Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μετά το "Ρ", ο Γιαννόπουλος "απειλεί" και την ΕΣΗΕΑ!

Ο "Ρ" δημοσιεύει αυτούσια την επιστολή - κατηγορητήριο του υπουργού Δικαιοσύνης προς την ΕΣΗΕΑ, αφού από μόνη της αποτελεί εξαιρετικό υλικό για να διαμορφώσει ο οιοσδήποτε άποψη περί του φαινομένου "Γιαννόπουλος". Φυσικά, εκτός του περιεχομένου της επιστολής, ο "Ρ" άφησε ανέγγιχτα, τόσο το ύφος και τη δομή, όσο και το συντακτικό που χρησιμοποιεί ο υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη, τα οποία και "ανήκουν" αυτοδικαίως στον επιστολογράφο. Η επιστολή έχει ως εξής:

"Κύριοι,

Το τελευταίο διάστημα και από την εφημερίδα "Ριζοσπάστης" εξελίσσεται μια συνεχής υβριστική επίθεση κατά πάντων που δεν ακολουθούν τη γραμμή του ΚΚΕ.

Εκτός από εμένα, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα Κόμματα, Υπουργοί της κυβέρνησης και δημοσιογράφοι υβρίζονται, λοιδορούνται, δέχονται υβριστικά υπονοούμενα και επιθέσεις πάντοτε στο όνομα της ελευθεροτυπίας και όποιος τολμά να ζητήσει επανόρθωση, υβρίζεται κι από πάνω. Και μάλιστα για το δικό μου τόλμημα να ζητήσω επανόρθωση της συκοφαντίας που με αφορά όπως και για τους δικαστές και εισαγγελείς που συκοφαντήθηκαν, το Σωματείο σας ζητά, με αυθάδεια, και "τα ρέστα" από εμέ τον υβρισθέντα και συκοφαντηθέντα. Το ζήτημα της αποκατάστασης της αλήθειας και της καταδίκης της συκοφαντίας, εκλαμβάνεται επιπολαίως από Σας, ως λογοκρισία.

Οσον αφορά στις επιθέσεις που δέχονται τα κόμματα από το "Ριζοσπάστη" την απάντηση δίνουν βέβαια - όσοι τολμούν - οι υπεύθυνοί τους.

Εδώ όμως πρόκειται για ένα μαζικό πόλεμο ύβρεων και λάσπης που εκτοξεύονται από τη συγκεκριμένη εφημερίδα και στοχεύουν την ίδια τη δημοκρατία.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λοιπόν, δέχτηκε την επίθεση του "Ριζοσπάστη" στις 11 Φλεβάρη, που επειδή τόλμησε να πει ότι: "όπως εμείς σεβόμεθα τη γνώμη οποιουδήποτε, είμαι βέβαιος ότι και το ΚΚΕ σέβεται τις απόψεις των άλλων". Ο "Ριζοσπάστης" τότε του επετέθη με σχόλιό του, όπου του λέει ότι: "Ξεπέρασε τα εσκαμμένα". Σε αυτή λοιπόν την επιπόλαιη και άδικη επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας εκωφεύσατε.

Επειτα ο "Ριζοσπάστης" επετέθη με λάσπη και συκοφαντίες κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Ρωμαίου με τίτλο: "Υπουργός της δολιοφθοράς και των γκάγστερ".

Ενώ αλλεπάλληλα είναι τα δημοσιεύματα εις βάρος μου. Τελευταίο και πλέον εξωφρενικό είναι εκείνο που έγραψαν, υιοθετώντας αδιστάκτως και ασυστόλως την ανακοίνωση της "Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών" ότι, τάχα, εγώ ο υπουργός της Δικαιοσύνης, διατάσσω τους εισαγγελείς και τους δικαστές να στήνουν δίκες και να καταδικάζουν αγρότες. Το κείμενο αυτό έχει ως εξής:"Σε διατεταγμένη υπηρεσία κάτω από τον εκβιασμό και την πίεση του υπουργού Δικαιοσύνης, εισαγγελείς και δικαστές έστησαν βιομηχανία δικών και μοίρασαν καταδίκες συναδέλφων, που εδώ και πέντε χρόνια είχαν τολμήσει να ζητήσουν και αυτοί το δίκιο τους".

Οπότε ζήτησα την άμεση επανόρθωση - ανάκληση - της συκοφαντίας με νόμιμο τρόπο, με δικαστικό δηλαδή επιμελητή για την απόδειξη και της αποστολής και της λήψης της εξώδικης πρόσκλησης, προς αποκατάσταση της τάξης και υπόληψης των θιγέντων με την προσθήκη ότι "άλλως" θα γίνει καταφυγή "στα δέοντα".

Το πώς απάντησε ο "Ρ" δεν περιγράφεται. Υπό το κράτος σύγχυσης και πνευματικής ασυναρτησίας επιχειρεί ανοήτως τη συσκότιση, τη διαστρέβλωση, τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Κι ενώ οι δράστες του "Ρ" καταλαμβάνονται να διαπράττουν αυτόφωρο έγκλημα, το έγκλημα της συκοφαντίας, όχι μόνο εναντίον μου, αλλά και εναντίον των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών (οι οποίοι, τάχα, δε λειτουργούν με την ελεύθερη συνείδησή τους, αλλά κάτω από προσταγές) και οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους προπηλακιζόμενοι ανάνδρως και τραμπουκικώς, παριστάνουν τον ανίδεο και κατά το κοινώς λεγόμενο το χαζό, μη συναισθανόμενοι ντροπή για το βασιβουζουκισμό που επιδεικνύουν εναντίον βαλλόμενου υπουργού και κρατικών δικαστικών οργάνων. Και εκεί που ασχημονούν και εγκληματούν ζητούν και τα ρέστα ότι πλήττεται, τάχα, η ελευθεροτυπία, ότι κινδυνεύουν οι "ελευθερίες" και ζήτω η ασυδοσία, η αυθαιρεσία, ο δημοσιογραφικός - κομμουνιστικός κουτσαβακισμός.

Και διαθέτει ο "Ριζοσπάστης" κατά το "φωνάζει ο κλέφτης για να βοηθηθεί ο νοικοκύρης" ΔΥΟ σελίδες χθες και ΔΥΟ σήμερα και ξέθαψε και το πρόστιμο που επέβαλαν τότε οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας για να συμμορφωθούν στην πράξη Νομοθετικού περιεχομένου του 1985 (περί του οποίου θέματος της "Τυποεκδοτικής" - της εμπορικής δηλαδή επιχείρησης του "Ριζοσπάστη" που την έστησαν με δάνειο εκ Λουξεμβούργου).

Και Σεις Κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Παραβιάζοντας δημοσιογραφικές αρχές και παραδόσεις, διαφώτισης της κοινής γνώμης, ακολουθείται εσφαλμένη γραμμή.

Και αντί να εξετάσετε, να ζητήσετε εξηγήσεις και να δικάσετε - εν συμβουλίω - την υπόθεση της ψευδοκαταγγελίας του "Ριζοσπάστη", ακούοντες και την άλλη πλευρά, ενεργείτε μονομερώς, υιοθετώντας την παρανομία, καλύπτοντας τη συκοφαντία και την αυθαιρεσία, με το "έτσι θέλω" και εκδίδετε φετφάδες καταδίκης.

Είναι αυτό δικαιοσύνη που εκφράζετε με αυτόν τον τρόπο:

Μεταβαλλόμενη επιθετικά η ΕΣΗΕΑ σε συνήγορο του δράστη του εγκλήματος της συκοφαντίας;

Πλήσσεται η ελευθεροτυπία και την υπερασπίζεσθε; Η πλήσσεται η προσωπική τιμή και υπόληψη πολιτών και δη ανυπεράσπιστων κρατικών λειτουργών όπως είναι εισαγγελείς και δικαστές βαλλόμενοι δεινώς και θέλπετε την παρανομία, το αδίκημα, αντί να υπερασπιστείτε το δίκιο.

Εστω και συντεχνιακά - όπως σκεφθήκατε - δε μένατε τουλάχιστον ουδέτεροι; Εφόσον δεν ηυδοκήσατε ν' ακούσετε και τη βαλλόμενη πλευρά; Που το βρήκατε αυτό το δικαίωμα; Είναι η πρακτική σας απονομή δικαίου; Είναι αυτή η αντίληψή σας βαθύτατα αντιδημοκρατική και υπονομεύει το κύρος των θεσμών γενικότερα, αλλά και της ΕΣΗΕΑ. Δεν έχετε ούτε το συνταγματικό ούτε το ηθικό δικαίωμα να ταυτίζεστε με το άδικο και την παρανομία.

Βγήκατε και προς τα έξω στους διαδρόμους, υπερασπιζόμενοι μια άδικη και χαμένη υπόθεση!

Κύριοι του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Κατάργησε το ΠΑΣΟΚ την περιύβριση αρχής. Τι βγαίνετε σεις να κάνετε. Να δώσετε επιχειρήματα εναντίον του μέτρου; Πώς θα υπερασπιστούν οι Δικαστές την προσωπική και δικαστική τους τιμή;

Καλά ο "Ριζοσπάστης". Και Σεις;

Η εφημερίδα "Ριζοσπάστης" διαστρέφοντας επίσης και την αλήθεια γράφει ότι απείλησα δημοσιογράφους που ήσαν υπέρ των αγροτών. Πότε και πού και πώς; Ενώ η ίδια με πρωτοφανή γκεμπελίστικα σχόλια, υπονοούμενα και λάσπη, επιτίθεται κατά δημοσιογράφων που δεν υπακούουν στη γραμμή του κομμουνιστικού κόμματος.

Αναφέρω ενδεικτικά και αποστέλλω βέβαια και τα αποκόμματα των γκεμπελίστικων ύβρεων και απειλών που δέχτηκαν οι δημοσιογράφοι, πολλοί από τους οποίους είναι και μέλη του σωματείου σας, χωρίς ωστόσο να τους έχετε υπερασπιστεί.

Υπονοούμενα για "σχέσεις με την ΚΥΠ" ο Τζανάκης των ΝΕΩΝ.

"Μίσθαρνο όργανο" ο Τραντάφυλλος Δραβαλιάρης του ΠΛΑΝΕΤ.

"Το παίζει νταβατζής" δημοσιογράφος της πρωινής ζώνης του ΣΚΑΪ.

"Προκλητική και ανεκδίκητη" η κ. Γαβρά.

"Γενίτσαροι και λουλούδια", όσοι δημοσιογράφοι έφυγαν από το ΚΚΕ.

"Σκυλάκι πολυτελείας" ο Παύλος Τσίμας.

"Κλόουν της δημοσιογραφίας" ο Θ. Αναστασιάδης.

"Υποπτοι" γενικώς όσοι δεν υπακούουν στα κελεύσματα του ΚΚΕ.

Είναι αυτά δημοσιογραφία εφημερίδας της αριστεράς; Εχουν σχέση αυτά με πολιτισμό ή δημοκρατία; Αυτή είναι η δική σας δεοντολογία;

Σ' αυτό λοιπόν το τρομοκρατικό κλίμα, όποιος αντιστέκεται και ζητάει την αποκατάστασή του από τους βρώμικους κονδυλοφόρους του ΚΚΕ, εσείς συμπορεύεστε με τους λασπιτζήδες του "Ριζοσπάστη" αντί να τον νουθετήσετε και να υπερασπισθείτε τους υβριζόμενους.

Κύριοι του Δ. Σ.

Οι εποχές, που, ατιμώρητα, λάσπωνε ο "Ριζοσπάστης" τον Πλουμπίδη, το Βελουχιώτη, το Σιάντο, το Δαμασκόπουλο, το Βαβούδη, τον Καραγιώργη, τον Αποστόλου και χιλιάδες, πλην μελών τους, αντιπάλους τους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Η εποχή που το ΚΚΕ έπαιρνε κεφάλια συντρόφων του ανήκει στο παρελθόν.

Δε γνωρίζω πόσοι συμπορεύεστε με το ΚΚΕ λάσπης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αλλά το γεγονός ότι το 95% του Ελληνικού λαού τσάκισε αυτή τη βρώμικη νοοτροπία, δε δίνει σε κανένα το δικαίωμα να παίζει με την ίδια η δημοκρατία και την ελευθεροτυπία.

Από τον τελευταίο πολίτη αυτή της χώρας μέχρι και τον υπουργό που θα συκοφαντείται πρέπει να υπάρχει αντιμετώπιση των δραστών, ό,τι κι αν αυτοί επικαλούνται.

Αλλωστε σε μια εποχή που έρχονται στο φως δολοφονίες και συκοφαντίες ηρώων της αριστεράς από μια επικίνδυνη ηγεσία του ΚΚΕ κάθε επανάληψη θα μοιάζει με υποταγή κι ο ελληνικός λαός δεν υποτάσσεται.

Με την "προσήκουσα"

τιμή και υπόληψη.

Ευάγγελος Γιαννόπουλος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ