Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Απαγόρευση της πολιτικής κριτικής επιδιώκει η κυβέρνηση

Αποκαλυπτική για τους στόχους φίμωσης της ελευθεροτυπίας , η νέα μήνυση -αντικομμουνιστικής χυδαιολογίας - του Γιαννόπουλου κατά του «Ρ»

Στην απαγόρευση της πολιτικής κριτικής, στη φίμωση της κριτικής του ΚΚΕ και της εφημερίδας του, σκοπεύει ανοιχτά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως αποκαλύπτεται χαρακτηριστικά με τη νέα μήνυση Γιαννόπουλου κατά του «Ριζοσπάστη». Ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι χαρακτηριστικό, επανέρχεται στη νέα μήνυσή του επικαλούμενος την αρθρογραφία, τα ρεπορτάζ και όσα γράφονται στην εφημερίδα μας σχετικά με την απαράδεκτη - αντιδημοκρατική του στάση και τακτική φίμωσης του αντιπολιτευόμενου Τύπου και, ειδικότερα, του «Ριζοσπάστη», και, βαφτίζοντας όσα γράφει η εφημερίδα μας ως συκοφαντικά, ζητά, ξανά, την ποινική δίωξη των υπευθύνων της. Ποινικοποιώντας, μ' αυτό τον τρόπο, την πολιτική κριτική, η κυβέρνηση επιδιώκει, ουσιαστικά, να εμποδίσει το «Ριζοσπάστη» να ασκεί οποιαδήποτε κριτική στην αντιλαϊκή της πολιτική και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές και μεθοδεύσεις της.

Οπως είναι γνωστό, ο Ε. Γιαννόπουλος, με την καθοδήγηση και την προσωπική ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, έχει υποβάλει κατά του «Ρ», αρχικά, μήνυση στα ποινικά δικαστήρια, ζητώντας τη δίωξη των υπευθύνων της εφημερίδας και μια αγωγή στα αστικά δικαστήρια, με την οποία απαιτεί από την εφημερίδα μας να του πληρώσει το εξωφρενικό ποσό των 500 εκατομμυρίων δραχμών, σαν... ηθική αποζημίωση! Κι αυτό γιατί η εφημερίδα μας παρουσίασε την κατοχική και μετακατοχική του δράση του, όπως αποκαλύφθηκε με τη δίκη που προκάλεσε ο ίδιος κατά του υπερνομάρχη Αθηνών -Πειραιώς, Θ. Κατριβάνου.

Τώρα, στη νέα (δεύτερη) μήνυσή του ο Ε. Γιαννόπουλος, επαναλαμβάνει τον οχετό των αντικομμουνιστικών ύβρεων κατά του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη» με αναφορές, ξανά, για: «Βρώμικη επίθεση του ΚΚΕ», «μεταφλωράκειον εποχήν της ηθικής, τότε, και κομματικής του ΚΚΕ παρακμής», «ιδεολογικό και πολιτικό κατήφορο του ΚΚΕ», «πλαστά, εν γνώσει τους εγκληματικώς, κατά τη συνήθειά τους, στοιχεία που προβάλλονται συκοφαντικώς εναντίον μου», «χαμερπή ελληνο-κομμουνιστική πρακτική» και άλλα τέτοια, του επιπέδου του... Επικαλείται σειρά δημοσιευμάτων της εφημερίδας μας σχετικά με τη δίκη Κατριβάνου για αποδεικτικά στοιχεία της κατοχικής και μετακατοχικής δράσης του (τα οποία ο Ε. Γ. χαρακτηρίζει «γελοιότητες, ανοησίες, βλακείες και παρανοϊκά και σχιζοφρενικά του... Κεδίκογλου»). Και αφού υποστηρίζει ότι (σσ ο «Ρ») «υιοθετούν τα ψεύδη και αφ' ετέρου ευθυγραμμίζονται με τις επαίσχυντες, δόλιες και αισχρές συμπεριφορές του Θ. Κατριβάνου... προσβάλλουν, ούτω, βαναύσως καταφώρως και παρανόμως την προσωπικότητά μου και ιδιαιτέρως την τιμή και την υπόληψή μου ως ατόμου, πολιτικού και δημόσιου άνδρα, παρουσιάζοντάς με, εκτός των άλλων, ψευδώς και συκοφαντικώς και ως εκμεταλλευθέντα την υπουργική μου θέση, ώστε να επηρεάσω την κρίση του δικαστηρίου κατά τη δίκη του Θ. Κατριβάνου και να υβρίζω, δήθεν, καλυπτόμενος από την ασυλία μου». Υποστηρίζει ότι...«τελέστηκαν δε οι πράξεις εκ μέρους των εγκαλουμένων με τέτοιο δόλο, ώστε να επικαλύπτεται τόσο το ψευδές που υιοθετούν με την καταχώρισή τους, όσον και οι στόχοι τους να με βλάψουν». Και καταλήγει ο Ε. Γιαννόπουλος: «Για τους λόγους αυτούς ζητώ τη νόμιμη τιμωρία τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ