Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Νέα βήματα στον αντικομμουνιστικό κατήφοροΙ

Παραφράζοντας δημοσίευμα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και ανακαλύπτοντας εκφράσεις μέσα σε «φυλλαδιάκια» - όπως τα χαρακτήρισε - ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, προχώρησε σε φραστική επίθεση εναντίον του ΚΚΕ. Πρόσθεσε έτσι νέα βήματα στον αντικομμουνιστικό κατήφορο στον οποίο πορεύεται τελευταία, προσπαθώντας να «προστατέψει» τους ψηφοφόρους του από τον «ιό» του ΚΚΕ και να «δέσει» αρμονικά τη νέα του θέση για πιθανή μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα ο Δ. Τσοβόλας, στην ομιλία που έκανε στην 15η σύνοδο της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του κόμματός του, υποστήριξε ότι «άρθρο υψηλόβαθμου στελέχους του ΚΚΕ» καθώς και φυλλάδιο του Κόμματος που μοιράστηκε πανελλαδικά χαρακτήριζαν το ΔΗΚΚΙ «κόμμα της πλουτοκρατίας». Μάλιστα ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ έφτασε στο σημείο, να πει χρησιμοποιώντας την παραπάνω φράση, σαν κύριο επιχείρημα: «Θέλω να απαντήσω στην κ. Παπαρήγα και στα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ ότι δε μιλάμε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»...

Είναι, βέβαια κατανοητό ότι η επίθεση του Δ. Τσοβόλα, γίνεται σε μια χρονική περίοδο, στην οποία ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, προσπαθεί να δημιουργήσει γέφυρες «φιλίας» και συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα ή όπως αυτός διακηρύττει με το «άλλο» ΠΑΣΟΚ(!!)

Σ' άλλο σημείο της ομιλίας του, προσπαθώντας να δημιουργήσει ακόμα περισσότερες εντυπώσεις, αναφέρει ότι «εμείς δε θα ακολουθήσουμε την ηγεσία του ΚΚΕ που αποδεικνύεται ανιστόρητη, στο ολισθηρό νέο δρόμο που πάει να ακολουθήσει». Ενα δρόμο, που όπως υποστήριξε, «πλήττει τον εργαζόμενο και συντηρεί το διπολισμό της πλουτοκρατίας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». Γίνεται φανερό ότι ο Δ. Τσοβόλας προσπαθεί να προετοιμάσει το έδαφος, για πιθανή δική του κίνηση ολισθηρότητας... προς το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα υποστήριξε ότι «η ηγεσία της παραδοσιακής Αριστεράς δε διδάχθηκε από τα λάθη και τα μαθήματα του παρελθόντος και γι' αυτό το λόγο δεν τους ακολούθησε και δεν τους ακολουθεί ο αγωνιστής που αγωνίστηκε κάτω από τη σκέπη του ΚΚΕ»... Προφανώς ο Δ. Τσοβόλας, βλέπει... όλο και περισσότερους συνεπείς αγωνιστές να έχουν ταχθεί στο πλευρό του κόμματός του. Ενα κόμμα, που, πλέον, ανοιχτά «ερωτοτροπεί» μέσα από «κεντροαριστερά» σενάρια, για τη διακυβέρνηση του τόπου. Κλείνοντας αναφέρθηκε σε μικροπολιτικά σενάρια, από την πλευρά του ΚΚΕ και πολιτική που εφαρμόζει το ίδιο, με στόχο του, όπως είπε, τα «κουκιά»...

«Παρών» για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στη χτεσινή συνεδρίαση, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αποφάσισαν ότι θα δηλώσουν «παρών», στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που θα γίνει στις 8 Φλεβάρη. Στην απόφαση αυτή, κατέληξαν, ύστερα από πρόταση του Δ. Τσοβόλα. Πρέπει να αναφέρουμε, σ' αυτό το σημείο, ότι πέντε στελέχη του ΔΗΚΚΙ, μειοψήφησαν, στην πρόταση για «παρών», υποστηρίζοντας ότι το κόμμα έπρεπε να κατεβάσει δικό του υποψήφιο.

Ο Δ. Τσοβόλας άφησε αιχμές και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου, επειδή έδειξε ανοχή στα δυο μεγάλα κόμματα, που ευτέλισαν το θεσμό, όπως είπε, μέσα από την εκλογολογία που έστησαν γύρω απ' αυτόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ