ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδημοκρατικό παραλήρημα και αντιΚΚΕ υστερία

Η επιστολή Γιαννόπουλου στην ΕΣΗΕΑ συνιστά μνημείο "φαυλότητας" και αυταρχικής εκτροπής, στην οποία η "σιωπή" της κυβέρνησης προσδίδει χαρακτήρα απρόβλεπτης διάστασης

Η επιστολή Γιαννόπουλου προς την ΕΣΗΕΑ ανήκει στα μνημειώδη κείμενα του "νέου" και "εκσυγχρονιστικού" ήθους και ύφους της κυβέρνησης Σημίτη. Ο πρωθυπουργός, προσωπικά, και η κυβέρνησή του είναι υπόλογοι για τη στήριξη, υπόθαλψη και καθοδήγηση ενός υπουργού, ο οποίος:

1. Μετά τα εξώδικα και τις απειλές κατά μιας εφημερίδας, του "Ρ", φτάνει στο επόμενο στάδιο, που δεν είναι άλλο από το να "επιχειρηματολογεί", παρέχοντας, ούτε λίγο - ούτε πολύ, το "θεωρητικό θεμέλιο", σε όσους θα ήθελαν να τεθεί μέχρι και εκτός νόμου ο "Ρ"! Τα σχόλια και οι απόψεις της εφημερίδας- κατά τον Γιαννόπουλο - "στοχεύουν την ίδια τη δημοκρατία" (!) και αναρωτιέται: "Εχουν σχέση αυτά με πολιτισμό ή δημοκρατία;" (!) και καταλήγει, κραδαίνοντας το δάχτυλο προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο κατηγορεί για "κομμουνιστοφιλία" (!): "Δε γνωρίζω πόσοι συμπορεύεστε με το ΚΚΕ της λάσπης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αλλά το γεγονός ότι το 95% του ελληνικού λαού τσάκισε αυτή τη βρώμικη νοοτροπία, δε δίνει σε κανένα το δικαίωμα να παίζει με την ίδια τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία"!!!

2. Η άποψη περί "δημοκρατίας" του υπουργού Δικαιοσύνης ταυτίζεται με την αντίληψή του για απαγόρευση όποιας κριτικής δεν του αρέσει, εκ μέρους του Τύπου! Σύμφωνα με την παραπάνω λογική, "απαγορεύεται" η κριτική προς δημόσια πρόσωπα, εφόσον αυτή δεν είναι αρεστή στους κρινόμενους. Για να στηρίξει τον παραπάνω πρωτοφανή αυταρχισμό, ο Ε. Γιαννόπουλος αναγορεύεται αυτοκλήτως σε "συνήγορο υπεράσπισης" όσων δημόσιων προσώπων ο "Ρ" έχει σχολιάσει, κρίνει και επικρίνει λεγόμενα ή πράξεις τους. Κατά τον υπουργό, ο Τύπος δεν μπορεί να σχολιάζει, όχι μόνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ούτε υπουργούς της κυβέρνησης, ούτε κόμματα, ούτε δημοσιογράφους, ούτε, γενικώς, δημόσια πρόσωπα!

3. Κατά το πρότυπο της σύστασής του προς τους κομμουνιστές (μην το παρατραβάτε γιατί θα βρεθεί κάποιος που θα επαναφέρει τις διατάξεις του "ιδιώνυμου" και του νόμου 509!), ο Γιαννόπουλος απειλεί το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου. Με αφορμή ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ομόφωνα καταδίκασε τη στάση του υπουργού ενάντια στο "Ρ", φτάνει σε απροσδόκητους εκβιασμούς του τύπου: "Κατάργησε το ΠΑΣΟΚ την περιύβριση αρχής. Τι βγαίνετε εσείς να κάμετε. Να δώσετε επιχειρήματα εναντίον του μέτρου;"!

4. Ταυτόχρονα με τις απειλές, έχουμε το πρωτόγνωρο φαινόμενο ένας πολιτικός, και μάλιστα υπουργός της Δικαιοσύνης, να υπαγορεύει το πώς θα λειτουργεί ένα θεσμικό, συνδικαλιστικό όργανο. Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων! "Εστω και συντεχνιακά δε μένατε τουλάχιστον ουδέτεροι;", είναι η σύσταση του Ε. Γιαννόπουλου προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, επειδή αψήφησε το ύφος του και κατάγγειλε την "απαράδεκτη προσπάθεια για περιστολή της ελευθερίας του Τύπου", που συνιστά το εξώδικο κατά του "Ρ". Κατά τον Ε. Γιαννόπουλο, η στάση της ΕΣΗΕΑ συνιστά "αυθάδεια", "παραβίαση των δημοσιογραφικών αρχών" και "υπόθαλψη της παρανομίας"!

5. Μετά τα παραπάνω, δεν έχει κανένα πρόβλημα ο υπουργός να επαναφέρει το πρωτάκουστο, που ζητά στο εξώδικό του. Να ζητά, δηλαδή, από το "Ρ", να αποκηρύξει (!), να επανορθώσει (!), να ανακαλέσει (!), το κείμενο ενός μαζικού φορέα, και συγκεκριμένα της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών! Δηλαδή, κατά τον Ε. Γιαννόπουλο, οι εφημερίδες και συνολικά τα ΜΜΕ έχουν "υποχρέωση" να λογοκρίνουν (!) ή στην καλύτερη περίπτωση να αποκηρύσσουν (!) τις θέσεις μαζικών και κοινωνικών φορέων, όταν αυτές δεν εναρμονίζονται με τις απόψεις των κυβερνώντων! Εν προκειμένω, ζητά από το "Ρ" να αποκηρύξει τη θέση της Πανθεσσαλικής, ότι μετά από εκβιασμούς του Γιαννόπουλου σε εισαγγελείς και δικαστές στήθηκε βιομηχανία δικών εναντίον τους. Και αυτό όταν στις 10 - 2 - 97 έχει δηλώσει ο ίδιος για τους αγρότες: "Επιχείρησαν να διακόψουν τις συγκοινωνίες. Η πράξη τους αυτή αποτελεί προσβολή του Συντάγματος, της έννομης τάξης και του Ποινικού Κώδικα. Τους προειδοποίησα στις 16 - 12 - 96 ότι θα μπλέξουν με τις μη νόμιμες ενέργειές τους και θα καταλήξουν στα δικαστήρια, όπου θα ζητούν έλεος για αθώωση, αλλά δε συμμορφώθηκαν"!

6. Στα πλαίσια της απεγνωσμένης προσπάθειας να αντιστρέψει την πραγματικότητα και από θύτης να εμφανισθεί ως "θύμα" (!), ο Ε. Γιαννόπουλος δεν αποφεύγει το ψεύδος. Το συνώνυμο του υβριστή των πάντων, ο εισαγωγέας της πολιτικής Τρούμπας στο δημόσιο βίο κάνει λόγο - με μένος που προδίδει τις "εισαγγελικές" του διαθέσεις - για "δράστες του Ριζοσπάστη" (!) που"διαπράττουν αυτόφωρο έγκλημα, το έγκλημα της συκοφαντίας εναντίον μου"! Αναφέρει, δε, στην επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ: "Η εφημερίδα "Ρ", διαστρέφοντας επίσης και την αλήθεια, γράφει ότι απείλησα δημοσιογράφους που ήσαν υπέρ των αγροτών. Πότε και πού και πώς;", ρωτάει υποκριτικά. Αντί άλλης απάντησης, παραθέτουμε τα λεγόμενά του στις 27 - 1 - 97,όπως περιλαμβάνονται σε δελτίο Τύπου του ίδιου του υπουργείου του. Είπε τότε ο Ε. Γιαννόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους: "Θα ήθελα να προσθέσω, επίσης, ότι υπέρ των φερομένων ως εκφραζόντων τη γνώμη των αγροτών της χώρας, έχουν εκφραστεί, να επαναλάβω και πάλι, ορισμένοι δημοσιογράφοι. Δε θα αναφερθώ ούτε σε ονόματα, ούτε σε τι είπανε. Το λόγο έχει ο εισαγγελέας, διότι εδώ υπάρχει παραίνεση προς διάπραξη πλημμελημάτων"!

7. Ο πρωτόγονος αντικομμουνισμός δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από την"προσήκουσα" χυδαιότητα των αντικομμουνιστών. Να μερικοί "ευπρεπείς" χαρακτηρισμοί του Ε. Γιαννόπουλου κατά του ΚΚΕ, του "Ρ" και των δημοσιογράφων του: "Βρώμικοι κονδυλοφόροι του ΚΚΕ", "λασπιτζήδες του Ριζοσπάστη", "ΚΚΕ της λάσπης", "επικίνδυνη ηγεσία του ΚΚΕ", "σύγχυση και πνευματική ασυναρτησία" των συντακτών της εφημερίδας, που ενεργούν "ανάνδρως και τραμπουκικώς"...

Ολα τα παραπάνω - το επαναλαμβάνουμε - μετατρέπουν την "υπόθεση Γιαννόπουλου", σε υπόθεση που έχει να κάνει με τις σχέσεις κυβέρνησης και δημοκρατίας. Ωστόσο, η κυβέρνηση σιωπά...

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά το "Ρ", ο Γιαννόπουλος "απειλεί" και την ΕΣΗΕΑ!

Ο "Ρ" δημοσιεύει αυτούσια την επιστολή - κατηγορητήριο του υπουργού Δικαιοσύνης προς την ΕΣΗΕΑ, αφού από μόνη της αποτελεί εξαιρετικό υλικό για να διαμορφώσει ο οιοσδήποτε άποψη περί του φαινομένου "Γιαννόπουλος". Φυσικά, εκτός του περιεχομένου της επιστολής, ο "Ρ" άφησε ανέγγιχτα, τόσο το ύφος και τη δομή, όσο και το συντακτικό που χρησιμοποιεί ο υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη, τα οποία και "ανήκουν" αυτοδικαίως στον επιστολογράφο. Η επιστολή έχει ως εξής:

"Κύριοι,

Το τελευταίο διάστημα και από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης" εξελίσσεται μια συνεχής υβριστική επίθεση κατά πάντων που δεν ακολουθούν τη γραμμή του ΚΚΕ.

Εκτός από εμένα, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα Κόμματα, Υπουργοί της κυβέρνησης και δημοσιογράφοι υβρίζονται, λοιδορούνται, δέχονται υβριστικά υπονοούμενα και επιθέσεις πάντοτε στο όνομα της ελευθεροτυπίας και όποιος τολμά να ζητήσει επανόρθωση, υβρίζεται κι από πάνω. Και μάλιστα για το δικό μου τόλμημα να ζητήσω επανόρθωση της συκοφαντίας που με αφορά όπως και για τους δικαστές και εισαγγελείς που συκοφαντήθηκαν, το Σωματείο σας ζητά, με αυθάδεια, και "τα ρέστα" από εμέ τον υβρισθέντα και συκοφαντηθέντα. Το ζήτημα της αποκατάστασης της αλήθειας και της καταδίκης της συκοφαντίας, εκλαμβάνεται επιπολαίως από Σας, ως λογοκρισία.

Οσον αφορά στις επιθέσεις που δέχονται τα κόμματα από το "Ριζοσπάστη" την απάντηση δίνουν βέβαια - όσοι τολμούν - οι υπεύθυνοί τους.

Εδώ όμως πρόκειται για ένα μαζικό πόλεμο ύβρεων και λάσπης που εκτοξεύονται από τη συγκεκριμένη εφημερίδα και στοχεύουν την ίδια τη δημοκρατία.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λοιπόν, δέχτηκε την επίθεση του "Ριζοσπάστη" στις 11 Φλεβάρη, που επειδή τόλμησε να πει ότι: "όπως εμείς σεβόμεθα τη γνώμη οποιουδήποτε, είμαι βέβαιος ότι και το ΚΚΕ σέβεται τις απόψεις των άλλων". Ο "Ριζοσπάστης" τότε του επετέθη με σχόλιό του, όπου του λέει ότι: "Ξεπέρασε τα εσκαμμένα". Σε αυτή λοιπόν την επιπόλαιη και άδικη επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας εκωφεύσατε.

Επειτα ο "Ριζοσπάστης" επετέθη με λάσπη και συκοφαντίες κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Ρωμαίου με τίτλο: "Υπουργός της δολιοφθοράς και των γκάγστερ".

Ενώ αλλεπάλληλα είναι τα δημοσιεύματα εις βάρος μου. Τελευταίο και πλέον εξωφρενικό είναι εκείνο που έγραψαν, υιοθετώντας αδιστάκτως και ασυστόλως την ανακοίνωση της "Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών" ότι, τάχα, εγώ ο υπουργός της Δικαιοσύνης, διατάσσω τους εισαγγελείς και τους δικαστές να στήνουν δίκες και να καταδικάζουν αγρότες. Το κείμενο αυτό έχει ως εξής:"Σε διατεταγμένη υπηρεσία κάτω από τον εκβιασμό και την πίεση του υπουργού Δικαιοσύνης, εισαγγελείς και δικαστές έστησαν βιομηχανία δικών και μοίρασαν καταδίκες συναδέλφων, που εδώ και πέντε χρόνια είχαν τολμήσει να ζητήσουν και αυτοί το δίκιο τους".

Οπότε ζήτησα την άμεση επανόρθωση - ανάκληση - της συκοφαντίας με νόμιμο τρόπο, με δικαστικό δηλαδή επιμελητή για την απόδειξη και της αποστολής και της λήψης της εξώδικης πρόσκλησης, προς αποκατάσταση της τάξης και υπόληψης των θιγέντων με την προσθήκη ότι "άλλως" θα γίνει καταφυγή "στα δέοντα".

Το πώς απάντησε ο "Ρ" δεν περιγράφεται. Υπό το κράτος σύγχυσης και πνευματικής ασυναρτησίας επιχειρεί ανοήτως τη συσκότιση, τη διαστρέβλωση, τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Κι ενώ οι δράστες του "Ρ" καταλαμβάνονται να διαπράττουν αυτόφωρο έγκλημα, το έγκλημα της συκοφαντίας, όχι μόνο εναντίον μου, αλλά και εναντίον των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών (οι οποίοι, τάχα, δε λειτουργούν με την ελεύθερη συνείδησή τους, αλλά κάτω από προσταγές) και οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους προπηλακιζόμενοι ανάνδρως και τραμπουκικώς, παριστάνουν τον ανίδεο και κατά το κοινώς λεγόμενο το χαζό, μη συναισθανόμενοι ντροπή για το βασιβουζουκισμό που επιδεικνύουν εναντίον βαλλόμενου υπουργού και κρατικών δικαστικών οργάνων. Και εκεί που ασχημονούν και εγκληματούν ζητούν και τα ρέστα ότι πλήττεται, τάχα, η ελευθεροτυπία, ότι κινδυνεύουν οι "ελευθερίες" και ζήτω η ασυδοσία, η αυθαιρεσία, ο δημοσιογραφικός - κομμουνιστικός κουτσαβακισμός.

Και διαθέτει ο "Ριζοσπάστης" κατά το "φωνάζει ο κλέφτης για να βοηθηθεί ο νοικοκύρης" ΔΥΟ σελίδες χθες και ΔΥΟ σήμερα και ξέθαψε και το πρόστιμο που επέβαλαν τότε οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας για να συμμορφωθούν στην πράξη Νομοθετικού περιεχομένου του 1985 (περί του οποίου θέματος της "Τυποεκδοτικής" - της εμπορικής δηλαδή επιχείρησης του "Ριζοσπάστη" που την έστησαν με δάνειο εκ Λουξεμβούργου).

Και Σεις Κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Παραβιάζοντας δημοσιογραφικές αρχές και παραδόσεις, διαφώτισης της κοινής γνώμης, ακολουθείται εσφαλμένη γραμμή.

Και αντί να εξετάσετε, να ζητήσετε εξηγήσεις και να δικάσετε - εν συμβουλίω - την υπόθεση της ψευδοκαταγγελίας του "Ριζοσπάστη", ακούοντες και την άλλη πλευρά, ενεργείτε μονομερώς, υιοθετώντας την παρανομία, καλύπτοντας τη συκοφαντία και την αυθαιρεσία, με το "έτσι θέλω" και εκδίδετε φετφάδες καταδίκης.

Είναι αυτό δικαιοσύνη που εκφράζετε με αυτόν τον τρόπο:

Μεταβαλλόμενη επιθετικά η ΕΣΗΕΑ σε συνήγορο του δράστη του εγκλήματος της συκοφαντίας;

Πλήσσεται η ελευθεροτυπία και την υπερασπίζεσθε; Η πλήσσεται η προσωπική τιμή και υπόληψη πολιτών και δη ανυπεράσπιστων κρατικών λειτουργών όπως είναι εισαγγελείς και δικαστές βαλλόμενοι δεινώς και θέλπετε την παρανομία, το αδίκημα, αντί να υπερασπιστείτε το δίκιο.

Εστω και συντεχνιακά - όπως σκεφθήκατε - δε μένατε τουλάχιστον ουδέτεροι; Εφόσον δεν ηυδοκήσατε ν' ακούσετε και τη βαλλόμενη πλευρά; Που το βρήκατε αυτό το δικαίωμα; Είναι η πρακτική σας απονομή δικαίου; Είναι αυτή η αντίληψή σας βαθύτατα αντιδημοκρατική και υπονομεύει το κύρος των θεσμών γενικότερα, αλλά και της ΕΣΗΕΑ. Δεν έχετε ούτε το συνταγματικό ούτε το ηθικό δικαίωμα να ταυτίζεστε με το άδικο και την παρανομία.

Βγήκατε και προς τα έξω στους διαδρόμους, υπερασπιζόμενοι μια άδικη και χαμένη υπόθεση!

Κύριοι του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Κατάργησε το ΠΑΣΟΚ την περιύβριση αρχής. Τι βγαίνετε σεις να κάνετε. Να δώσετε επιχειρήματα εναντίον του μέτρου; Πώς θα υπερασπιστούν οι Δικαστές την προσωπική και δικαστική τους τιμή;

Καλά ο "Ριζοσπάστης". Και Σεις;

Η εφημερίδα "Ριζοσπάστης" διαστρέφοντας επίσης και την αλήθεια γράφει ότι απείλησα δημοσιογράφους που ήσαν υπέρ των αγροτών. Πότε και πού και πώς; Ενώ η ίδια με πρωτοφανή γκεμπελίστικα σχόλια, υπονοούμενα και λάσπη, επιτίθεται κατά δημοσιογράφων που δεν υπακούουν στη γραμμή του κομμουνιστικού κόμματος.

Αναφέρω ενδεικτικά και αποστέλλω βέβαια και τα αποκόμματα των γκεμπελίστικων ύβρεων και απειλών που δέχτηκαν οι δημοσιογράφοι, πολλοί από τους οποίους είναι και μέλη του σωματείου σας, χωρίς ωστόσο να τους έχετε υπερασπιστεί.

Υπονοούμενα για "σχέσεις με την ΚΥΠ" ο Τζανάκης των ΝΕΩΝ.

"Μίσθαρνο όργανο" ο Τραντάφυλλος Δραβαλιάρης του ΠΛΑΝΕΤ.

"Το παίζει νταβατζής" δημοσιογράφος της πρωινής ζώνης του ΣΚΑΪ.

"Προκλητική και ανεκδίκητη" η κ. Γαβρά.

"Γενίτσαροι και λουλούδια", όσοι δημοσιογράφοι έφυγαν από το ΚΚΕ.

"Σκυλάκι πολυτελείας" ο Παύλος Τσίμας.

"Κλόουν της δημοσιογραφίας" ο Θ. Αναστασιάδης.

"Υποπτοι" γενικώς όσοι δεν υπακούουν στα κελεύσματα του ΚΚΕ.

Είναι αυτά δημοσιογραφία εφημερίδας της αριστεράς; Εχουν σχέση αυτά με πολιτισμό ή δημοκρατία; Αυτή είναι η δική σας δεοντολογία;

Σ' αυτό λοιπόν το τρομοκρατικό κλίμα, όποιος αντιστέκεται και ζητάει την αποκατάστασή του από τους βρώμικους κονδυλοφόρους του ΚΚΕ, εσείς συμπορεύεστε με τους λασπιτζήδες του "Ριζοσπάστη" αντί να τον νουθετήσετε και να υπερασπισθείτε τους υβριζόμενους.

Κύριοι του Δ. Σ.

Οι εποχές, που, ατιμώρητα, λάσπωνε ο "Ριζοσπάστης" τον Πλουμπίδη, το Βελουχιώτη, το Σιάντο, το Δαμασκόπουλο, το Βαβούδη, τον Καραγιώργη, τον Αποστόλου και χιλιάδες, πλην μελών τους, αντιπάλους τους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Η εποχή που το ΚΚΕ έπαιρνε κεφάλια συντρόφων του ανήκει στο παρελθόν.

Δε γνωρίζω πόσοι συμπορεύεστε με το ΚΚΕ λάσπης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αλλά το γεγονός ότι το 95% του Ελληνικού λαού τσάκισε αυτή τη βρώμικη νοοτροπία, δε δίνει σε κανένα το δικαίωμα να παίζει με την ίδια η δημοκρατία και την ελευθεροτυπία.

Από τον τελευταίο πολίτη αυτή της χώρας μέχρι και τον υπουργό που θα συκοφαντείται πρέπει να υπάρχει αντιμετώπιση των δραστών, ό,τι κι αν αυτοί επικαλούνται.

Αλλωστε σε μια εποχή που έρχονται στο φως δολοφονίες και συκοφαντίες ηρώων της αριστεράς από μια επικίνδυνη ηγεσία του ΚΚΕ κάθε επανάληψη θα μοιάζει με υποταγή κι ο ελληνικός λαός δεν υποτάσσεται.

Με την "προσήκουσα"

τιμή και υπόληψη.

Ευάγγελος Γιαννόπουλος".

Αντικομμουνισμός στο "τετράγωνο"!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε δεύτερη - πρωτοφανούς ύφους - επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ, την καθιστά υπεύθυνη για τη "δολοφονική" (!) εναντίον του "συμπεριφορά" του "Ρ"!

Ο κατήφορος του υπουργού Δικαιοσύνης τείνει να αποδείξει ότι στην περίπτωσή του δεν υπάρχει "πάτος". Ο Ε. Γιαννόπουλος,μη περιοριζόμενος στην πρώτη "απειλητική" του επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, απέστειλε χτες και δεύτερο τετρασέλιδο (!) σημείωμα στα μέλη του, για να αποδείξει ότι δεν είναι αντικομμουνιστής... Εκείνο που έχει αξία σχετίζεται με τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο υπουργός για να αποποιηθεί την "ιδιότητα" του αντικομμουνιστή. Ποια είναι αυτά; Οτι - μεταξύ άλλων - ο λαός "θα" πρέπει να "σταματήσει την ανανδρία του ΚΚΕ και την προδοσία του σε βάρος του Λαού"!

Στη δεύτερη, λοιπόν, επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ, ο Ε. Γιαννόπουλος ισχυρίζεται ότι δέχεται "συκοφαντισμούς" (!) από το "Ρ", επειδή ο ίδιος - αν και "διατηρεί την ψυχραιμία του" (!) - θίγει το "κομμουνιστικό ιερατείο"...

Υποστηρίζει ότι η "επίθεση" του "Ρ" εναντίον του χωρίζεται σε τρεις φάσεις: Τη φάση της "ρετσινιάς", της "ύβρης" και της "λάσπης".Ακολουθεί η δεύτερη, η "δολοφονική φάση", η "προς εξόντωση", της "συκοφαντίας, της ψευδολόγου διαβολής, της έγγραφής προστυχιάς"! Και η τρίτη φάση έχει να κάνει με την "επιστράτευση του δικού τους κόσμου", που το ΚΚΕ τους "έχει στο σακί" και τους βάζει να αποδοκιμάσουν τον Ε. Γιαννόπουλο!

Κατόπιν, ο υπουργός του Κ. Σημίτη ξεκινάει το γνωστό παραλήρημα, όπου, μεταξύ άλλων, περιέχει "κατάρες" κατά του ΚΚΕ που "άλλοτε συνεργάζεται και πότε στηρίζεται από την ηγεσία της Δεξιάς", κατηγορίες εναντίον του ΚΚΕ για την περίοδο του Εμφυλίου, αφού, όπως αναφέρει, "τέρμα η επιείκεια στα ιστορικά λάθη του ΚΚΕ" (!),ενώ δε λείπουν και αναφορές όπως "εγώ ανάστησα τον Αρη Βελουχιώτη"! Η συνέχεια περνά μέσα από χαρακτηρισμούς όπως "μικρόψυχη, ύπουλη, μικροκομματική ανάγκη του σημερινού ΚΚΕ να αναγορεύσει σε εχθρούς όσους διαβλέπουν και καταγγέλλουν ένα μαύρο πρόσωπο αντιλαϊκής συμπεριφοράς",στο οποίο πρωτοστατεί το ΚΚΕ..!

Η ποιότητα του ανδρός αναφύεται, δε, ξεκάθαρα, σε δυο επιπλέον σημεία. Εκεί όπου με ύφος δημόσιου κατήγορου του '50 ρωτά το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ: "Ποιος θα σταματήσει αυτή ανανδρία του ΚΚΕ και την προδοσία σε βάρος του λαού;" (!),αλλά και στο σημείο όπου ο Ε. Γιαννόπουλος καθιστά υπεύθυνη την ΕΣΗΕΑ για τη "συμπεριφορά" του "Ρ" και ειδικότερα τον πρόεδρό της Α. Μανωλάκο... Συγκεκριμένα αναφέρει: "Την ανανδρία των συντακτών του "Ρ" να υβρίζει και να συκοφαντεί ασυστόλως, Σεις, οφείλετε να αντιμετωπίσετε. Και πρέπει να επισημανθεί το γεγονός πως συμβαίνει ώστε να συμπίπτει αυτή η χυδαιολόγος και βρώμικη συκοφαντική συμπεριφορά και να επιτείνεται με την ανάδειξη του νέου Συμβουλίου σας, κ. Πρόεδρε"...

Πολύ έχουν ενοχλήσει την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης οι τελευταίες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των αγροτών και η στήριξη που παρείχε σε αυτές ο "Ρ"



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ