Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Καθαρή πολιτική δίωξη κατά του «Ριζοσπάστη» και του ΚΚΕ

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον υπουργό Δικαιοσύνης

 

Αναβολή για να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί, στο 15ο ανακριτή του Πταισματοδικείου Αθηνών για τη νέα μήνυση Γιαννόπουλου κατά του «Ριζοσπάστη», πήραν χτες οι Δημήτρης Κουτσούμπας, διευθυντής, και Στέφανος Λουκάς, εκδότης, αντίστοιχα, του «Ριζοσπάστη». Κι αυτό γιατί, μόλις χτες το πρωί έλαβαν γνώση του περιεχομένου της νέας μήνυσης που υπέβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά του «Ριζοσπάστη», για, δήθεν «συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, από κοινού και κατ' εξακολούθηση».

Κατά την έξοδο των υπευθύνων του «Ρ», από το γραφείο της πταισματοδίκη, ο διευθυντής της εφημερίδας Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε στους δημοσιογράφους, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις τους:

«Συνεχίζεται η πολιτική δίωξη εκ μέρους της κυβέρνησης και ειδικότερα του κυρίου υπουργού Δικαιοσύνης, ενάντια στο "Ριζοσπάστη", ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με τα ίδια σαθρά επιχειρήματα.

Πρόκειται για καθαρή πολιτική δίωξη που στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα της ελευθεροτυπίας, στο δικαίωμα της άσκησης πολιτικής κριτικής, στο δικαίωμα του να μπορεί να εκφράζει το κάθε πολιτικό κόμμα, ο κάθε πολιτικός φορέας, η κάθε εφημερίδα, την άποψή της για τα πολιτικά δρώμενα. Να εκτιμά, να σχολιάζει και να κριτικάρει, ιδιαίτερα αυτούς που ασκούν εξουσία, που βρίσκονται για τόσα χρόνια στην κυβέρνηση.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση και νομίζουμε ότι πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει. Δεν μπορεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί ο κύριος πρωθυπουργός να κρύβονται πίσω από έναν υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος προβαίνει συνεχώς σε πολιτικές διώξεις ενάντια στον Τύπο, ενάντια στις πολιτικές ελευθερίες, ενάντια στα πολιτικά κόμματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ