Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξόχως ανησυχητικό γεγονός

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Τύπου κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ

Ενώπιον των ευθυνών της, για την κάλυψη που παρέχει στον υπουργό Δικαιοσύνης, βάζει την κυβέρνηση το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ, ο βουλευτής του ΚόμματοςΟρ. Κολοζώφ.Στην Ερώτηση τονίζεται ότι οι επιθέσεις του Ε. Γιαννόπουλου ενάντια στο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" συνιστούν προσπάθεια περιστολής της ελευθερίας του Τύπου, παραπέμπουν σε πρωτόγονο αντικομμουνισμό και το γεγονός, σε συνδυασμό με την κυβερνητική κάλυψη, χαρακτηρίζεται ως εξόχως ανησυχητικό. Η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες ο Ορ. Κολοζώφ έχει ως εξής:

"Απαράδεκτη προσπάθεια περιστολής της ελευθερίας του Τύπου συνιστούν οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης εναντίον της εφημερίδας "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ". Οι επιθέσεις κορυφώθηκαν πριν λίγες μέρες, όταν εξώδικο έγγραφό του με απειλητικό ύφος τής υποδεικνύει τι να γράφει και πώς να σχολιάζει τις ανακοινώσεις της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών!

Αυτή η στάση, που παραπέμπει έντονα στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό του μεσοπολέμου και αποτελεί προσπάθεια περιστολής της ελευθεροτυπίας και φίμωσης του Τύπου, έχει προκαλέσει ήδη την αντίδραση της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) και μιας σειράς συνδικαλιστικών, κοινωνικών και επιστημονικών οργανώσεων.

Το όλο ζήτημα δεν περιορίζεται σε μια διένεξη ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", αλλά αποτελεί μείζον θέμα ελευθεροτυπίας, που αφορά το σύνολο του Τύπου, όλους τους εργαζόμενους, ολόκληρο το λαό. Οι απαράδεκτες επιθέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης είναι εξόχως ανησυχητικό γεγονός, αφού η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αποδοκιμάζει ή δε διαχωρίζει έστω τη θέση της, αλλά καλύπτει πολιτικά τον υπουργό και κατά συνέπεια γίνεται συνένοχή του.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε και να διασφαλιστούν όροι ελεύθερης άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και ανεμπόδιστης άσκησης της ελευθερίας του Τύπου, χωρίς απαράδεκτες από κάθε άποψη υπουργικές παρεμβάσεις λογοκρισίας όπως αυτές που ασκήθηκαν σε βάρος της εφημερίδας "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" από τον υπουργό Δικαιοσύνης ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκφράζει τις αντιλήψεις που διαπνέουν την κυβέρνηση (2000-02-13 00:00:00.0)
Εντελώς απαράδεκτο για έναν υπουργό Δικαιοσύνης (2000-02-01 00:00:00.0)
Καθαρή πολιτική δίωξη κατά του «Ριζοσπάστη» και του ΚΚΕ (2000-02-01 00:00:00.0)
Διογκώνεται το κύμα αντίδρασης (2000-01-18 00:00:00.0)
Αντιδράσεις μέσω των εφημερίδων (2000-01-13 00:00:00.0)
Διάβημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Τύπου (1997-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ