση - κοροϊδία που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στο ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων), που μέχρι στιγμής το παίρνουν μόνο 180.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ και άλλοι 120.000 άλλων Ταμείων."Δεν μπορεί - τόνισε - μ' αυτή την "παροχή" να λέει η κυβέρνηση ότι έχει ξοφλήσει με το οικονομικό πρόβλημα των συνταξιούχων. Θέλουμε επανασύνδεση των κατωτάτων συντάξεων με τα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη. Μ' αυτή την πολυετή αποδέσμευση κάθε συνταξιούχος έχει χάσει ένα εκατομμύριο δραχμές".

Ο Χρ. Πρωτόπαππας δεν έκανε λόγο για επανασύνδεση των κατωτάτων συντάξεων με τα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη, που αποτελεί το βασικότερο αίτημα των συνταξιούχων, αλλά επέμεινε στα ΕΚΑΣ. "Το ότι 300.000 άνθρωποι πήραν κάποια χρήματα είναι κάτι που δεν μπορεί να μηδενιστεί", είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τα πρώτα μεγάλα βήματα με την καταβολή των ΕΚΑΣ, τα οποία - όπως είπε - θα πάρουν τιμαριθμική αναπροσαρμογή και θα επεκταθούν, χωρίς να διευκρινίσει σε ποια κατεύθυνση και πότε θα γίνει αυτό.

Για τους τρεις ασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ, ο Χρ. Πρωτόπαππας δήλωσε ότι έχουν ταμειακό χαρακτήρα, δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τους αλλάξει, καθώς "προχωράει η σταθεροποίηση της οικονομίας". Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της ένταξης του ΟΓΑ στο ΙΚΑ, είπε "αυτό είναι πραγματικό πρόβλημα. Το ΙΚΑ αντέχει κι ελπίζω να αντέξει πολύ ακόμη". Αργότερα, με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, για το ίδιο θέμα σημείωσε ότι με την ενοποίηση δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα, αφού "θα υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ ΙΚΑ και ΟΓΑ".

Ο Δ. Μαυροδόγλου υπενθύμισε στον υφυπουργό Εργασίας τις δεκάδες συναντήσεις που είχαν τα τελευταία δύο χρόνια με τους δύο πρωθυπουργούς και διαφόρους υπουργούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. "Μας έδωσαν δίκιο και μας έδειξαν συμπάθεια. Αυτά, όμως, δε γεμίζουν το στομάχι", του είπε και κατέληξε: "Θέλουμε η κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματά μας. Μέχρι να γίνει αυτό, εμείς θα αγωνιζόμαστε".

Ολη αυτή την ώρα, δεκάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΤΣΑ, περίμεναν έξω από το υπουργείο το αποτέλεσμα των συναντήσεων, φωνάζοντας συνθήματα. Η απάντηση του Δ. Μαυροδόγλου τους εξαγρίωσε. "Είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση δε σκέφτεται να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας - τους είπε. Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Ο διάλογος που ξεκινάει η κυβέρνηση είναι παραπλανητικός. Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί. Ολοι στη συγκέντρωση στις 27 Φλεβάρη στην πλατεία Κάνιγγος". Και οι συνταξιούχοι, πριν διαλυθούν, ύψωσαν τις γροθιές τους και με μια φωνή, σαν να ήταν συνεννοημένοι, φώναξαν: "Ο αγώνας τώρα συνεχίζεται".

Ρεπορτάζ:

Ελενα ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ

Κραυγή οργής από εφτά πόλεις

Τα περήφανα γηρατειά της επαρχίας έδωσαν ραντεβού στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας στις 27 Φλεβάρη

Μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες οργάνωσαν οι τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα (ΣΕΑ) σε εφτά ακόμα πόλεις.

Στη Θεσσαλονίκη συνταξιούχοι από όλα τα ταμεία συγκεντρώθηκαν στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και μετά από πορεία στο κέντρο της πόλης κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου επέδωσαν ψήφισμα. Μετά τη συγκέντρωση και τις ομιλίες στο ΕΚΘ οι συνταξιούχοι με συνθήματα "Δώστε πίσω τα κλεμμένα" και "Οχι στη λιτότητα και την ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία" πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης. Στη συμβολή των δρόμων Εγνατίας και Βενιζέλου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα, ενώ έξω από το ΥΜΑΘ παρέμειναν για μισή ώρα, αποκλείοντας την κυκλοφορία στην Αγίου Δημητρίου.

Ο πρόεδρος της ΣΕΑ Θεσσαλονίκης Γιώργος Ραφαηλίδης,μιλώντας στη συγκέντρωση, προειδοποίησε την κυβέρνηση πως τα περήφανα γηρατειά της χώρας δεν πρόκειται να υποκύψουν στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης που επιδεικνύει απέναντι στους λαϊκούς αγώνες και κάλεσε τις οργανώσεις των συνταξιούχων να προετοιμαστούν αγωνιστικά για το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 27 Φλεβάρη. Οπως επίσης τόνισε ο πρόεδρος συνταξιούχων τουΤΣΑ Δημ. Βλαχόπουλος οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να παλεύουν για ανθρώπινες συντάξεις και περίθαλψη κόντρα σε όσους κάνουν πως δε βλέπουν και δεν ακούν τα προβλήματα των ηλικιωμένων.

Συγκεντρώσεις σεΚαβάλα και Βέροια

Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν χτες στην Καβάλα και στη Βέροια.

Η συγκέντρωση στην Καβάλα έγινε στο Εργατικό Κέντρο και οργανώθηκε απ' το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ η "Ενσωμάτωση" και τους συνταξιούχους του ΤΣΑ. Ο ομιλητής της συγκέντρωσης, πρόεδρος της "Ενσωμάτωσης", Γρηγόρης Μπαχάρης ανέπτυξε στους συνταξιούχους τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι και επισήμανε το απαράδεκτο γεγονός ότι με τη σύνταξη του Φλεβάρη αντί για αύξηση οι συνταξιούχοι πήραν λιγότερα χρήματα με την αύξηση της φορολογίας! Τόνισε ότι συνεχίζεται η ανάλγητη πολιτική σε βάρος των απομάχων της δουλιάς και την ανάγκη ενωτικού, μαζικού, αγωνιστικού μετώπου των συνταξιούχων, που πρέπει να εκδηλωθεί στην πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων στην Αθήνα. Στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης που πραγματοποιείται στην Καβάλα στις 18.2.97, ημέρα Τρίτη, στο ΕΚΚ θα γίνει σύσκεψη όλων των διοικήσεων των συνταξιουχικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ κλπ.), στην οποία θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ ΟΚΑ Διαμαντής Μαυριδόγλου,σαν εκπρόσωπος της ΣΕΑ.

Μετά την ομιλία του Γρηγόρη Μπαχάρη εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα διαμαρτυρίας και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας, με κατεύθυνση τη Νομαρχία όπου επιδόθηκε το ψήφισμα, το οποίο θα επιδοθεί στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, τα κόμματα και τα ΜΜΕ.

Στη Λάρισα

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν χτες οι συνταξιούχοι της Λάρισας.

Στη συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γ. Μπακλαβάς,πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας, ο οποίος αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η αντισυνταξιουχική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης (συντάξεις πείνας, ανατιμήσεις σε φάρμακα, τιμολόγια ΔΕΚΟ, φορολογία κ. ά.) και στα αιτήματα των συνταξιούχων (επανασύνδεση κατωτέρων συντάξεων με τις αυξήσεις της ΓΣΣΕ, κατάργηση αντιασφαλιστικών νόμων, έλεγχος στις τιμές πλατιάς κατανάλωσης, μείωση της συμμετοχής στην τιμή των φαρμάκων κ. ά.). Τόνισε επίσης ότι οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγώνες για τη λύση των προβλημάτων τους.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στη Νομαρχία, όπου παραδόθηκε το ψήφισμα στον νομάρχη Γ. Φλώρο.

Πανηπειρωτική στα Γιάννενα

Στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων συγκεντρώθηκαν χτες οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και του ΤΣΑ από τα Γιάννενα,την Πρέβεζα και την Αρτα.Στη συγκέντρωση εγκρίθηκε ψήφισμα με τα βασικά αιτήματα των συνταξιούχων και αμέσως μετά ακολούθησε πορεία, η οποία κατέληξε στην έδρα της Περιφέρειας και επιδόθηκε ψήφισμα στον περιφερειάρχη.

Ο περιφερειάρχης αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των συνταξιούχων, αλλά επικαλέστηκε και το - δήθεν - ανεπίτρεπτο της οικονομικής κατάστασης. Βέβαια οι συνταξιούχοι δεν άφησαν χωρίς απάντηση τα επιχειρήματά του, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση αποδεικνύεται φειδωλή στα οικονομικά κίνητρα προς τους εκπροσώπους του πλούτου.

Στο Αγρίνιο έγινε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και οι ομιλητές κατήγγειλαν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Στο τέλος της συγκέντρωσης εγκρίθηκε ψήφισμα.

Δυναμική και μαζική ήταν η κινητοποίηση των συνταξιούχων όλων των Ταμείων στην Πάτρα.Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στις 10.30 π.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης και αργότερα έκαναν πορεία στη Νομαρχία, όπου επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στο κοινό Μέτωπο αυτών που αγωνίζονται

Μαχητικές ήταν και χτες οι συγκεντρώσεις, όπου οι συνταξιούχοι έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 27 του Φλεβάρη

Δυο μηνύματα έστειλαν χτες οι συνταξιούχοι με τις συγκεντρώσεις σε οχτώ πόλεις της χώρας:

  • Οτι η γενιά που έχτισε τη μεταπολεμική Ελλάδα δεν πρόκειται να υποκύψει στον εκσυγχρονιστικό αυταρχισμό της κυβέρνησης και ότιμαζί με τους άλλους εργαζόμενους και αδικημένους θα αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
  • Εδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού στην Αθήνα στις 27 Φλεβάρη 1997, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Χτες στην πλατεία Κάνιγγος οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι Ομοσπονδίες συνταξιούχων του ΙΚΑ και του ΤΣΑ. Την αλληλεγγύη τους στους συγκεντρωμένους εξέφρασαν ο πανελλήνιος σύλλογος συνταξιούχων των ΕΛΤΑ, ο σύλλογος των συνταξιούχων εκτελωνιστών και των συνταξιούχων σιδηροδρομικών. Στη συγκέντρωση, καθώς και στην πορεία και στις συναντήσεις που ακολούθησαν, παραβρέθηκαν οι Γ. Σταυρόπουλος και Γ. Μανωλάκος από τη ΓΣΕΕ και ο Δ. Κυπραίος από το ΕΚΑ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δ. Μαυροδόγλου,εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ενάντια στους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους καθηγητές, τους δασκάλους, τους δημόσιους υπάλληλους, "ενάντια γενικά σε κάθε Ελληνα που αγωνίζεται".

Απαντώντας σε πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη ότι αδίκως τον κατηγορούν για ανάλγητη πολιτική, ο Δ. Μαυροδόγλου είπε: "Εκείνο που απαντάει στον κ. πρωθυπουργό είναι τα έργα και αυτά λένε ακριβώς το αντίθετο. Με βάση τα έργα κρίνουμε εμείς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Επομένως, γι' αυτά που λέει ο πρωθυπουργός - ότι δήθεν δεν εφαρμόζει ανάλγητη πολιτική - τι παραπάνω να πούμε εμείς απ' αυτά που λένε οι καθηγητές, οι αγρότες, οι πάντες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαψεύδεται από την πολιτική που εφαρμόζει στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους".

Τέλος, ο Δ. Μαυροδόγλου προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι, παρά τα πολλά χρόνια τους, δεν πρόκειται να "το βάλουν κάτω" και κάλεσε τους συγκεντρωμένους στην πανελλαδική κινητοποίηση της 27ης Φλεβάρη 1997.

Ο Δ. Κούστας,από την Ομοσπονδία του ΤΣΑ, κάλεσε την κυβέρνηση "να προχωρήσει στην επανασύνδεση αν θέλει να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο" και κατέληξε: "Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης δε θα περάσει. Θα σπάσει στο κοινό μέτωπο αυτών που αγωνίζονται".

Ο Δ. Κούστας διάβασε το ψήφισμα με τα αιτήματά τους και ακολούθησε πορεία με προορισμό το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η πορεία ήταν δυναμική.

Σε όλη τη διαδρομή οι συνταξιούχοι, ακούραστοι, φώναζαν συνθήματα: "Δεν είμαστε ζητιάνοι, δε θέλουμε ΕΚΑΣ, απαιτούμε 20 γιατί μας τα χρωστάν","Το δυόμισι συν τρία, είναι κοροϊδία, μάς καταδικάζει σε φτώχεια κι ασιτία","Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση","Τα πλούτη, τα παλάτια εμείς τα χτίσαμε, ακόμη πολεμάμε δεν ξοφλήσαμε" και "Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία".

Διημερίδα του 3ου Νοσοκομείου του ΙΚΑ

Αρχίζει το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο η 1η Επιστημονική Διημερίδα που διοργανώνει το 3ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ. Σκοπός της διημερίδας είναι η ανάδειξη της πλευράς εκείνης της ιατρικής η οποία δεν είναι τόσο λαμπερή όπως αυτή που ασκείται σε μονάδες υψηλής εξειδίκευσης, αλλά είναι εξίσου ουσιαστική και χρήσιμη.

Στη διημερίδα θα ακουστούν απόψεις διακεκριμένων επιστημόνων για την "την προοπτική των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας", για τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας και για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις.

Λεζάντες σελ. 14

"Το δυόμισι συν τρία είναι κοροϊδία, μας καταδικάζει σε φτώχεια κι ασιτία", ήταν ένα απ' τα συνθήματα των συνταξιούχων

Απ' τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Χρ. Πρωτόππαπα (κάτω).

Την ίδια ώρα οι συγκεντρωμένοι συνταξιούχοι έξω απ' το υπουργείο Εργασίας φώναζαν συνθήματα (αριστερά)

Σε όλες τις συγκεντρώσεις οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν τη θέλησή τους να μην υποχωρήσουν μέχρι να δικαιωθούν

Αντιπροσωπευτικό προεδρείο στην ΠΟΕΔΗΝ

Συγκροτήθηκε σε σώμα η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που εκλέχτηκε από το 8ο (έκτακτο) Συνέδριο. Η συγκρότηση της ΕΕ έγινε σε αντιπροσωπευτική βάση και η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Στο προεδρείο εκλέχτηκαν οι παρακάτω: Πρόεδρος: Γ. Λοβέρδος (ΠΑΣΚΕ). Αντιπρόεδρος: Λ. Μεθωνιού - Σκορπίδα ("Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"). Γραμματέας: Δ. Παππάς (ΔΑΚΕ). Ταμίας: Στ. Κουτσουμπέλης (ΠΑΣΚΕ). Αναπληρωτής γραμματέας: Ν. Μπούρας (ΠΑΣΚΕ).

Τα υπόλοιπα μέλη της 9μελούς ΕΕ είναι: Σπ. Κοντομήτσος και Δ. Μαυροματίδης (ΠΑΣΚΕ), Αντ. Παπάζογλου ("Υγειονομική Πρωτοβουλία") και Ερ. Κασσές (ΔΑΚΕ).

Η εκλογή της ΕΕ έγινε με βάση το 27μελές Γενικό Συμβούλιο. Στο Συνέδριο αποφασίστηκε η διεύρυνση του ΓΣ σε 33 μέλη. Σύμφωνα με δήλωση της ΠΑΣΚΕ - που έχει την απόλυτη πλειοψηφία - στη διευρυμένη νέα ΕΕ θα εκπροσωπηθεί στο προεδρείο και η παράταξη της "Υγειονομικής Πρωτοβουλίας".

Η πολιομυελίτιδα ξαναχτυπά την πόρτα

Η πολιομυελίτιδα είναι ένας παλιός γνώριμος που μας χτυπά την πόρτα και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε μαζικά και συντονισμένα. Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον υφυπουργό Υγείας Μανώλη Σκουλάκη,κατά τη διάρκεια της χτεσινής πρώτης μέρας της σύσκεψης που γίνεται στην Αθήνα, με θέμα "Συντονισμός μαζικών εκστρατειών εμβολιασμού κατά της Πολιομυελίτιδας σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες" και διοργάνωσε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Μ. Σκουλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε μεταξύ άλλων: "Για την Ελλάδα, χάρη στον μαζικό εμβολιασμό του παιδικού πληθυσμού, αλλά και την επαγρύπνηση των υπηρεσιών, η πολιομυελίτιδα αποτελεί παρελθόν". Πλην όμως, συνέχισε, ο Μ. Σκουλάκης, τα τελευταία πέντε χρόνια παρατηρήθηκαν 5 σποραδικά κρούσματα σε ανεμβολίαστα άτομα που ανήκαν σε μετακινούμενους πληθυσμούς. Κλείνοντας ο υφυπουργός επισήμανε ότι την πολιομυελίτιδα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε στηριζόμενοι τόσο στην επιστημονική γνώση όσο και στις διαθέσιμες δομές υπηρεσιών δημόσιας υγείας, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ